Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tilley

Czy jest tu jeszcze 'Mama 20 miesiecznego synka'?

Polecane posty

Gość Tilley

'Mamo 20 miesiecznego synka' odezwij sie do mnie, potrzebuje porad i opinii o kilku produktach, ktore byc moze znasz.

Gość mama 20 miesiecznego synka
Jestem :)

Siedze w pracy, wiec zagladam tu regularnie, takze pisze jakby co, a ja tu bede wpadac.:)

właśnie robie loda szefowi

Gość Tilley
Oj jak dobrze! :) Na podstawie twoich wypowiedzi wydedukowalam, ze jestesmy 'sasiadkami', a ze ty jestes juz mama ze stazem, a ja dopiero zaczynam cala zabawe, chcialabym cie zapytac o bardzo wiele praktycznych informacji zwiazanych z zakupami dla dziecka itp. Oczywiscie jesli znajdziesz dla mnie chwile... :)

Gość i kto to mowi....
tilley,a to tylko ta jedna osoba moze ci doradzic? haha:D cos mi sie wydaje ze to sama mama 20 miesiecznego synka pisze do siebie:D:D:D:D

Gość Tilley
Tak tylko jedna, bo mieszka tam gdzie ja.

Ja tez sie zaczernilam na wszelki wypadek. No wiec do rzeczy: widzialam jakis czas temu wozek w Hemie (moze nawet kojarzysz, moze go widzialas - taki czarny, aluminiowa rama, nie papietam dokladnie co bylo w zestawie, ale chyba byl 2w1 i z gondoli robila sie spacerowka, mial pompowane kola) i cena byla bardzo atrakcyjna w porownaniu z innymi firmowkami, tyle ze wtedy jeszcze nie wiedzialam, ze za pare miesiecy bede w ciazy i teraz ich okresowo nie ma, ale moze sie niedlugo znowu pojawia - i tu pytanie: czy myslisz ze taki zakup bedzie dobrym pomyslem? Myslisz ze sie nie bedzie psol? Nie mam zadnego doswiadczenia z dzialem dzieciecym Hemy i nie wiem jakiej jakosci maja takie drozsze wieksze sprzety, a wolalabym zaoszczedzic i nie kupowac markowych bo mamy teraz powarzne wydatki i chcialabym porobic zakupy z glowa.

Gość buahahahahahhahahahhahhah
powarzne:O

Probowalam go przez chwilke w tym sklepie i wydal mi sie troche ciezki, ale ja nie mam zbyt duzego doswiadczenia i moze tyle wlasnie waza podobne wozki. Teraz dopiero zaczynam chodzic po sklepach i probowac inne, to niektore z tych drozszych tez nie sa wcale takie lekkie. Ten z Hemy mial w komplecie chyba jeszcze jakis spiworek, ale nie wiem czy byl kompatybilny z jakims fotelikiem.. Teraz probuje go znalezc w necie zeby sprawdzic parametry i nie ma po nim sladu. Na Marktplaats tez nie ma.

powazne * Sorry, uczciwie uprzedzam ze zdarzaja mi sie bledy bo bardzo rzadko pisze po polsku. Musze czesciej cwiczyc, to bedzie lepiej.

Wiesz co, Hema jest ogolnie dobry sklepem jakosciowo, wiec mysle, ze bedzie ok. Ja tam kupuje rozne rzeczy, rowniez dla synka (i dla drugiego malucha tez zaczne za jakis czas juz sie rozgladac) i narazie jeszcze sie nie zawiodlam. Hema ma tez chyba sklep internetowy, wiec moze sparwdzisz tam czy jest? Poza tym nie wiem czy znasz jezyk, ale jest kilka fajnych for np. www.viva.nl , na www.babybytes.nl i tam mozna zadac pytanie (nikt na ciebie nie naskakuje jak tu :o ), albo poszukac roznych informacji przez google, a nuz cos znajdziesz o tym wozku. A pamietasz jak on sie nazywal?

Wiesz co, no wlasnie, z tym, ze jest ciezko, to ja ci nic nie doradze, bo sama mam takiego klocka (maxi cosi mura 3). Jest to bardzo fajny wozek, stabilny, kola pompowane i naprawde super sie prowadzi, ale jest ciezki i np. zeby go o tak zabrac do samochodu to sie nameczysz, stad kupilam zwykla parasolke (firma holnederska Koelstra, naprawde super jest i niedroga, wiec polacam ci na przyszlosc :) )

On chyba wlasnie nie mial nazwy i szukam go jako Hema kinderwagen (albo wandelwagen) albo kingerwagen van Hema i nic.. wyskakuje mi tylko ten szaro srebrny buggy ktory jest ostatnio w sprzedazy. Ich sklep interentowy znam. On byl taki troche mastywny jak wozki Top Mark albo X-Adventure, a ladniejszy bo bez zadnych napisow. Z Hema mialam dotychczas do czynienia glownie poprzez dzial z wyposarzeniem wnetrz, art. biurowe i mam od nich kilka sztuk odziezy, ale z nimi to tak roznie..raz trafisz cos fajnego, a innym razem cos sredniego, wiec tak roznie jest z ta Hema w moim odczuciu. Z jezykiem jest ok, tzn. ciagle sie ucze i ogolnie to wiecej rozumiem niz mowie czy pisze, wiec na lokalnych forach w lokalnym jezyku jeszcze nie mam smialosci sie udzielac, ale dzieki za linki. :) Sprobuje poszukac czy ktos czegos o nim nie pisze. Do tej pory znalazlam przez Google jakis watek o tym najnowszym buggy z Hemy, no ale ten mnie akurat nie urzadza.

Ogladalam wozki Koelstry, Maxi-Cosi i inne (chociaz nie ma tu jakiegos oszalamiajacego wyboru, bo tych marek jest niewiele) ale one sa raczej wlasnie z tych drozszych, a ja nie chcialabym duzo wydawac. Spacerowke parasolke kupie pozniej (podobaja mi sie te zwykle z Prenatala, bo maja fajne tapicerki i kosztuja jeszcze mniej od Koelstry), ale wczesniej bede chyba potrzebowala duzego wozka na jakies 8 pierwszych miesiecy.

A wiesz co, dzis po pracy przejde sie do Hemy niedaleko mnie i zobacze czy maja tam wozki (bo ta Hema kolo mnie to jest taka mniejsza niz normalne Hemy) i jesli tak to jakie. Prenatal ma faktycznie fajne i niedrogie wozki. Ja jestem ze wschodu, mieszkam niedaleko Enschede :) A ty?

Teraz maja tylko spacerowki parasolki, takie szare w kratke i do nich srebrne spiworki. Wozki czy foteliki to jest u nich towar okresowy, a nie staly - i w tym wlasnie problem, bo raz sa, a raz ich nie ma. Myslam, ze moze je widzialas przy okazji, jak odwiedzalas sklep, bo staly dosc dlugo na ekspozycji (u mnie akurat niemal posrodku sklepu przy wejsciu, wiec nie sposob bylo nie zauwazyc) :) ale nie bylam wtedy jeszcze nawet w ciazy, ani nie planowalam byc, wiec sie nimi raczej srednio interesowalam, a dzis zaluje ze go nie wzielam. ;) Ech.. Mam nadzieje ze jeszcze je moze wrzuca do jesieni. W wyszukiwarkach na tych forach do ktorych dalas mi link wstepnie znalazlam kilka watkow ale tylko o spacerowkach z Hemy, a nie wozkach. Tylko jedna kobieta pisala o wozku z Hemy ale kupowala go dobre kilka lat temu i jeszcze za guldeny.. ;) Ten, o ktory mnie chodzi byl jakos z przelomu 2009/2010czy jakos tak i nawet dosyc dlugo je sprzedawali z tego co pamietam. Jak nie znajde to trudno, wtedy trzeba bedzie sie rozejrzec za czyms innym. Nie musisz chodzic do Hemy az ze wzgledu na mnie :) To bardzo mile z twojej strony, ale nie chcialabym cie specjalnie fatygowac. Skoro u nas go teraz nie ma to i u was pewnie tez.

Uuu, no to wyglada na to ze jestesmy na dwoch odleglych krancach kraju. Mieszkam w Capelle a/d IJssel (pod Rotterdamem), ale teraz wlasnie nosimy sie z powaznym zamiarem kupienia czegos swojego (bo mamy dosc wynajmowania) i stad te oszczednosci i ciecia wydatkow. :) Przymierzamy sie do kupna segmentu w Barendrecht albo Ridderkerk, a teraz jeszcze ze wzgledu na dziecko w drodze to juz w ogole mamy mega motywacje zeby gdzies zakotwiczyc na dluzej. Co do Hemy to odwiedzam glownie te w Rotterdamie w centrum i w Alexandrium i zawsze jest ten sam towar. Jak czegos nie ma w jednej to i w drugiej najczesciej tez juz wyprzedane.

Prenatal ma fajne spacerowki to prawda, ale duzych wozkow juz niestety nie. Przynajmniej ja jeszcze ich tam nie widzialam. Do duzych maja tylko dodatki (spiworki, parasolki itd.). Widzialam tez, ze w Kruidvacie okresowo wystawiaja na sprzedaz ciekawe krzeselka dla dzieci - takie rosnace, drewniane. Moze nie sa tak wystylizowane jak te popularne Stokke, ale nawet calkiem dobrze sie prezentuja i przede wszystkim sa bardzo tanie. Jesli odwiedzasz Kriudvat to moze je nawet juz widzialas. Sa z drewna sosnowego, chyba lakierowane (o ile dobrze pamietam) i maja jakis delikatny rysunek wypalany na oparciu. Nie pamietam dokladnej ceny, ale pamietam ze wydala mi sie jakos niska, nawet nizsza niz te z Prenatualu. To krzeselko jest chyba niemieckie (tak mi sie wydaje). Jeszcze jakos niedawno je tam widzialam, musze sprawdzic czy gdzies jeszcze sa i moze na nie zapoluje zeby bylo juz na zapas. Tak sobie mysle, ze zawsze mozna dokupic jakis verkleiner z Prenatalu (albo z Hemy jak bedzie dostepny okresowo) i bedzie calkiem fajne. Mam tylko nadzieje ze nic sie nie bedzie z nim dzialo w czasie uzytkowania...

Update: Szukajac roznych rzeczy i ogladajac rozne tansze wozki natknelam sie na prawie identyczny do tamtego z Hemy tylko firmy Kees. Nie pamietam na 100% czy byl to taki model z osobna gondola i siedziskiem czy z gondola przerabiana na siedzisko, ale tez byl taki czarny z szerokim rozstawem kol i nisko osadzona gondola, tyle ze napisow nie mial. To bylo mniej wiecej cos takiego: http://www.kinderstore.nl/media/catalog/product/k/e/kees-kinderwagen-aero-combi-air-black.jpg https://www.be-dazzled.nl/content/webshop/Kees/Aero/5096457831_0184121667_b.jpg http://farm5.static.flickr.com/4147/5097054396_4f825b792e.jpg http://farm5.static.flickr.com/4113/5097044522_d99e1c6ef0.jpg Ten oryginalny Kees pasuje do fotelika tej samej firmy, a ten z Hemy nie wiem czy mial jakis fotelik albo adaptery. No i wszystko byloby fajnie gdyby nie fakt, ze ten caly Kees kosztuje ponad 300 eur, a to praktycznie tyle co Maxi-Cosi, Quinny i inne firmowki z poprzednich sezonow, czyli w sumie zadna wielka oszczednosc. Ten z Hemy byl tanszy i to sporo. :/ Kurcze, coraz bardziej nie moge go odzalowac... Chcialam ci rowniez pokazac to krzeselko o ktorym pisalam popoludniu. Znalazlam je w necie, nazywa sie Bambino (to jest w zasadzie cala linia tanich produktow dla dzieci) i sprzedaja je jeszcze poza Kruidvatem w sieci Trekpleister: http://online.kruidvat.nl/image.html?id=58817&var=4 Kosztuje niecale 40 eur i w ofercie jest jeszcze takie biale (ktorego nie widzialam na zywo) ale kosztuje ponoc wiecej bo ponad 40 euro: http://online.kruidvat.nl/image.html?id=59991&var=4 Co o nim myslisz? Jakie wy kupiliscie?

Jak szukalam zdjecia tego krzeselka Bambino to natknelam sie w necie na slad po podobnym krzeselku Hemy z 2008 roku, ktore tez kosztowalo 40 euro, ale bylo o wiele fajniejsze (bardziej przypominalo Stokke i mialo juz miekka wkladke w komplecie). Szkoda ze juz ich nie ma. Zachowalo sie tylko miniaturowe zdjecie :P http://www.vergelijkenvanaanbiedingen.nl/img/91/91971.jpg

Aha, znalazlam jeszcze przy okazji 2 bardzo fajne strony ktore moze i tobie sie przydadza.. - pierwsza to wyszukiwarka aktualnych promocji z gazetek promocyjnych z roznych sieci sklepow: http://www.promofolder.nl/folders.do?navPath=62 http://www.promofolder.nl/createmyfolder.do?favoriteId=239 (Sa tam wyszczegolnione rozne promocje, nie tylko na rzeczy dla dzieci.) - druga to wyszukiwarka najlepszych najtanszych aktualnych ofert na konkretne produkty ze sklepow internetowych: http://www.snelaanbieding.nl/ (Wystarczy wpisac nazwe szukanego produktu i wyskakuja oferty sklepow od najnizszej do najwyzszej i po kliknieciu na nie uzytkownik jest przekierowywany do konkretnego sklepu. Sprytny serwis.)

Oj strasznie sie rozpisalam, mam nadzieje ze sie nie przestraszysz i sie jeszcze odezwiesz. ;) Czekam. 🖐️

Zagladasz tu jeszcze 'mamo 20 miesiecznego synka'? Odezwij sie jak znajdziesz czas, bo mam jeszcze troche pytan.