Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafejkaa

rozstanie po latach

Polecane posty

Gość kafejkaa

poznałam ostatnio dziewczynę, ma 30 lat, z facetem od 10 lat, nie mieli slubu, dzieci, ale razem spłacali kredyt na wspólne mieszkanie, a że on zarabiał więcej, a ona mniej a potem straciła pracę i nie mogła znaleźć mieszkanie jest jakby jego. Teraz on zostawił ją po tych 10 latach i kazał się wyprowadzić. Nie wiem co o tym mysleć. Czy on jest chamem, czy ona naiwną? Czy może dla niej ślub byłby zabezpieczeniem, bo teraz ma 30 lat, bez pracy, mieszkania, taka trochę lipa.

Gość amigo**
Czyli jednak okazuję się, że facet to świnia... :(:( Ech, życie...

A nie może iść do rodziców przyjaciółki dopuki czegoś nie znajdzie? Po za tym jeśli z początku spłacali kredyt razem to mieszkanie w tej małej części należy do niej a jeśli miała w nim zameldowanie na stale to on nie może jej ot tak wyrzucić

Gość kafejkaa
nie każdy facet to świnia, tak samo nie każda kobieta jest aniołem! Nie jestem w stanie pojąć jak po 10 latach można rozstać się w taki sposób, pomijając to, że kiedyś była miłość, szacunek itp. ale takie zachowanie faceta jest po prostu nie fair. Potraktował ją jak nic nie znaczący przedmiot, który sie mu znudził i usuwa z domu.

Gość randkowiczka
jeśli nie ma żadnych dowodów na to, że brała udział w spłacie kredytu, tj. jeśli kredyt był wzięty na niego, mieszkanie kupione na niego i przelewy z konta na spłatę kredytu były od niego, to lipa. tak, ślub mógłby jej ułatwić życie w takiej sytuacji.