Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FalllOutGirll

długi cykl...pomocy

Polecane posty

Gość FalllOutGirll

Dziś jest 43 dc. Pierwszy raz to trwa tak długo, bo każdy poprzedni cykl mam jak w zegarku 31 dni i @. Przyznam, że przez ostatnie miesiące starałam się zajść w ciążę, bezskutecznie zresztą. Miesiąc temu wyleczyłam stan zapalny. Pobolewa mnie brzuch od czasu do czasu, czuje kłucie w pochwie,mam powiększone i nabrzmiałe piersi i temperaturę 37-37,3 stopnie C. Dodatkowo jestem ciągle zmęczona i senna. Nie robiłam jeszcze testu, waham się. Może jutro...?

Gość FalllOutGirll
Najpierw muszę udać się do apteki... Boję się rozczarowania, że zobaczę jedną kreskę na teście. Nie nakręcam się, ale po nocach mam te koszmary "test z dwoma kreskami";]

Gość wykoleona
mi się kiedyś śniły trzy kreski a i tak w ciąży nie byłam :o

Gość jolakajajalananabagaajahah
jesli dotąd miałaś cykle 31 dniowe a dzisiaj jest 43 dzień i brak okresu [a do tego cały czas wysoka temp. w pochwie] to ja myślę, że szanse są bardzo, bardzo duże :) a jeśli są to nie czekaj na test tylko rób go jak najszybciej bo czekając [nie wiadomo] na co możesz nieświadomie zagrozić swojemu Maleństwu [może się np okazać, że potrzeba Ci sztucznego progesteronu albo coś innego] więc rób test i jak najszybciej umawiaj się na wizytę niezależnie od jego wyniku bo jak będzie 1 kreska to też pasuje żeby gin jakieś leki na wywołanie okresu przepisał ale ja myślę, że będą dwie kreski czego życzę z całego serca bo wiem jakie to przykre jak się człowiek tak długo stara o dziecko [u nas trwało to cały długi rok ale na szczęście się udało :D]

Gość FalllOutGirll
Ginekolog kiedyś przepisał mi luteinę 50, bez żadnych badań hormonalnych, po jednym opakowaniu sama to cholerstwo odstawiłam (miesiączka to był potop). Wiecie...poczekam do jutra i test zrobię razem z moim facetem:)

Gość FalllOutGirll
jolakajajalananabagaajahah Dziękuję Ci za słowa otuchy:) Bo często ostatnio słyszę od kogoś, że nasza wspólna znajoma jest w ciąży i tez ja chciałabym w końcu móc powiedzieć, że będę miała dziecko.

Gość FalllOutGirll
Brała któraś z was luteinę podjęzykowo?;>

Gość asiak1326
ja tez brałam @ spozniała mi sie 50 dni,,ale okres dostałam po tej luteinie taki skąpy ze szok i tylko 2 dni

Gość FalllOutGirll
A w jakim celu ją brałyście? Ja miałam brać po to, aby ułatwić implantacje zarodka i na podtrzymanie ewentualnej ciąży.

Gość FalllOutGirll
Zrobiłam test i wyszły dwie grube krechy!:D

Gość jolakajajalananabagaajahah
gratuluję ! :) wiedziałam..... :) to teraz umów się do gina na wizytę i jeśli brałaś luteinę to jej nie odstawiaj bez konsultacji z lekarzem bo nie możesz teraz nagle pozbawić organizmu dodatkowej dawki progesteronu :)

Gość FalllOutGirll
Dziękuję dziewczynki:) W pon idę do lekarza:) Luteiny nie brałam, ale mam niedoczynność tarczycy, więc endokrynologa będę tez musiała odwiedzić. Już mi zapowiedział, że w razie ciąży w trzecim miesiącu mam się zgłosić. Jejku tak strasznie się cieszę!!!!:D

Gość madziamadziamadzia
GRATULACJE i powodzenia!