Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małego Oskarka

Masaż dla noworodków? Proszę o opinie

Polecane posty

Gość mama małego Oskarka

Witam serdecznie, niedawno zostałam nową (najszczesliwszą na świecie) mamą ślicznego Oskarka i jak zapewne kazda mama chciałabym dać mu wszystko co najlepsze. Ostatnio w telewizji usłyszałam cos o masazu dla noworodków(ktory ma neutralizować kolki itd). Czy ktoras z mam miała styczność z czyms takim? Jesli tak, to prosiłabym o opinie.

Gość halinkaa26
Nie słyszałam, ale z checia dowiem się czegos wiecej na temat tego masazu.

Gość to jest masaz shantala
to jest masaz shantala, ja jeszcze jestem w ciązy, ale juz się go ucze, na razie na lalkach. najlepiej pod okiem specjalisty. o korzysciach dla malucha i rodziców poczytaj więcej tu : http://www.shantala.pl/baby/ w wiekszych miastach można znaleźc osoby ktore są "instruktorami" i polecam zajęcia w większej grupie, bo wychodzi taniej. Chyba że Cię stać to indywidualnie tez można. Ja chodzę na zajęcia z 3 innymi parami i wuważam ze to maksimum, żeby ogarnąć i każdego przypilnować.

Gość mama małego Oskarka
o dzięki dziewczyny za odpowiedz. Jestem z Warszawy i znalazlam takie studio www.chantal.waw.pl Może któras z Was juz korzystala z ich usług? Warto?

Gość mama małego Oskarka
Ja jednak myslałam nad indywidualnym kursem, w ktorym uczestniczylabym ja i moj maz, dlatego podoba mi się opcja,że tutaj instruktor przyjezdza do domku. Proszę o opinie. Bo dobrze by było zaczać jak najwczesniej :)

Gość warszawianka 85
Witam! Niedawno korzystałam z usług tego salonu i szczerze poelcam. Instruktor faktycznie przychodzi do Pani, wszystko w milej atmosferze. Dzieciaczek mniej plakał po takim masazu. Ja szczerze polecam.

Gość mama małego Oskarka
Super,dziekuję za odpowiedz. Proszę powiedz mi, czy mogę uczestniczyc w tym kursie razem z męzem?

Gość warszawianka 85
Wiesz co, tego to Ci nie powiem, ja uczestniczyłam sama,wiec z reka na sercu nie wiem. Musiałaby Pani tam do nich przedzwonic i sie zapytać,ale mysle ze nie bedzie problemu, bo niby dlaczego. Instruktor jest naprawdę bardzo miły i ogolnie jest bardzo fajnie. Taki masax dla dzidzi do fajna sprawa. No i ... przyda się na przyszłość przy kolejnym dzieciaczku :)

Gość warszawianka 85
Wyczytałam na stronie ze wrecz wskazane jest aby tatus uczestniczył w tych zajeciach! :) Moj maz niestety byl zagranicą. :(( I jak zdecydowałas?

Gość niedlugo mam termin i rodze
szcerze mowiac dziewczyny zainteresowałyscie mnie tym masazem, do tej pory myslalam,ze jakiekolwiek uciskania i masowanie dziecka jest niedozwolone w tym wieku ale widzę,że moze przyniesc i jakies dobre skutki.

Jakie uciskania??! Dziewczyno przeczytaj tą stronę, tam jest mowa o delikatnym uciskaniu i glaskaniu. Same lepiej nic nie robcie bo zrobicie dziecku krzywdę!

Gość mama małego Oskarka
Ale nikt tu nie mowi o samodzielnym uciskaniu. Mowię ze jestem zainteresowana kursem :) Dziewczyny a czy naprawdę to przynosi efekt?? Proszę, wypowiadajcie się. Bo zadna z nas nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto, no ale jesli to pomaga,to ja bardzo chetnie.

Gość warszawianka 85
ja polecam :) Efekty były. Ale to musisz zdecydować sama, ja myśle ze warto. Gdybym nie byla z nich zadowolona to bym nie polecała :)

Gość olkaaa92
hej dziewczyny. moja mala siostrzyczka ciagle placze,ma 3 tygodnie. z mama zastanawiamy sie wlasnie nad tym masazem. proszę podajcie mi namiar na tego instruktora. jestem z wawy wiec mi to pasuje pzdr

Gość mama małego Oskarka
czesc olu :) http://www.chantal.waw.pl/ Tutaj znajdziesz wszystkie niezbedne informacje :) Pozdrawiam Dziewczyny czy ktoras jeszcze moze cos wiecej powiedziec o tym masazu?

Gość olkaaa92
dzieki

Gość olesiaxd
chetnie sie dowiem czegos wiecej na temat tego masazu...

Gość gość
Witam, jestem masażystką. Ten masaż przynosi dużo kożyści. Jeśli ktoś chce więcej porad proszę pisać.

Gość gość
Na maila marta.jedrzejczyk-98@wp.pl Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Pozdrawiam :)