Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzenka_28

proszę o przepisy na dania dietetyczne

Polecane posty

Gość marzenka_28

czas zacząć odchudzanie , niestety po zimie przybyło tu i tam :))) muszę zacząć gotować bardziej zdrowo , ale nie mam pomysłów:)

Gość farlafamfa
Jedz kurz. On nie ma kalorii!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość na pozimowe kilogramy
poczytaj sobie o diecie south beach, jeśli faktycznie się zastosujesz do zaleceń, przynajmniej przez miesiąc to raz, oczyści ci się organizm, dwa zauważysz zmianę samopoczucia, trzy - jeśli połączysz to z aktywnością fizyczną zauważysz spadek wagi, cztery - zmienisz na korzyść nawyki żywieniowe, bo nie eliminujesz z diety nic istotnego, natomiast eliminujesz rzeczy zbędne.

Gość po prostu MŻ - czyli
mniej żreć. Przestań smażyć na patelni, kotlety wstawiaj do nagrzanego piekarnika (bez panierki) i tam piecz. Spróbuj zrezygnować z bułek słodkich. Dania dietetyczne - sałatki warzywne, z jajkami ryby pieczone na różne sposoby kotlety z miesa mielonego z piersi kurczaka (dodaj do nich szpinak lub pieczarki) warzywa duszone, np. w sosie curry

na obiad często robię fritate szybko, zdrowo i smacznie :) ponadto zrezygnowałam z pieczenia na tłuszczu, z zup ze śmietana itd.

Gość marzenka_28
dzieki za linki , spróbuje tą dietę south beach

Gość shinerai
polecam moje racuszki z jabłkami :) składniki: (porcja dla 1 osoby) mąka pszenna graham typ 1850 (pół szklanki) kefir, lub zsiadłe mleko (pół szklanki) 1 jajko przyprawy: cynamon, imbir 1 łyżeczka brązowego cukru 1 jabłko 1 łyżka tłuszczu wysokiej jakości (np. oliwa z oliwek, olej ryżowy) jogurt naturalny Do głębokiego naczynia wsypuję mąkę, łącze z jajkiem. Dolewam kefir, cały czas mieszając. Jabłko obieram, i ścieram na tarce, po czym dodaje do masy i dokładnie mieszam. Dodaję łyżeczkę brązowego cukru. Przyprawiam cynamonem, szczyptą imbiru i sody oczyszczonej, dzięki której racuchy są bardziej puszyste :) Smażę na 1 łyżce oliwy z oliwek. Gotowe racuszki, polewam jogurtem naturalnym. Szybko, smacznie i zdrowo. Smacznego:)

Gość gość
ona chciala danai dietetyczne, a nie z 2 najbardziej niezdrowych skladnikow czyli maki i cukru :D :D :D

Gość kijaneczka19
ja lubie przepisy ze strony mojanowafigura.pl, odkryłam tam nadziewane pyszne pomidory i serknij rzodkiewkowy, z pomysłem ale dietetycznie nadal. Pamietaj o dużej ilości płynów podczas odchudzania :)

Gość gość
potrawy na bazie warzyw,mięso indycze,cielęcina,krupnik jaglany,nie łącz pokarmu - np.kotlet ziemniaki,jedz np.kawałek mięsa i to albo duszonego,parowanego,gotowanego z warzywami ,jedz dużo surówek,pij sok z kapusty,pij dużo jogurtów naturalnych z np,siemieniem lnianym,otrębami,sezamem,płatkami owsianymi,zrezygnuj całkowicie z potraw i napoi zawierających cukier,zastąp go fruktozą,zamiast ciastka - jabłko.Zrezygnuj z wszystkiego co smażone w głębokim tłuszczu czyli.frytki,chipsy itp.Dużo sportu,co dzień dużo km na rowerku i spacerku.Tak robiłam i robię.Kiedyś warzyłam 98 kg( po porodzie i 3 letnim karmieniu piersią) dziś ważę 65 kg przy wzroście 168 cm.Zbijam nadal,bo przed porodem ważyłam 58 kg i tak chcę osiągnąć.