Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maldzka

nosidełko!!!!

Polecane posty

hej dziewuchy! mam 4 miesięczna córeczke, zakupiłam dzisiaj nosidełko i tak się zastanawiam przy jakiej temperaturze i ogolnie pogodzie moge z nia wychodzic na dwór np. na zakupy??

no wlasnie kobiety doradzcie bo starsznie mam ochote z mala juz wyjsc i pokazac jej swiat z innej perspektywy niz tylko lezaca :p

Gość ananasowa_pani
a to co ty wogole nie wychodzisz z dzieckiem na dwor?

jak juz wyzej napisaam to wychodze ale wozkiem na spacer a chce ja wziasc w nosidelku

Gość jaha 28
jak nie pada i nie wieje to ciepło ubrać i można wyjść. ale o jakich nosidełkach mówicie? O tych co przypominaja plecak? ten jest ok. chusta co nosi sie dziecko jak worek kartofli odradzam bo były przypadki że dzieci sie dusiły

Gość ananasowa_pani
ja tez mam 4miesieczna coreczke, wychodzilam z nia na dwor w foteliku samochodowym (na szczepionke) tak to w wozku :) spokojnie, jeszcze zdazy obejrzec swiat :) lepiej zeby malutkie dziecko lezalo na prosto niz bylo wyginane w rozne strony

normalne nosideko womaru, nie chusta. a np jutro ?? co myslicie o tym zebym z nia wyszla temperatura 10 stopni podobno ma nie padac i nie wiac tak jak dzis??

Gość jaha 28
mozesz wyjść ! Ale jak ktos wyrzej pisał to lepiej w wózku bo faktycznie pozycja pionowa moze byc męcząca kręgosłup.

mozna wyjsc ja tez juz wychodzilam :) ale nie na dlugo bo wieje. 4 miesiace to nie tak malo poza tym dziecko w tym nosidelku nie siedzi prosto jak oparte o deske tylko ma tam wygodnie mieciutko i cieplutko no i blisko mamy wiec zadowalone.

nie wiem jaka jutro u ciebie bedzie pogoda sama musisz wyczuc czy ci dziecka nie zawieje no chyba nie chcesz zeby sie przeziebilo. w wozku zawsze mozna ochronic przed wiatrem.

no jasne ze nie chce najpierw wyjde przed blok sprawdzic co i jak i wtedy zdecyduje :P dzieki dziweczyny za doradzenie :)

Gość Drogie Mamy...
JAK MA 4 MIESIACE to sie nie zastanawiaj tylko ubierz normalnie i idz... bez przesady, nie ma az takiej roznicy w spacerze wozkowym a nosidelkowym...

Gość xxxxxxyyy
Ja swoja mala praktycznie od urodzenia w nosidelku nosilam niezaleznie od pogody - bo jak wieje to przeciez nie na dzieciaczka, bo on jest wtulony w ciebie a nosidelko chroni plecki od wiatru a przy deszczu tez - tym bardziej, zamiast kisic pod folia w wozku bralam mala do nosidelka i oczywiscie parasolka i nigdy nawet katarku nie miala. A przy ubieraniu to zadbaj by miala cos cieplego na nozkach i raczki jak zimniej okryte nawet za dlugim rekawem czy w skarpetach lub rekawiczkach jak masz takie malutkie, a na gore to nie radze zakladac kurtki lepszy polar, grubszy sweter , bo dziecko i tak bedzie ogrzewane twoim cialem plus nosidelko, ktore zastepuje w zasadzie kurtke.

Gość walleryjka
Z palcem w dupie mozna wyjść. Ja moją córke noszę od lutego w takim nosidelku i wcale jej nie ubieram jak na Sybir, bo grzeje ją moje ciało. Teraz to już wręcz się zastanawiam, czy nie jest za ciepło, bo mój brzuch jest cały mokry po takim spacerze, więc jej tez musi byc gorąco (mamy po 20 stopni obecnie)