Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagam.... :( pomózcie

biegunka i gorączka :(

Polecane posty

Dziewczyny moje dziecko ma 8 miesięcy, od poniedziałku miał po 3 luzne stolce dziennie, w nocy miał biegunke i dzisiaj rano też. A do tego gorączka 37,7. Czy sa jakieś domowe sposoby żeby jakoś mu ulżyć. Do lekarza ide jutro, a jak nie przejdzie to pojade do szpitala. mieszkam za granicą i tu nie mam dostepu do smekty ani polskich leków. Co mogę mu podać? Chodzi mi o naturalne sposoby. pozdrawiam

mogę podać coś na zbicie gorączki?

Gość dorotkamakotka
ugotuj zupe marchewkowĄ NAJLEPIEJ Z RYŻEM LUB DAJ Z KLEIKIEM RYZOWYM RYZ I MARCHEW ZAPIERAJĄ, W polsce jest taka zupka w aptekach hipp marchewkowa właśnie dla malych dzieci z biegunką, hipp ors 200 sie chyba nazywa, może kupisz u siebie też, dawaj duzo pić, goraczki nie ma duzej ale mozesz podać ibum czy panadol jeśli dziecko źle znosi taka temperaturę

37,7 to jeszcze nie goraczka, to stan podgoraczkowy, swiadczy o tym ,ze organizm zaczyna sie bronic, wiec nie podawaj jeszcze nic na zbicie goraczki, dopiero jak bedzie ponad 38 wtedy to jest goraczka , w przeciwnym razie tylko zaszkodzisz i oslabisz organizm. Ugotuj delikatna zupke na wodzie , bez miesa, ziemniak( jesli juz je), marchewka, i potem mozesz dodac kaszke manna albo kleik zalezy od gustu i podawaj duzo napoju, aby uniknac odwodnienia. Jesli sa wymioty to leki podawaj w czopkach , jesli biegunka to doustnie, i sprawdzaj temperature co pol godziny, mozesz robic oklady ,ale nie z lodowatej wody , tylko letniej , na lydki lub stopki, nie na glowke, powodzenia