Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ramonaaaaa

Pierwsze wstawanie a pierwsze samodzielne kroki...

Polecane posty

blask dokładnie mam to samo z moim synem jest dużym dzieckiem i każdy sie dziwił, z jeszcze w wózku jeździ, bo pewnie coś z nim nie tak - życie

Gość juuuuuujjjjuuuu
Moje dziecko jako niemowle w ogole wygladalo na starsze-jak mialo 3 miesiace, to ludzie mysleli, ze ma z 5... no bylo duze przy urodzeniu, 60 cm i ponad 4 kg, chociaz pozniej to sie wyrownalo... Choc i tak widuje teraz dzieci w wieku mojego, ktore sa mniejsze, ale zdarzaja sie i wyzsze lub podobnego wzrostu-wiec i na to reguly nie ma :)

Czasem mam ochotę takiemu/takiej przy.......Czy ja się wpieprzam w ich prywatne sprawy nie proszona?? NIE!!!!!! i tego samego wymagam, czy to tak dużo?? Jak będę miała ochotę pogadać na temat mojej córki to im powiem , ale nie mam takiej potrzeby!

Gość Ramonaaaaa
Mój w pierwszym półroczu życia był taki wyraźnie większy niż na swój wiek, nadal mówią, że duży, ale teraz to się tak zrównało i myślę, że wygląda na roczniaka. Ma jakieś 81 cm wzrostu może i prawie 12 kilo wagi.

Gość gość
Moj syn majac 7 msc sam usiadl po w tyg zaczal raczkowac.po tyg od raczkowania sam zaczal wstawac w lozeczku i przy kanapie.rowniez wspina sie na kogos kto przy nim siedzi.za 3 dni konczy 8 msc i sama jestem ciekawa kiedy zacznie chodzic....

Gość gość
moj syn dzis konczy 14mcy,czasem zdarza mu sie przejsc samodzielnie kilka krokow ale jeszcze dlugich dystansow nie pokonuje,nie chce byc prowadzany ani za reke ani pod paszkami,wszystko sam,smiga na czworakach ,ze dogonic go nie mozna...,mysle ze jakby dal sie prowadzic za reke to juz by dawno chodzil,a sam stanol jak mial 8mcy jakos...

Gość slam_from_spol
bardzo indywidualna sprawa. Moja córka jak miała 2 mce potrafiła się przewracać z pleców na brzuszek z łatwością i z wielką frajdą. Między 3 a 4 miesiącem żadnego problemu nie sprawiało jej przekręcanie się z dowolnej pozycji a więc plecy - brzuszek i brzuszek - plecy. W 6 miesiącu odkryła jak się pełza, 2 tygodnie po odkryciu jak się pełza nauczyła się samodzielnie siedzieć 9do niczego jej nie zmuszaliśmy, nie stosowaliśmy podpórek), tydzień po tym jak zaczęła siadać i poprawiła swoje umiejętności w siedzeniu zaczęła raczkować przed skończeniem 7 miesięcy. Na początku 7 miesiąca zaczęła podnosić się przy meblach. Wczoraj tj. 11 października skończyła 8 miesiąc i na chwile obecną próbuje intensywnie nogi układać do chodzenia przy meblach, ale jeszcze jej to średni wychodzi... Wstaje na potęgę przy wszystkim.

Gość gość
Mój synek z corcia wstawali równo na 8,5 miesiąca Synek sam poszedł za 11 miesięcy Cora ma teraz prawie 10,5 i szybciej jej to pójdzie Już kilka razy samA zrobiła kroka To naturalne że się porównuje Ale żeby jakieś wyścigi czy fawiryzowanie jednego bo szybsze to trzeba być naprawdę sfrustrowanym zyciem Najgorsze są te ambitne matki którym całkiem się popieprzylo w głowach albo coś szwankuje Masakra to są nawiedzone kobiety tak psuć psychikę od małego