Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bielka

majowe panny młode 2011

Polecane posty

Gość ja reż majowa :) 21.05
my staraliśmy się w miarę oszczędnie podchodzić do tematu ślubnych wydatków, ale na obrączkach nie chiałam oszczędzać. Wybraliśmy obraćzki dwukolorowe, firmy Breuninig. Zakochałam się w nich ;P Jakbyśmy mieli robić, to w Warszawie liczono sobie 500-800 zł za robociznę (im skomplikowańsze tym droższe) plus złoto, które akurat miałam, ale sprzedałam i dołożyłam do obrączek :) Dzięki za propozycję piosenek, w temacie prezentów myślimy o czymś spresonalizowanym, np zegarek z grawerem... w środę przyszłą mamy spotkanie u księdza, cielawe ile sobie policzy za ślub... nie chciałabym płacić więcej niż 400-500 zł, może obejdzie się bez kłotni. A wy macie jakąś stawkę czy jest to faktycznie co łaska?

Gość bielka
moje obraczki tez są dwukolorowe, a cena chyba standardowa. Są dosyc grube. Ja mam żółte złoto w środku a mój N białe w śrdoku i żólte krawędzie - łamane więc bardzoładnie błyszczą. Ksiądz wyraźnie powiedział że chce tyle i tyle, powiedział to jeszcze raz wyrażniej a na koniec dodał że nie bedzie więcej tego pwoatarzał. Ja jednak mam nadzieje ze jak ostatecznie do niego pójdziemy to może jeszcze coś wyatargujemy.. Zaczęłam się martwić że tak dużo nam osób odmóiwło i na ostatnią chwilę zamóiwłam jeszcze 9 zaproszeń i doprosimy z rodzinki pare osób- mam nadzieje ze się nie obraża ze tak późno ( Wy już zakończyłyscie zapraszanie?)

Gość bielka
a jak - podobaja się Wam te piosenki na I taniec? która byście wybrały A pomysł z zegarkiem ciekawy, na pewno ucieszy.

Gość ja też majowa :) 21.05
ciekawe jak będzie u mnie z księdzem, w środe się okaże. Najwyżej mu powiem, że narzeczony był ostanio 4 miesiące bez pracy i ciężko z kasą, damy ile możemy. Wesele też w dużej mierze sami opłacamy. U mojej przyszłej szwagierki ksiądz kazał dać tyle co za bukiet młodej, a ona sama robiła za 50 zł!!!! Hahahha też bym tak chciała bo sama sobie robię ;) Stawka sprzed 3 lat była 600 zł ślub plus 200 zapowiedzi, ale w życiu nie zapłacę tyle! Zaproszenia zostały nam 3, osoby są powiadomione, po prostu nie ich w domu jak chcielismy pojechać. Planowaliśmy na 130 osób, obecnie jest 100-100 razem z kamera/foto/zespol ale nie dopraszam nikogo na siłę. Na razie nie zdecydowaliśmy co do piosenki, ale celujemy w polską, moze Perfect albo Lady Pank...

dziewczyny nam ksiadz powiedzial 300 zl w tym juz zapowiedzi. organista 150 a zakonnica 50 wiec taniocha :D mi obraczki robil wujek wiec policzyl w prezencie 80zl/ gram. waza w sumie 11,5 grama ;)

Gość Kasia-14 MAJ
Dziewczyny jak przygotowania???? Ja już mam stres,jeszcze tylko tydzien został!!!!! Ale już wszystko zapłacone,suknia odebrana,obrączki też....Za kościół my płaciliśmy 950zł plus 100zł zapowiedzi!!!! Szok!!!! Wy to na prawdę macie jak za darmo w porównaniu z nami... Pozdrawiam i piszcie!!!