Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciągle pytająca :0

Jakie badania robiłyście przez zajesciem w ciaze ? Czy się szczepiłyście ?

Polecane posty

Dziewczyny co jest obowiązkowe gdy staramy się o dziecko oprócz kwasu foliowego ? Jakie badania sobie robiłyście ? Czy szczepiłyście się przeciw czemuś ?

Gość nie udaje sie w cholere
ja robiłam kompleksowe badania ale dlatego ze nie udaje mi sie zajsc w ciaze ( morfologia, poziom progesteronu, estrogenu, testosteronu, lh, hormony tarczycy, prolaktyna, obciązenie glukozą, cytologia, badanie czystości pochwy, mocz, usg narzadów) i zaszczepiłam się od zółtaczki.

up

up

Gość lilka221
toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia, cytologia. oznaczenie grupy krwi

ja nie robilam zadnych badan bo nie planowalam tej ciazy poprostu sie stalo

polecam przebadac sie od toksoplazmozy i sprawdzic swoja sytuacje odnosnie rozyczki, inne badania- niech pisza bardziej doswiadczone :)

Gość gagmola
Ja zrobiłam sobie morfologię, glukozę, mocz, TSH, hormony tarczycy, toksoplazmozę(za radą lekarza). Zbadałam również krew w kierunku boreliozy(ponieważ mam znajomą na to chorą i wiem, że w ciąży może być to bardzo niebezpieczna choroba), zaszczepiłam się na wirusowe zapalenie wątroby typu B, którym można zarazić się np. podczas cesarskiego cięcia i jak wszystkie wyniki okazały się być jak najbardziej w porządku, to dopiero wtedy zdecydowałam się na na ciążę. Obecnie gdybym planowała kolejną ciążę zrobiłabym jeszcze badanie na chlamydię. Różyczki nie sprawdzałam, bo chorowałam na nią w dzieciństwie i lekarka stwierdziła, że nie trzeba robić tego badania.