Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ocet jablkowy

pomozcie!!! zapalenie ucha

Polecane posty

Gość ocet jablkowy

od 3 dni pobolewalo mnie ucho..bralam paracetamol i jakos wytrzymalam...dzis boli mnie drugie z tym ze juz duzo mocniej,nie mam jak pojsc do lekarza bo mam 2 malych dzieci mieszkam w uk,mama kiedys przywiozla mi duomox 1 mg tabletki...jak myslicie czy to dobry antybiotyk na ucho coraz bardziej mnie bola te uszy ;(

Gość ocet jablkowy
jak mam go stosowac? pomocy111

Gość nie wiem co jest graneeee
Czy dzieci byly planowane czy prezerwatywa pekla?

Gość maaaamproblem
Składniki: Amoksycylina Postać leku: 125 mg, 250 mg, 375 mg, 500 mg, 750 mg, 1g x 20 tabl. Rodzaj preparatu: Lek Kategoria leku: Antybiotyki Wskazania: DUOMOX jest preparatem zalecanym do stosowania przy infekcjach ucha, gardła, zatok, zakażeniach dróg moczowych, zakażeniach skóry i tkanek miękkich oraz dolnych dróg oddechowych. Wskazany również w leczeniu ciężkiej rzeżączki bez powikłań. Działanie: DUOMOX jest antybiotykiem, którego działanie polega przede wszystkim zatrzymywaniu biosyntezy ściany komórkowej. Ponadto wykazuje właściwości antybakteryjne w odniesieniu do Enterococcus faecalis, Streptococcus pneumonie, Heliobacyter pylori. Wpływ leku na inne drobnoustroje zawęża się do szczepów, które nie produkują -laktamazy Staphylococcus spp, Heamophilus influenzae, Eserichia coli, Proteus mirabillis, Neisseria gonorrhoeae. Amokscyliny można używać w połączeniu z preparatami aminoglikozydowymi, dzięki czemu daje lepsze efekty lecznicze. Po zastosowaniu w stosunkowo szybkim tempie przenika z przewodu pokarmowego. Ponadto odbywa się to bez względu na obecność pokarmu. Jego wydalanie ma miejsce przede wszystkim z moczem, w postaci niezmienionej. Dawkowanie: - dokładne dawki ustala lekarz - w przypadku dzieci powyżej 10 roku życia (o wadze większej niż 45 kg) i dorosłych zaleca się 500 mg x 3/24h bądź 750 mg x 2/24h - przy ciężkich zakażeniach stosuje się 1 g x 2-3/24h - rzeżączka zaleca się przyjmować jednorazowo 3 g preparatu - dzieci poniżej 10 roku życia dawka zalecana wynosi 125-500 mg x 2-3/24h - preparat należy stosować przez około 7 dni (używać nawet 3-4 dni po ustąpieniu objawów chorobowych).

Gość ocet jablkowy
dziekuje ci bardzo za info

Gość czyżby kochana Irlandia?
olejek kamforowy - wysmarować ucho z tyłu i wokół, a do środka wziąć kawałek waty lekko posmarowanej olejkiem, trzymać w cieple. A wychodząc na dwór pozatykać uszy małymi wacikami albo jakaś czapka.

Gość ocet jablkowy
juz to robie od 3 dni..i nic nie pomaga,jeszcze przenioslo sie na drugie ucho..:(

Gość BlueBerry00013
spróbuj sobie zrobić napar z rumianku, potrzymaj ucho pod parą, wygrzej, może pomoże, zakup krople do uszu, podgrzej i zakraplaj co 3h, powinno pomóc, jeśli nie, będziesz zmuszona udać się do lekarza. Choroba ucha to poważna sprawa, można sobie przez to uszkodzić słuch, błędnik. Powodzenia i pozdrawiam.

Gość amejka65
Jeśli nie przechodzi, lepiej udaj się do laryngologa Iwony Gromek z kliniki szpitalse.pl Czasami to jedyny sposób, a w tej klinice przeprowadza się diagnostyką, leczy choroby uszu i można też wykonać na miejscu badania endoskopowe.