Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Jan

alimenty na byłą zonę

Polecane posty

Gość gość Jan

Jestem po rozwodzie i zostałem to ja winny rozpadowi (miała dobre wejścia i zostałem załatwiony)mi przysądzono płacenie alimentów o tak trwa do dziś ,mieliśmy mieszkanie własnościowe duzo wkładu było mojego ,kiedy wystapiłem o podział majątku zaczeła narzekać że nie ma kasy na spłatę,tak więc zgodziłem się na tyle ile mogła dać a było warte mieszkanie 180tys ja otrzymałem tylko 1/4 z tego mieszkania ,przepisałem jej działkę też sprzedała,obecnie jesteśmy oboje na emeryturze ,ja sie leczę ,była zona ma emeryture tylko nizsza o 100zł ,wniosła pozew o podwyzszenie alimentów,mieszkam u znajomych i chcę sobie wyszykować mieszkanko i mieszkać w spokoju,czy ma prawo ządać podwyższenia alimentów skoro ona jest w bardzo dobrej sytuacji .Jesli jest sprawiedliwość to pozwólcie żyć bo ja już jestem nerwowo wykończony

Gość podejrzewam, że twoje
na jakiej podstawie zasądzili jej alimenty na nią skoro miała takie same dochody jak ty a nawet dostała wszystko co było kiedyś wasze wspólne?

Gość zniecierpliwiony
Czy Ty jesteś nienormalny????? Jak chcesz płacić to płać. Twoja ex ....nie ma żadnych podstaw prawnych .....byś Ty płacił na nią alimenty. Przynajmniej wynika to z tego co piszesz.

Gość monika868
zniecierpliwiony 😘 witaj, kochanie nareszcie cos dla ciebie no to poużywaj sobie, poużywaj :D

Gość upsa
no sorry, ale nic dziwnego, że żona robi z nim co chce skoro facet jest taką niemotą, też bym takiego w tyłek kopnęła - człowieku pokaż w końcu, że jesteś facetem, zacznij walczyć o to, co Ci się należy - kurde jak mnie takie cioty wkurzają!

Gość gość Jan
Sprawa się odbyła i choc miałem adwokata ,była żona tyle nawymyślała że jaka ona jest chora i znów załatwiony a elimenty podwyższone ,nic nie kręcę bo na pierwszej rozprawie sedzia kazał iść jej do pracy i stwierdził że w bardzo dobrej sytuacji,odwowała się ponownie złozyła apelacje dołaczyła że sie leczy ,że musi mieć imflanty zakładane bo ma infekcje ,ja już nie wierzę w sprawiedliwość .

Gość zniecierpliwiony
Bo ta pani i ten sąd są """uczciwe""""..Mają też """"godność"""". No i żebraczą naturę. To kolejny przykład dlaczego instytucję alimentów należy zlikwidować.

Gość zniecierpliwiony
Ps . Chyba ,że coś kręcisz.Nie mógł taki wyrok zapaść.

Gość gość Jan
Nie kręcę piszę szczerą prawdę,sąd był tak miły że powiedział ,nie interesuje ich że ma więcej bo nie bedzie brał pod uwagę że była żona ma wiecej...tak jak piszę że nie ma sprawiedliwości i jestem za by zlikwidować alimenty dla tych co mają własne dochody

Gość zniecierpliwiony
W takim razie wnieś kasację od wyroku o zniesienie alimentów do SN. Nie o obniżenie.

Gość oczywiście po co obniżać
te alimenty, lepiej od razu je zlikwidować, nie należą jej się. może teraz trafisz na uczciwszego sędzię i uda ci się od tego uwolnić! Walcz! Bo to są TWOJE pieniądze!

Gość Moniaaaaaaaaa
Kiedy poznałam swojego męża jego mama a moja obecna teściowa nie mieszkała z mężem,nie pytałam ,dopiero po slubie zaczełam dowiedzieć się dlaczego,też dostawała alimenty od byłego męża choc ma emeryture ,cieszyła sie z każdej podwyżki że go udupiła a tak naprawdę miała znajomą adwokatkę która ja prowadziła jak ma się zachować i co pisać ,po ostatniej rozprawie teść dostał zawał i nie zyje.Panie Janie takich bab jest więcej i jestem za by nie było alimentów na byłych bo każdy ma swoje zycie i chce zyć ,ma emeryturę który kazdy wypracuje,wierzę Ci że jesteś wykończony...trzymaj się i pozdrawiam ..Monia

Gość czytam sobie
a ja uważam że w zależności od winy i sytuacji powinno się wydawać opinie i wyroki!! każdy przypadek jest inny i nie wam to oceniać!! znacie tylk wersję pana Jana-nic nie wiecie o nim z "ust" jego żony!! punkt widzenia zależy od punktu siedzenia!! nie ma dymu bez ognia gdybyście zapewne porozmawiali z jego zoną opisana sytuacja wyglądałaby zupełnie inaczej!!

Gość ramona:)
Słucchaj ,,a ja czytam sobie,,tu chodzi że skoro ma wieksze dochody bo za mieszkanie dostał smieszna kwote to ma warunki do utrzymania sie ja nie chciałabym alimentów bo sama sobie poradzę ,mam emeryture i też jestem po rozwodzie ,to ona ma pewnie wejścia i sie mści ..bez obrazy ale kobiety takie są

Gość czytam sobie
jeśli pan Jasi ma podejrzenia zawsze może zwrócić się do sądu o rozstrzygniecie sprawy w innym mieście. należy dbać o swój "interes" od samego początku pan Jasio niech w sądzie użyje argumentów tych które nam przedstawia-skoro uważa się za pokrzywdzonego niech broni swojej racji my znamy tylko jego stronę-nie znamy zaś drugiej może tez byś tak że pan Jasi całe swoje życie przehulał i dlatego był zmuszony oddać mieszkanie za bezcen bo wpierw doprowadził do sytuacji w której groziła i jemu i żonie eksmisja ja tam nie wierzę w znajomości w sądach przy takich malutkich sprawach

Gość gość Jan
Szanowna Pani,,czytam sobie,,mieszkanie nie było zadłuzone było i jest w idealnym staniemto ja jestem naiwny że zawierzyłem mposzłem na ugode na ta smieszna cenemale własnie chcę załozyc sprawe w innym mieście. Dziekuje za wypowiedzi bo co człowieka nie nauczy to choc wzmocni

Gość zniecierpliwiony
""""" my znamy tylko jego stronę-nie znamy zaś drugiej może tez byś tak że pan Jasi całe swoje życie przehulał i dlatego był zmuszony oddać mieszkanie za bezcen bo wpierw doprowadził do sytuacji w której groziła i jemu i żonie eksmisja"""""" Czy przehulał czy nie przehulał to jego sprawa . Pod warunkiem ,że żony nie zadłużył. Jeżeli nie zadłużył to....ta baba nie ma żadnych powodów do roszczeń. Może mieć tylko z innego powodu ,ale nie alimentacyjne. Powinien wnieść kasację od takiego wyroku.....takiego wyroku nie powinno być. Alimenty to choroba.

Masz rację zniecierpliwiony...alimenty to choroba i powinnyśmy z tym walczyć,rozumiem na dzieci ale nie na ex...brak kultury i mszczenie sie

Gość Przestańcie łykać jak pelikany
:O Żona dostała alimenty, bo nie pracowała (sąd nakazał jej poszukać pracy, mimo tozasądził alimenty:O) a ma niemal taką samą emeryturę jak autor? :O Nawet żeby pisać prowokacje trzeba mieć rozum :O

Ty pelikanko czytaj uważnie ,ona ma emeryturę to po jakiego michała jeszcze szuka podwyżek,nadal chyba go kocha a z miłości sie mści ..taka prawda o zawistnych kobietach a sądy??cos wiem na ten temat edh

Gość baba kocha i się mści
:D tak! dawno nie czytałam takich jaj!

Gość alinaa56
No cóż poczytałam i doszłam do celu,jak się okazało Jan to mój szwagier,tak wstyd ale mam siostrę idiotkę on spoko facet ,nie bedę się rozpisywać ,może uda mu się tym razem wygrac czego mu zyczę