Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nahoz

domowe sposoby na brzydki zapach z ust

Polecane posty

Gość Nahoz

znacie jakieś domowe sposoby?dodam że to nie wina zębów, rano jak wstanę to smród jest straszny, chciało by sie pocałować męża na powitanie dnia ale się hamuje:( nawet jak umyję zęby to po chwili czuć:( dopiero jakos przed południem jak coś zjem to da się wytrzymać:(

Gość dvfsad
[rzestan wpierdalac smieci , wali ci z zoładka i tyle.

Gość ddfdfdffer
napij sie mocnej herbaty i coś zjedz bo to chyba tak z żołądka jedzie..

Gość Nahoz
co można jeszcze zrobić?

Gość chlapnij se na dzień dobry
to ci przestanie walić z paszczy

Przebadaj się, skoro dbasz o higienę jamy ustnej, to musi być problem gastryczny. A szorujesz tez język? Bo na nim bardzo dużo się osadza.

Gość jezu po co rozkmniniasz
haha a ja dzisiaj od rana myslalam zeby zalozyc taki temat,mam to samo...i to raczej nie przez zęby tylko żołądek czytałam dzis troche o tym , wypij mocną miętową herbatę przed snem

Gość Nahoz
właśnie wiem że z języka też jest problem jednak ja chcąc go myć mam odruch wymiotny, tego też nie umiem się pozbyć:(

Gość jezu po co rozkmniniasz
zrób badanie helicobacter

Gość taka prawda ona
ssanie liścia laurowego :P

Pewnie masz nidokwasote zoladka i dlatego jest ten zapach.Powinnas polubic ostro przyprawione jedzenie, a doraznie zuj gozdziki , to niweluje przykry zapach z ust!

Ja też, dlatego szoruję go wieczorem, wtedy odruch jest o wiele mniejszy. Wywalam go jak najdalej i szoruję:D Czadowy widok. Oczywiście, płyn do płukania jamy ustnej. I dobrze ci tu napisali - jedz śniadanie. Dopiero oo nim myj zęby.

Kup sobie plyn do plukania ust i mycie jezyka nie bedzie konieczne.Po umyciu zebow jeszcze plycz tym plyne i nawet kilka razy dziennie!

Gość a co to je
"dopiero jakos przed południem jak coś zjem to da się wytrzymać" to żryj regularnie, bo jak nic nie żresz do południa to sie nie dziw

Gość Nahoz
idę spróbuje wyszorować język:)

Gość nie zapomnij o doopie
wyszoruj ją zaraz po języku, bo jutro napiszesz że ci tyłek śmierdzi

Gość Nahoz
dupe juz wyszorowałam:P

Gość Nahoz
A z językiem nie da rady dalej niż do połowy:/

Ale i tak nieźle. Zbiera się na nim mnóstwo syfu zjedzenia. To nie sztuka umyć zęby, ale resztki jedzenie są w całej jamie ustnej.

Gość ej a nie jest tak
szoruj szoruj dupe też:P

Gość latarka zgaszona
myj język i żuj ziarna jałowca. Płucz jamę ustną jakimś płynem do płukania, dentoseptem, azulanem, czy innym tego rodzaju środkiem, używaj nici dentystycznych, bo w szczelinach zębów rozkłada się pożywienie i też może z tego być niemiły zapach.

Gość exit110
Po kilku latch obserwacji mojej dzieci siebie i męża wiem, że nadpobudliwość u dzieci , nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, kaszel równiez szczekający, w nadmiarze kichanie i bekanie, popękane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Nie wszystke te obajwy muszą występowac jednocześnie. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty. Vermox też kupicie . Mi zniknął NIEPRZYJEMNY ZAPACH Z UST, krosty, łamliwe paznokcie, grzybica między palcami u nóg, kamień nazębny, mąż mniej chrapie i mówi, że ogólnie czuje się jakis lżejszy... Dziecko brało zentel 3 dni // 2 tyg. przerwy // Vermox 3 dni //. Nic nie znalazłam w kupie.// znów 2 tyg przerwy i zastosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox (ciągle stosując sok z czosnku) i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki, farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....Lekarze próbuja wmówic nam rózne choroby, nie wierzcie we wszystko co usłyszycie. Nieświeży oddech prawdopodobnie = TAsiemiec. Kupcie Niclosamide / Yomesan najlepiej 2 opakowania bo nie zawsze jedno wystarcza. Poczytajcie o tym leku w necie. Kupcie w aptece on line, za granicą, holandia, niemcy, belgia. Chyba, ze macie kogoś znajomego za granicą. Dobrze tez podac pozostałym członkom rodziny...W Polsce lek nie jest dostępny, zakazany przez Ministerstwo Zdrarowia. A ludzie chodzą do lekarzy. Ci diagnozują coraz to nowsze jednostki chorobowe (wrażliwe jelito, Halitoza itp.) tylko nikogo nie mogą wyleczyć i tak dorabiamy koncerny farmaceutyczne dokupując kolejne dawki leków które zamiast leczyc czyszczą am portwel i powodują kolejne dolegliwości. Jaki mieliby z nas pożytek gdyby szybko nas wyleczyli !?? Mi pomogła w diagnozie Wega Medica w Warszawie, ale od dawna podejrzewałem, że to moze być tasiemiec. Powiedzieli, jaki lek kupić....

Gość aniapatyk
Wystarczy podstawowe dbanie o higienę, czyli mycie 3 razy dziennie zębów, istotna również pasta, u mnie to ajona, i takich problemów nie ma, chociaż wcześniej były. Śmieszne jest to, że ajona zastąpiła bardzo znaną pastę, przy której jednak miałam spory problem ;/

Gość gość
Nie pij kawy