Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justysienka2021

Tabletki-Anty

Polecane posty

Cześć mam takie pytanko, czy to prawda ze gdy sie bierze tabletki anty to mozna zostac sie bezplodnym ??? jesli tak to po ile latach, miesiącach tak się moze stac? Poniewaz chce zaczac brac, ale sie strasznie boje gdy zaczne brać ze juz nigdy nie zajdę w ciążę.

Gość ................//////////////
Nie prawda. U zdrowej kobiety tabletki antykoncepcyjne nie powoduj bezplodnosci.

Gość Zamiast
Nie zostać się tylko stać się bezpłodnym to raz. Ogólnie to jest mit. PO odstawieniu płodność wraca- jednym szybciej drugim wolniej. Ale znam dziesiątki dziewczyn które brały tabletki a potem miały dzieci.

bzdura! To czesc kampanii ortodoksyjnych zwolennikow tzw. metod naturalnych. Z gory uwazaja kazda inna metode za szkodzaca zdrowiu, niezaleznie od opinii lekarzy. Kiedy kobieta calymi latami zabezpiecza sie przed ciaza chcac najpierw zrobic kariere zawodowa, jako zabezpieczyc sie finansowo itp., to nie zauwazy nawet, gdy stuknie jej trzydziestka. A potem 35 lata... Po tym terminie bardzo spada naturalna plodnosc kobiety, do tego stres, przebyte choroby, zanieczyszczenie srodowiska - wszystko to doklada swoja cegielke. Jednak latwiej jest zrzucic wine na pigulki, niz przyznac sie sama przed soba, ze wczesniej nawet do glowy nam nie przyszlo, by sprawdzic, czy z naszym cyklem wszystko jest ok, czy regularnie mamy owulacje (oczywiscie pomijajac czas przyjmowania hormonow), czy nie czekamy zbyt dlugo z podjeciem decyzji o zajsciu w ciaze..? Oraz - czy nasz partner ma odpowiedniej "klasy" sperme, a nie: jakas maloruchliwe plemniki. Co tez sie zdarza coraz czesciej -/ antykoncepcja hormonalna jest calkowicie odwracalna!

Podpisuję się pod słowami Koci :) Rzadko kiedy sprawdza się czy jest się płodnym zanim zaczyna się przyjmowanie pigułek, a potem zwala się problemy z zajściem w ciążę na pigułki. :o

od organizmu to zalezy czy w ogole mozemy stosowac antykoncepcje hormonalna, czy nie. Bo chyba zdajecie sobie sprawe z faktu, ze istnieja powazne przeciwskazania, jak migrena, choroby uk.krazenia, zakrzepica, przebyte wylewy i udary itp..., prawda? Ale reakcja zawsze jesta taka sama - czasowe zatrzymanie owulacji - ktore mija po odstawieniu hormonow. Czasem powrot do naturalnego cyklu moze trwac miesiac, czasem kilka miesiecy. Tu sie zgodze. Ale nie calymi latami! Osobom majacym klopoty z plodnioscia radze wizyte u lekarza zajmujacego sie tym problemem, a nie zrzucanie winy na piguly...

Perwersjo, ja to zaraz w powietrze wylece, jak jeszcze raz przeczytam, ze piguly powoduja wypadanie wlosow, lamanie paznokci, celulit, a na jedna to nawet pies sasiada dziwnie spojrzal! Pewnie wyczul, ze bierze hormony. Kto wie. Moze przy drugim opakowaniu ja pogryzie?? :P :-D

jasne, ze piguly to nie cukiereczki. Nalezy byc pod lekarska kontrola, nie kupowac ich przez neta. Ale to tez nie sa jakies trucizny wciskane nam przez koncerny farmaceutyczne wylacznie z checi zysku, z pominieciem zasad sluzacych naszemu zdrowiu! Kobietki...myslcie troche ...

Ja dzisiaj przeczytałam, że hormony rozregulowują macicę. :classic_cool: I to był niby cytat z lekarza ginekologa. :D