Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelafus

5msc ciązy a umowa o prace

Polecane posty

Gość ewelafus

hej sluchajcie mam takie pytanie czy ja bedac teraz w 5 msc ciazy moge dostac umowe o prace i za jakis msc lub poltora dac zwolnienie lekarskie? chodzi mi oto ze moj pracodawaca chce mi dac umowe zebym miala pieniadze z zus-u..wycowawcze itd, tylko czy to nie bedzie podejrzane? i czy tak w ogole mozna? odpiszcie!!

Gość ewelafus
i nie mialas z tego tytuly zadnych problemow Ty i szef? a zwolnienie mialas wypisane ze normalnie jeses w 5 msc?

Gość ewelafus
tylko ze ja jestem juz w 5 msc... i nie wiem wlasnie co robic?

Wiesz nie znam się dobrze na kodeksie pracy ale wydaje mi się że nigdzie nie jest napisane iż nie można zatrudniać kobiet w ciąży. No a jak wiadomo w ciąży można poczuć się gorzej z dnia na dzień. Ta kwestie będziesz musiała już obgadac z ginekologiem żeby w razie kontroli zus nie było problemów.

Gość ewelafus
szef mi cos mowil zeby dostawac z zusu jakie sswiadczenia to musze przepracowac conamniej 3 msc..ale jak Ty poszlas juz po msc to chyba nie..

Gość ewelafus
tylko ze jak szef mi da teraz umowe od kwietnia to ja nie bede pracowac i chodzic do pracy... ta umowa bedzie tylko po to zebym pozniej dostawala pieniadze

Gość ewelafus
ale chyba nikt mnie nie sprawdzi czy ja chodze do tej pracy czy nie?

ten szef to jakiś lewus:D , skoro pracowalaś u niego a teraz jesteś w 5 mcu a do końca marca miałaś umowe to automatycznie przedłuża ci sie ona do dnia porodu i niczego nie tracisz:D

Gość ewelafus
ale ja nie mialam z nim umowy... gosc po prostu chce m teraz pomoc zebym miala na wychowanie dziecka..

wiesz , skoro taki dobry:P to spróbuj tak zagrać. zus ja sie będzie chciał przyczepić to i tak się przyczepi nawet do wieloletniej pracownicy .

Gość ewelafus
tylko zeby nie mial zadnych problemow a tym bardziej ja;p

jego problemy to jego problem:D a ty zawsze się możesz wytłumaczyć , że podjęlas prace bo dobrze się czułaś , skąd miałas wiedzieć ,że nagle coś wyskoczy , po macierzyńskim zamierzasz wrócic do tej pracy i tyle.:D

Gość ewelafus
hmm... jeszcze musimy ogarnac temat z moim szefem...zeby nie wyszlo zle...

Gość
jesli zwolnienie jest od lekarza to wszystko jest ok po 33 dniach kladki za ciebe i twoja pensje placi zus a nie pracodawca, wiec ma latwiej. a przeciez nie twoja wina, ze zle sie czujesz?