myszka188 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Czy krwawienie z odstawienia można uznac jako miesiączkę? Brałam tableki, po których źle się czułam, lekarz przepisał mi inne i kazał zacząc brac w pierwszym dniu krwawienia, niestety śpieszylam się i nie zdążyłam zapytac czy chodzi o krwawienie z odstawienia czy o okres, chociaż lekarz nie kazał mi robic 7 dniowej przerwy, tylko od razu w dniu krwawienia.. pomocy :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Chodzi o krwawienie z odstawienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koci pazurek 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 podczas brania pigulek hormonalnych nie ma sie klasycznego okresu, a krwawienia w przerwie miedzy blistrami sa wynikiem spadku hormonow. To raz. Dwa - nie rozumiem Twojego pytania... Lekarz kazal Ci zmienic rodzaj pigulek i 1.nie masz robic tym razem tygodniowej przerwy, a rozpoczac zaraz kolejne opakowanie(tym razem nowych)pigul? 2.czy tez odstawilas wczesniejsze hormony, wrocil naturalny cykl i teraz czekasz na pierwszy dzien miesiaczki? ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koci pazurek 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 hej Perwersjo, gonimy sie dzisiaj :) nie bardzo rozumiem dlaczego dziewczyna mialaby czekac na krwawienie z odstawienia? Przeciez to drugi lub trzeci dzien przerwy? Nie pomylilas czegos autorko? Wg mnie nowe opakowanie zaczynasz zaraz po ostatniej pigulce starego (pomijajac 7 dni przerwy), albo - jesli juz i tak stare sama wczesniej odstawilas - czekasz na miesiaczke i, klasycznie, zaczynasz przyjmowac hormony w pierwszym jej dniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka188 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Chodzi mi o to, że lekarz kazał mi wziąśc tabletkę w pierwszym dniu krwawienia, które pojawi się po odstawieniu, które jest po 21 dniach brania tabletek. Określił to mianem "okres" ale czytałam inne artykuły w internecie i mówiły co innego dlatego się pogubiłam jak to w końcu jest. Ostatnią tabletke z blistra wzięłam w poniedziałek i czekam na wystąpienie krwawienia, więc naturalny cykl nie wrócił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Koci :) Naturalny cykl nie mógł wrócić, bo to za wcześnie. Wydaje mi się, że lekarz użył po prostu skrótu myślowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koci pazurek 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 nie, nie. To nie jest jeszcze Twoj naturalny cykl. Caly czas masz ten, wymuszony przez hormony. 7 dniowa przerwa tez w to wchodzi. Tylko dziwie sie, ze lekarz kazal Ci nowe opakowanie rozpoczac w polowie "ustawowej"przerwy. Pierwszy raz o czyms takim czytam...stad moje watpliwosci, czy na pewno dobrze go zrozumialas. I czy on Ciebie zrozumial (ze wciaz bierzesz piguly), skoro uzyl slowa "okres"..? Moze zadzwon do niego i sie upewnij, ze dobrze sie zrozumieliscie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koci pazurek 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Perwersjo wiem:!pomyslalam, ze autorka mogla wczesniej przerwac przyjmowanie pigul, ktore zle znosila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koci pazurek 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 kruca, zuzylam juz moje piguly, a nowych nie potrzebuje, poki co i nie mam pod reka ulotki...a tam byl taki punkt -zmiana rodzaju antykoncepcji hormonalnej - jak przechodzic z jednegoo na drugi. Moze ktos zajrzec??? :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka188 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 niestety nie mam z lekarzem kontaktu- ma urlop. I teraz nie mam pojęcia co robic, brac w czasie krwawienia z odstawienia czy czekac na naturalny cykl, chociaż wolałabym nie :/ w ulotce też pisze że powinnam zaraz po skończeniu poprzedniego opakowania wziaśc nowe, ale może byc jeden dzień przerwy więc jeszcze ewentualnie dziś mogłabym wziaśc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka188 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 pardon nie z jednodniową przerwą lecz po przerwie 7 dniowej, czyli jak normalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Z jakich tabletek na jakie zmieniasz. Koci sprawdziłam w swojej, ale są trzy opcje w zależności od tabletek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka188 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Z kontraceptu na novynette Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Z tego co przeczytałam o tych tabletkach i co wyczytałam w mojej ulotce: "Można rozpocząć przyjmowanie leku XXX następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej substancję czynną z poprzedniego opakowania (czyli bez robienie 7dniowej przerwy), ale nie później niż następnego dnia po zakończeniu 7dniowej przerwy lub nie później niż następnego dnia po zakończeniu przyjmowania tabletek placebo." Wydaje mi się, że powinnać wziąć pierwszego dnia krwawienia z odstawienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka188 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 a mam jeszcze takie pytanie czy oprócz krwawienia z odstawienia wystąpi okres? czy z odstawienia traktuje się jakiś czas do uregulowania jak okres? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Jeśli bierzesz tabletki antykoncepcyjne to nie masz okresu, bo nie ma owulacji, tylko zawsze krwawienie z odstawienia. Jeśli w ogóle przestajesz brać tabletki to pierwsze krwawienie to krwawienie z odstawienia, kolejne to już miesiączka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myszka188 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 No to wezmę w pierwszy dzień krwawienia. Dzięki dziewczyny, jestem Wam bardzo wdzięczna :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach