Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
The Girl

Orgazm - jakie hormony mogą mieć wpływ?

Polecane posty

Drogie Kafeterianki, Niestety należę do kobiet, które nigdy w życiu nie miały orgazmu (23l.). Postanowiłam wreszcie coś z tym zrobić i sprawdzić poziom różnych hormonów - tym bardziej, że ostatnio kolejny raz słyszałam, że brak orgazmu może zwiastować niepłodność. Przy okazji będę się z Wami dzieliła wynikami i spostrzeżeniami. Na pierwszy ogień idzie badanie TSH, które robię jutro. Zależy mi szczególnie na sprawdzeniu prolaktyny, ale póki co chcę wykluczyć (lub nie) problemy z tarczycą. Jeśli z tarczycą wszystko gra, drugim krokiem będzie podzielenie się moim problemem z ginekologiem i prośba o sprawdzenie kobiecych hormonów. Jeśli nie, endokrynolog. Dla zainteresowanych podam niepokojące mnie objawy poza brakiem orgazmu, które mogą (lub nie) mieć z tym coś wspólnego. Te, które naprowadziły mnie na tarczycę: - słabe krążenie, wiecznie zimne dłonie i stopy, - ciężkie przełykanie, - szybkie tętno. Co jeszcze może być przyczyną wg mnie (hipotezy): - zażywanie propranololu w wieku dojrzewania (miałam arytmię serca jako powikłanie po narkozie, obecnie serce jest zdrowe), - słabe krążenie samo w sobie. Co NIE jest przyczyną: - trauma z dzieciństwa, - brak akceptacji własnego ciała, - zaburzone relacje z mężczyznami, - glukozę, cholesterol, TG i RR mam idealne, - brak aktywności ruchowej: nawet gdy regularnie trenowałam i biegałam w zawodach orgazmu nie było, - brak umiejętności partnera: sama też nie potrafię dojść. Zapraszam do tematu kobiety z tym samym problemem i proszę o bogatą merytorycznie dyskusję - dzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Może któraś z Was miała pierwszy orgazm po wielu latach prób. Podobno niektóre kobiety doświadczyły tego pierwszy raz dopiero po urodzeniu dziecka, a nawet 2 dzieci. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło, The Girl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować