Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliannaa

gdy nizoral nie pomaga

Polecane posty

Gość juliannaa

poradzcie cos na łupiez bo nizoral nie pomaga. myje juz nim co drugi dzien a i tak nie dziala. chyba pozostaje mi tylko dermatolog....:o

Zdrowa dieta i wcieranie octu jabłkowego niepsteryzowanego na pół do godziny lub dłużej przed myciem glowy, którą możesz później umyć szamponem dla dzieci Jonhson baby. Pozdrawiam

Gość kilkaliterdlapseudo
polecam szampon Polytar liquid, jest to szampon leczniczy w aptece z tego co wiem są dostępne 2 rodzaje jeden na recepte drugi bez. proponowałabym też wizyte u dermatologa(tylko jakiegoś dobrego) nie chcę cie straszyć ale u mnie wyszło ze to odmiana łuszczycy. teraz główkę mam czystą i uzywam szamponiku dla dzieci jak derm. zalecił

Gość veryAnka
Gdy nie pomógł Nizoral ani popularne ogólnodostępne szampony, sięgnij po Pirolam - lek i kosmetyk w jednym. Zawiera cyklopiroks, który skutecznie rozprawi się z problemem na zawsze.

Gość a ja polecam
olejek sandałowy tez mialam lupiez suchy i zrobilam sobie maseczke- łyzka oliwy i kilka kropel olejku, zrobilam taka 2 razy i juz prawie nie mam a glowa mnie swedziala tak ze az wstyd bylo sie drapac mozna tez dodac do mycia razem z szamponem;)

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
veryAnka, WON Z TYM SPAMEM!!!! :o

Gość WujDobraRada
idź do dermatologa i jeśli sam nie zaproponuje badania mykologicznego z mykogramem - sama je zasugeruj. Badanie to może trwać niestety nawet 6 tygodni, więc im szybciej je wykonasz tym lepiej dla Twoich włosów. Dzięki temu badaniu po pierwsze dowiesz się czy masz do czynienia z dermatofitem czy nie, a jeśli tak, to mykogram powie Ci jaki dokładnie środek zwalczy tego dermatofita. Jeśli tym badaniem wykluczysz dermatofita to wtedy dopiero możesz się zastanawiać czy to jakaś choroba skóry, czy też objaw jakiejś innej choroby (np. alergia).

Gość veryAnka
no dobrze, ale jak właściwie działa ten olejek sandałowy? jakie procesy lecznicze powoduje? bo jak działa cyklopiroks to wiem..