Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .igiełłka

Jak przełamać strach przed porodem???????????

Polecane posty

Gość .igiełłka

jestem w 5 miesiącu ciąży, na cesarkę nie mam co liczyć tak bynajmniej uważają moi 2 lekarze prowadzący, warunki fizyczne niby mam żeby urodzić, z dzieckiem też jest na chwilę obecną ok, a ja po prostu czuję, że nie dam rady. Potrafię zrobić bardzo wiele rzeczy, w zasadzie nie znam uczucia strachu tylko ten poród.... Jak przełamać strach??? Nie boję się bólu, boję się,że sił mi zabraknie, że nie umiem przeć prawidłowo, że coś pójdzie nie tak i zrobię krzywdę dziecku.

Gość zapewniam Cię że strach
minie z chwilą porodu;) gdy już się zacznie nie będziesz w ogóle myślała o starchu, a o tym by sie to juz skonczyło;) głowa do góry, będzie dobrze;)

nie czytać, nie słuchać strasznych historii porodowych, zapisać się do szkoły rodzenia, zacząć kompletować wyprawkę, cieszyć się wiosną ;)

Gość deszczowa piosenka :)
Spokojnie :) Strach minie, bo im dalej w ciąży tym strach mniejszy :) Dasz radę - urodzisz a i dziecku nic się nie stanie :)

Gość jajooo123
hmm nie da się nie bać, jedna dziewczyna tu pisała że jej dziecko umarło bo za późno zrobili cc:( patałachy nie lekarze w 100% nigdy im nie ufaj!!!!!!

pomysl ze tyle juz kobietk rodzilo i urodzily i sil im starczylo wiec ty tez badz dobre mysli.a nas kobiety--tak natura obdarzylaze przy porodzie bdziesz wiedziec sama co i jak robic.