Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierogi z mięsem

pierogi z mięsem-farsz

Polecane posty

Gość pierogi z mięsem

powiedzcie mi z jakiego mięsa robicie farsz do pierogów, bo mi zawsze taki suchy wychodzi. i jak zobić dobry farsz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Farsz do pierogów z mięsa robię z antrykotu wołowego.Gotuję go do miękkości razem z warzywami( marchewka,pietruszka ,por, seler)+ kostka rosołowa wołowa "Winiar" lu inna.Ostudzone mięso mielę w maszynce do mielenia ,na drobnym sitku.Na patelni smażę 1 dużą cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę ( na złoty kolor).Mieszam ją ze zmielonym mięsem, dodaję 1 - 2 jajka (zależnie od ilości mięsa) doprawiam solą i pieprzem.Jeśli mięso wydaje Ci się za suche dodaję troszkę bulionu z gotowania mięsa.Na bazie tego bulionu robię barszczyk czerwony - czysty - do popicia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierogi z mięsem
dziękuję bardzo:-) jakby ktoś jeszcze mógł podzielić się swoim sposobem to będę wdzięczna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja farsz robie z udek z kurcza
ka gotowanych w rosole :) Do tego warzywa z rosołu + cebulka podpieczona na ogniu i zmielona razem z reszta i wychodzi pyszny farsz do pierogów :) Nigdy mi suchy nie wyszedł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jedendwatrzy123
mielone mięso,na tarce przecieram dużą cebulę,jajko,majeranek,przyprawy wedle uznania i to wszystko,Mieszam, nadziewam pierogi,gotuję w osolonej wodzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Szannonka
Ja robię tak jak margolka ale dodaje tez te marchewke i pietruszke z rosolu . Wtedy nie jest samo suche mięso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość margolka66
Tak jak Szannonka , również dodaję gotowane warzywa - ale zapomniałam o tym wspomnieć , chyba mam sklerozę. Wiem ,że ludzie robią też farsz z płucek,ja z uwagi na to , że mam awersję do podrobów nigdy ich ani nie jadłam ani tym bardziej sama nie robiłam.Być może są dobre!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×