Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sxwqds

Co warto kupic w Polsce lecac do Anglii

Polecane posty

Zdesperowana żono- możesz napisać jak Twoja mama robi tę warzywną mieszankę? lubię gotować i takie coś byłoby super bazą do zup dzięki:)

ostatnio orzechówka i pigwówka rządzą oraz mołdawskie wina, bo wytrawne już mi się znudziły:) i nowalijki będą wkrótce - też pięknie, ale oczywiście to nie samolotem;)

Gość pepowine trzeba odciac
niektorzy emigranci sa bardzo dziwni. Bulka tarta? przeciez Anglicy tez jej uzywaja i bynajmniej nie kupuja jej w polskim sklepie :) pewnie powiedzialas CRUMBS dlatego sie patrzyli jak na wariata:) a potem taka opowiada jacy to Anglicy sa nierozgarnieci ja tez zawsze cos przywoze z Polski, ale chyba tylko z sentymentu

Gość wiejska dziołcha w uk
Ja tez przywoze do uk caly zapas spizarni. Babcia mi pierogi ruskie pakuje, mama pakuje czekolady i inne slodycze, przyprawy, smalec oraz kielbase swojska wedzona (babcia wędzi), ogorki z ogrodu (dobre swojskie, z tymi kolcami na skorce). Zabroni mi ktos? Fajek i alkoholu nie biore bo my niepijacy i niepalacy

Gość anka-skakanka hopsiup
tez jestem zainteresowana, jak sie taka baze warzywna robi :-) z gory dziekuje

Gość Rita_jestem_bita
Wiesz, jak się lata raz na jakiś czas to z powrotem do uk nie trzeba brać wielu rzeczy i zawsze ten kilogram bułki tartej możesz wsadzić. Na miejscu już zrobić z tego czego nie zjesz. U nas pakol ma polski sklep, ale większość towarów do d**y. Najlepiej brać sosy, fixy, kostki rosołowe, kiełbachę, szlugi, wódę no i to co rodzina zapakuje aby wypełnić te 20 kilo. Wracając do uk 80% mojego bagażu to żarcie.

Gość gdzie ten lactacyd
ja zawsze przywoziłam z polski bo tu mieli cos innego to mi nie odpowiadalo. może mi ktoś podeslac linka z tym produktem - bo szukam i szukam i jakos nie znalazłam..... a z Polski zawsze przywoze sobie jakas szynke czy poledwice sopocka i sezamki arachidowe :)

Gość gdzie ten lactacyd
no i czy ktoś mi pomoze? gdzie mogę kupic lactacyd - proszę bardzo o przeslanie linka z produktem. z góry dziekuje

Gość gość
kosmetyki tolpa leki wodka wina , faje na handel buty tylkoz pl-bo tu tylko plastkik chinolski ubraniaz dobrych bazarkow:)

Gość Ona________333
Czy można w Londynie kupić dobre mięso na pyzy? Niedługo wyjeżdżam do chłopaka więc chciałabym wiedzieć czy istnieje jakakolwiek szansa na takie mięso. I czy ziemniaki też znajdę? W sensie takie które się nadają, a nie robią papę. Dla osób które robią pyzy to będą wiedzieć o co mi chodzi