Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nataszys

Problem z wypadającymi włosami

Polecane posty

Witam. Strasznie mi wypadają włosy. Byłam u dermatologa przepisał mi kilka rzeczy dzięki którym zaczęły mi rosnąć nowe włosy, ale dalej wypadają. Poszłam do gina zrobił mi badania hormonów i sie okazało ze mam za mało progesteronu to mi przepisał jakieś ziołowe tabletki, ale tak naprawde to nie ma zadnego zwiazku z włosami. TSH mam w normie reszte też. Jednak nie miałam jeszcze robionych badan testosteronu bo mi tego nie zapisał, a czytałam ze to wpływa na włosy. I tak sie zastanawiam czy pojsc do innego gina jakiegoś prywatnego zeby mi cos bardziej doradził. ? Co o tym myślicie. a i jeszcze jedno. Czy może mi ktoś polecic jakiegoś prywatnego dobrego we Wrocławiu i podac cene ? z góry dzięki

NIe znam lekarzy we Wrocławiu,ale ja bym radziła iść do innego lekarza.Ale może Ty się źle odżywiasz lub masz dużo stresu? A mogłabys napisać po czym Ci wlosy odrastały?Ja też od kliku lat zmagam sie z wypadaniem,ale jeszcze nigdy nie zauważyłam,żeby mi odrastały jakos masowo

nie no to nie od odżywiana. Jak chodze do fryzjera to sie boi ruszać moich włosów żeby czasem nie wypadły wszystkie. No byłam u dermatologa to mi przepisał pare rzeczy, ale myślę, że najwiekszy efekt dał mi Novoxidyl Żel. Można go kupić bez recepty. Jest go mało więc dawałam sobie tylko na moje zakola bo miała straszne.. i po miesiącu wszystko pięknie. niesamowity efekt.. tylko jakby mi jeszcze przestały wypadać... ;)

Gość umpa lumpa
mysle, ze powinnas zrobic badania na wlasna reke w laboratorium i dopiero z wynikami pojsc do jakiegos innego dermatologa, czy endokrynologa. Nie sadze, zeby gin sie tym zajmowal, chociaz, faktycznie, skierowanie na badania wystawic moze.

Gość umpa lumpa
a jak myjesz wlosy i czym? czy je suszysz, prostujesz, farbujesz? Masz duzo stresow? Czy nosisz wlosy zwiazane, czy luzno?

To może pomógłby Ci Dercos?On niby przytwierdza cebulki czy jakos tak

No tylko mam tez problem z @ wiec myslałam ze się to może wiazać. zreszta to dermatolog wysłał mnie do Gina. włosy noszę różnie czasem luźno czasem w kucyku, ale czesciej rozpuszczone. Nie suszę nie farbuję. Nie prostuję od 8miesięcy już. Myję je różnymi szamponami. Najcześciej do włosów zniszczonych.

brałam bellisę i vitapil. wszystko jest bez sensu. nic mi nie pomaga. Myślałam zeby po prostu poprosić o tabletki antykoncepcyjne bo jeśli to powód hormonów to to jest jedyny lek. Mówie tu o łysieniu androgenowym. ale pewności nie mam...

Gość umpa lumpa
mnie pare fryzjerow juz mowilo, ze cienkie gumki lamia wlosy i nie doprowadzaja wartosci odzywczych (bo gumki sa za ciasne). Najlepiej nosic wlosy luzno, lub luzno upiete, uzywac grubych gumek, nie naciagac wlosow, itd. Rowniez poleca sie grzebienie o rzadkich zebach, a nie szczotki. Polecam endokrynologa w takim razie, oni zajmuja sie rownowaga hormonalna.

Czu ktoś brał tabletki duphaston który podwyższa poziom progesteronu? Czy on zmniejsza poziom testosteronu przy okzaji?

Gość kafeciarkaaaa563
tez ostatnio bylam z tym problemem u dermatologa. Przepisal mi tabletki zinnkas forte i plyn do lysienia typu meskiego Piloxidill ale jet bez recepty. Jest go malo bo tylko 60ml ale widac nowe wloski. DO tego lykam skrzypovite i tran. ALe wlosy nadall wypadaja. Uzywam ciagle szamponow z serii WAX mozna je kupic w aptece. Nowe wloski rosna ale tak samo moje dlugie mi wypadaja :( przestalam brac tabletki anty juz od jakis 4 miesiecy nie biore czy to moze miec jakis wplyw na to??

no właśnie. Podobno jak się bierze tabletki anty wszystko jest ok i włosy zaczynają mniej wypadać . Pewnie jakbyś zaczęła brać znowu tabletki to by przestało wypadać...

mi tez wlosy wypadaly garsciami, lekarza robili badania, przepisywali leki, szampony i nic. trafilam na dobrego dermatologa, zlecila mi badania prolaktyny, ale nie jak wczesniej jedo badania, ale 2 (po pierwszym pobraniu dawali tabletke i po godzinei kolejne badanie). Wyszlo, ze mam norme przekroczona kilkadziesiat razy. dala mi leki na recepte i w zasadzie po tygodniu przestaly wypadac i rosna nowe

Gość do autorki ....czy mozesz mi
powiedziec jakie tabletki dostalas na zwiekszenie poziomu progesteronu?

Gość gość
Mnie na wypadające włosy pomógł biotebal. To lek z biotyną, która świetnie działa na włosy, hamuje wypadanie i pobudza wzrost. Po kilku miesiącach widziałam, jak włosy zaczynają mi odrastać

Gość Majjka22
Warto iść do dermatologa ale też chodzić do dobrego fryzjera. Tutaj http://studiourodysophia.pl/fryzjer/ możesz skorzystać z różnych zabiegów na włosy. Na pewno warto zastosować jakieś maski na wzmocnienie aleto już specjalista doradzi.

Gość marylka87
Możesz popytać w aptece o specjalny szampon przeciw wypadaniu włosów, jest ich trochę i każdy przy dłuższym stosowaniu daje niezłe rezultaty. Sama właśnie pytałam o coś takiego w Kwiatach Polskich w Ostrowcu Wielkopolskim, Pani aptekarka poleciła mi ten od Pantene. Stosuję od kilku tygodniu, i wydaje mi się, że jest lepiej.

Gość gość
Też stosuję od jakiegoś czasu biotebal i bardzo jestem zadowolona z efektów. Rzeczywiście powstrzymuje wypadanie i pobudza porost włosów. Ogólnie moje włosy są teraz w znacznie lepszym stanie.

Gość Ariettaa
U mnie to zaczęło się jak u większości kobiet, czyli po urodzeniu dziecka. Włosy leciały garściami i były dosłownie wszędzie. Nie wiedziałam co zrobić, próbowałam wszystkich dostępnych sposobów. Farmaceutka poleciła mi Seboradin FitoCell, serię z komórkami macierzystymi. Na początku wypróbowałam szampon, byłam zadowolona z efektów i sięgnęłam jeszcze po ampułki, które spisały się jeszcze lepiej. Kondycja włosów wyraźnie się poprawiła, przestały wypadać, a nawet da się wyczuć nowe.

Gość gość
spróbuj podziałać trochę sama, może znajdziesz rozwiązanie, nikt nie lubi stać w kolejkach do lekarzy. Mi na przykład pomogły ampułki Koxidil Kosswell jak miałam problem z wypadaniem po ciąży, więc mogę polecić

Gość Elificzka90
Z tego co pamiętam, to Farmona ma markę kosmetyków Radical z przeznaczeniem do włosów słabych, wypadających i suchych. Widziałam gdzieś u nich na stronie ampułki do wcierania w skórę głowy. Skład tych ampułek ma pobudzić cebulki do wzrostu włosa. Ich szampon do włosów suchych ze skłonnością do łamliwości i wypadania ma całkiem dobre opinie w necie https://sklep.farmona.pl/szampony-do-wlosow-radical/929-radical-szampon-odbudowujacy-330ml-5900117099407.html . Może warto spróbować.

Gość gocha9999
Jest wiele sposobow - z tych domowych polecam kuracje olejkami (dobry jest Senso Duo). Pomysl tez o zmianie diety i nie uzywaj w nadmiarze kosmetyków do modelowania

Gość gość
herbatki z pokrzywy mega pomagają :)

Gość kasiul456
dla mnie nie ma już problemy ponieważ stosuję tabletki Biotebal. mają największą ilość biotyny ze wszystkich leków dostępnych na rynku i dzięki niej zdecydowanie poprawiły moje włosy. są one teraz zdrowe i piękne, no i nie wypadają.