Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drapcia45

włoski

Polecane posty

Gość Drapcia45

wiem, na tym naszym internetowym świecie jest mnóstwo tego typu tematów..ale czym więcej czytam tym bardziej nie wiem co ma robić ;p mam nadzieję,ze mi pomozecie ;p a więc tak ;p na tym świecie żyje lat 14...no i mam problem z włosami, a dokładnie to tak...pomimo tego swojego młodego wieki w intymnym okolicach mam mega busz, nawet włoski wychodza mi na uda..od czasu do czasu skracam je maszynka, ale te odrosty coś strasznego..no więc pytanie jaki sposób jest najlepszy na bezpieczne, no w miare długotrwałe pozbycie się włosków? no i jeszcze małe pytanko co do nóg....tam tez mam niezly busz ;p..raz ogoliłam nogi do kolan(na udach ma drobne małe włoski jak na razie) no i nawet już nie wiem po jakim czasie wszystko sobie odrosło..ale nie w każdym miejscu, w niektórych miejscach mam po prostu białe miesjca na którym jest tylko meszek,a w innych w miare rzadkie długie kudły..no znow podbne pytanko czym najlepiej golić...maszynka? czy inny sposób? a jak już dałam temat to wspomne jeszcze o tym pod pępkiem mam włoski taki meszek ktory ciemnieje...i jak myśzlice cos z tym zrobić czy zostawić? a góry dziękuję za odp. i pozdrawiam wszystkich ;p aa no i jeszcze raz przypominam żyje na tym świecie dopiero 14 lat

drapciu45 mam ten sam problem i jestem w mniejwiecej w tym samym wieku. ja ci radzę przestać się golić, ponieważ trzeba to robic praktycznie codziennie. radzilabym ci kupic depilator. depiluje włoski z miejsc intymnych, pach(lecz trzeba mieć naklatke kojącą ból )nóg i ud;p i bedziesz miala spokoj na kilka miesięcy. jak będziesz miala pyyania co do depilowania to wejdz( na tej stronie),, depilatory i depilacje'' znajdziesz tam rózne rady . ja kupuję depil. BROWNA silk-epil podobno jest dobry pozdro :-)

Autorko..mam taki sam problem..Kupilam dobra maszynke dla kobiet..i co 2 dzien gole nogi, rece i okolice bikini..Taka juz nasza uroda:-)

Gość Drapcia45
dzieki za odp ;p

Gość Drapcia45
jutro, właściwie to dziś zamierzam sobie sprawdzić tradycyjna metodę maszynka jednorazówka...jesli włoski bd w miare wolno odrastać to na razie przy tym zostanę...i powoli bd zbierac kase na jakiś dobry depilator ;p

depilator na razie możesz kupić plastry z woskiem (rozgrzewasz je dłońmi) ewentualnie ciepły wosk i też stosujesz jak plastry z woskiem. Ja używam depilatora już ponad 3 lata ale chyba będę musiała kupić nową głowicę a to koszt ok 70 zł (za sam depilator dałam 160 zł na allegro oczywiście nowy w Saturnie widziałam go wtedy za prawie 400zł) wiadomo depilator jednorazowy wydatek, później ewentualnie nowa głowica jeśli da się wymieniać ale z plastrami jest szybciej niż depilatorem :) Ja depilatora używam tylko na nogi pod pachami i na bikini skręca mnie z bólu więc nie robię.

Gość to jakaś porażka
a ja musiałam zrezygnować z depilatora bo masa włosków mi wrastała i robiły się... wrzody... niestety. przeszłam na jednorazówkę i jest ok. ale teraz myślę o laserowym usunięciu- na stałe

Gość UB79
EE tam. Ja ostatnio kupiłam zestaw na allegro podgrzewacz z kompletem wosków. Nieźle się sprawuje.

Gość slaczego glinki
wogóle zedrzyj skóre po co Ci ona:)bezsensu,moze bedziesz jeszcze sie przypalać ogniem:)hehe głupie głupoty

Gość Drapcia45
noo dzieki za odpowiedzi ;p eee dziś po raz drugi pozbyłam się owłosienia ;p eeh, po jednorazówce po 2 dniach mam już małe odrosty..no na razie trza bd to jakoś przeżyć...

Gość asdfghjklkjhgfdsa
ja sie gole przewaznie raz na tydzien , maszynkami gilette rozowymi jednorazowkami ktore stosuje wieloktornie :P (venus byly dla mnie za ostre). ogolnie w lecie gole nogi co drugi dzien... ale bikini spokojnie raz na tydzien. i to glebokie bikini :P przy czestszym goleniu robia sie ropnie, wrastaja klaczki i podraznienia wystepuja...itp przynajmniej u mnie :) ale polecam raz na tydz. :)

Gość ciocia dobra rada 26
dziewczyny...poki jestescie mlode i wloski nie sa jeszcze zbyt mocne - idzcie do kosmetyczki na woskowanie. bedzie mniej utrapienia na przyszlosc.