Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polski jezyk jest trudny

co to znaczy po polsku- ukonczone 25 lat..... dotacje na dzialalnosc

Polecane posty

nigdy nie rozumialam tego okreslenia ze ktos ma ''ukocnzone; ile lat i teraz mam pytanie: 40 tysięcy złotych to maksymalna, bezzwrotna pomoc jaką możemy tu uzyskać. Jeżeli jesteśmy osobą, która nie ukończyła jeszcze 25. roku życia lub jest po 45. roku życia i przez ostatni rok nie prowadziliśmy działalności gospodarczej to nasze szanse na uzyskanie takiej dotacji wzrastają. jezeli urodzilam sie 25 pazdziernika 1986 i chce zalozyc biznes i dostac dotacje (tekst powyzej) . jezeli zaczne cala procedure powiedzmy we wrzasniu 2011 i firma wystartuje w kwietniu 2012 to znaczy ze dostane ta dotacje czy nie? czy czas do ktorego mozna pwoiedziec ze nie mam ukonczonych 25 lat to jest do 24 pazdziernika 2012?

Gość rgtretretretrtre
ehto chyba jdnak proste obchodzilas 25-te urodziny? jesli nie, to nie masz ukonczonych 25 lat

Gość maaaamproblem
ukończone 25 lat to znaczy , że masz 25 urodziny i następnego dnia liczy się , że masz ukończone . Oj to chyba jasne.

aha, dziekuje a wiec mam czas do 25 paz. 2011 a nie 2012 roku.

teraz jeszcze raz to czytam, to troche zmienia postac rzeczy. Zalezy jak jest skonstruowana umowa, bo moze wystarczy data zlozenia wniosku, ale jesli ma wystartowac dzialalnosc, to juz sie nie zalapiesz.

Gość amy_adams
A moim zdaniem 25 lat nie kończysz w dniu 25 urodzin - wtedy je zaczynasz. Kończysz je z dniem 26 urodzin, kiedy zaczynasz lat 26. Ale mogę się mylić.

Mylisz się. Jak masz roczek to masz rok skończony bo rok żyjesz na tym świecie a nie zaczynasz dopiero, więc kończysz 25 lat w dniu 25 urodzin.