The Girl 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 Drogie Kafeterianki, Niestety należę do kobiet, które nigdy w życiu nie miały orgazmu (23l.). Postanowiłam wreszcie coś z tym zrobić i sprawdzić poziom różnych hormonów - tym bardziej, że ostatnio kolejny raz słyszałam, że brak orgazmu może zwiastować niepłodność. Przy okazji będę się z Wami dzieliła wynikami i spostrzeżeniami. Na pierwszy ogień idzie badanie TSH, które robię jutro. Zależy mi szczególnie na sprawdzeniu prolaktyny, ale póki co chcę wykluczyć (lub nie) problemy z tarczycą. Jeśli z tarczycą wszystko gra, drugim krokiem będzie podzielenie się moim problemem z ginekologiem i prośba o sprawdzenie kobiecych hormonów. Jeśli nie, endokrynolog. Dla zainteresowanych podam niepokojące mnie objawy poza brakiem orgazmu, które mogą (lub nie) mieć z tym coś wspólnego. Te, które naprowadziły mnie na tarczycę: - słabe krążenie, wiecznie zimne dłonie i stopy, - ciężkie przełykanie, - szybkie tętno. Co jeszcze może być przyczyną wg mnie (hipotezy): - zażywanie propranololu w wieku dojrzewania (miałam arytmię serca jako powikłanie po narkozie, obecnie serce jest zdrowe), - słabe krążenie samo w sobie. Co NIE jest przyczyną: - trauma z dzieciństwa, - brak akceptacji własnego ciała, - zaburzone relacje z mężczyznami, - glukozę, cholesterol, TG i RR mam idealne, - brak aktywności ruchowej: nawet gdy regularnie trenowałam i biegałam w zawodach orgazmu nie było, - brak umiejętności partnera: sama też nie potrafię dojść. Zapraszam do tematu kobiety z tym samym problemem i proszę o bogatą merytorycznie dyskusję - dzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Może któraś z Was miała pierwszy orgazm po wielu latach prób. Podobno niektóre kobiety doświadczyły tego pierwszy raz dopiero po urodzeniu dziecka, a nawet 2 dzieci. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło, The Girl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach