Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asia9090

Pomocy... co mam zrobić ?

Polecane posty

Wale prosto z mostu... Mam zaparcia. chodze do ubikacji mniej wiecej co 4 dni. ostatnio przy oddawaniu stolca ?polecialo mi troche krwi. a przy tym czulam jak bym nie robila kupy tylko jakbym wydalala jeża.. co o tym myslicie??

Gość marrakesh
masz problemy z jelitem grubym, idż do lekarza, a masz hemoroidy??

Gość BlueBerry00013
Pij dużo zielonej herbaty, ale nie przesadzaj, 2 dziennie wystarczą i jedz activię ze śliwką na czczo, pomoże na pewno :) no i jabłko też pomaga :)

Gość inga232323
BŁONNIK!!!! jedz dużo jabłek i kup sobie błonnik w proszku i dodawaj do jogurtów. Jeśli na dłuższa mete to nie pomoże idź do lekarza

a jakie są objawy hemoroidów?? myslalam ze mam szczeline, ale pewna nie jestem... :/ wstydze sie lekarza

kurde jak mi te jabłka nie pomoga i activie to pójdę do lekarza... ale mam straszne opory...

Gość blablabla ....
przede wszystkim zmień dietę. Dużo warzyw, błonnika, zero czekolady, jasnego pieczywa, pij dużo wody, rano wodę z miodem i cytryną (cytryna nie jest konieczna), jeśli jadasz jakieś zupki w proszku to o nich zapomnij i wywal. Owoce tak ale nie surowe, lepsze duszone,pieczone, gotowane, tak samo warzywa. Zupy jarzynowe bez zasmażki oczywiście. Musisz przetestować metodą prób i błędów co Cię "zatyka". Nie proponuję środków przeczyszczających to ostateczność. Zacznij od zmian w diecie. A tak w ogóle to też mam problem jak tylko odstapię od diety. Acha napewno pomoże kompot z suszonych śliwek. Nabiału nie proponuję, sama nie mogę jeść bo to dla mnie trucizna

Gość umpa lumpa
mnie sie takie problemy pojawily, gdy wlasnie jadlam zbyt zdrowo i unikalam tluszczy. Rowniez zaczelam krwawic. Poszlam najpierw do rodzinnego, dala mi skierowanie do chirurga (w mojej okolicy nie bylo proktologa). Poszlam do chirurga do szpitala i pan, niestety, musial zrobic test per rectum, ale dal mi pozniej recepte na czopki oraz tabletki ziolowe. Rowniez sama pozniej dostalam recepte na taki proszek do rozcienczania z woda, ktory wlasnie rozciencza kal. Po tej kuracji juz nigdy nie mialam problemow. Szczelne odbytu trzeba leczyc, jak i hemoroidy, bo pozniej jest jeszcze gorzej. Mi chirurg powiedzial, ze gdybym przyszla nieco pozniej, to juz bylaby szczelina, a na razie mialam po prostu kilka ran, ktore nie mialy sie jak zagoic. Pij duzo plynow i idz do lekarza.

Gość blablabla ....
lekarza się nie bój, dla niego to będzie tak samo krępujące jak dla Ciebie. Szczelina inaczej się objawia, raczej bólem przy oddawaniu stolca. Czujesz to trochę jakby coś się rozrywało, pojawia się krew

no wlasnie pisalam ze mnie bolalo jak oddawalam a potem pojawilo sie troche krwi..

Gość blablabla ....
przy szczelinie trzeba szczególnie dbać o tzw. luźny stolec. I przede wszystkim nie wyciskać na siłę. Wtedy robi się szczelina, od wysiłku

Gość blablabla ....
Asia zastanów się co takiego jadasz. Czy dużo siedzisz. To wszystko ma znaczenie. ilość wypijanych płynów też

Gość blablabla ....
Z jakiegoś powodu Twoje jelito się rozleniwiło, zagoń je do roboty choćby dodając otręby do jogurtu, sałatek

Gość blablabla ....
idź na wszelki wypadek do lekarza ale zrób rachunek sumienia dla siebie co jesz i kiedy. Bo może jesz późnym wieczorem? Wtedy też można mieć problemy

Gość kremooooweczka
Jedź jabłka, otreby na śniadanie, pieczywo tylko pełnoziarniste. Mi zmiana diety pomogła.