Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZALAMANA ONA 22

ZAPACH CIALA

Polecane posty

Gość ZALAMANA ONA 22

Witam Was , chciałam się podzielic z wami pewnym problemem...moze mi cos doradzicie bo ja juz nie wiem co mam robic. Chodzi o to ze moje cialo wytwarza dziwny nieprzyjemny zapach , tzn nie poce sie a jesli juz to bardzo malo ale moje cialo i tak jakos tak dziwnie pachnie , jestem osoba bardzo zadbana kapie sie rano i wieczorem uzywam antyperspirantow ale to nic nie pomaga . Zauwazylam ze tak sie zdarza jak przebywam w miejscu gdzie jest powyzej 20 st C i nagle tak jakby ogarnia mnie fala goraca ale nie poce sie i zaczyna sie nieprzyjemny apach ciala .....dochodzi do tego ze musze cale plecy i klatke piersiowa doslownie ''calkowicie spryskac '' antyperspirantem zeby ten zapach sie nie zwiekszyl .... dlaczego tak jest co robic?????

Gość pimpek sadełko
jednak to coś chyba z potem ile masz lat to może przez dojrzewanie albo przez przekwitanie idź do lekarza

Gość a moze jakas
grzybica ? lekarz?

Gość ZALAMANA ONA 22
Mam 22 niedlugo 23 lata kiedys mimo pocenia moje cialo nie wydzielalo takiego zapachu teraz jest strasznie , jestem zalamana bo u mnie w pracy nawet faceci tak nie pachna jak ja . nie mowie tu o nie wiem jakim smrodzie ale ten zapach jest wyczuwalny i bardzo mi przeszkadza i mojemu otoczniu tez

Gość ZALAMANA ONA 22
moja lekarka rodzinna bagatelizuje problem

Używaj naturalnych kosmetyków, jak delikatniejszych. Czasam zbyt duża ich ilość powoduje nadmierną ilość różnych wydzielin Do dermatologa moglabys się udać I może używaj talku zwykłego

Gość bl eeeyy
Niemyty pikus jest gorszy111

Gość ZALAMANA ONA 22
kto nie myje ten nie myje ja akurat bardzo dbam o moja cipke

Gość bvnjyfjutyjyuuy
a moze wlasnie za bardzo dbasz o higiene? ciagle szorowana, smarowana roznymi kosmetykami skora nie ma naturalnej, lekko kwasnej warstwy ochronnej. wytwrza wtedy duzo wydzieliny zeby sie chronic. no i rozwijaja sie na niej bakterie. moze sproboj np. wieczorem pobiegac i sie porzadnie spocic, moze nawet nie kap sie wieczorem....sama nie wiem...slyszalam tez kiedys ze brak witaminy b jakiejs powoduje ze skroa sie zle regeneruje i moze to powodowac nieprzyjemny zapach. I oczywiscie dieta- duzo miesa z pewnoscia powoduje ostrzejszy zapach potu

Gość ZALAMANA ONA 22
Wlasnie nie jem za duzo miesa bo go po prostu nie lubie , a o wedlinach kompletnie nie ma mowy. A od kiedy pamietam , wlasnie tak dbam o gigiene a ten problem mam od jakiegos czasu , nie wiem pol roku

Gość polecam laryngologa
bo może z nosem masz coś nie tak jakaś przeczulica węchowa?....taki psi węch?...nadmierny i chorobliwy? Ludzie ze zbyt wyczulonym węchem maja źle, bo wszystko im śmierdzi....ciężkie życie w smrodzie Ja tam nie mam takiego problemu bo mam przyjemny zapach ciała a nawet przyjemny zapach potu...już tak mam....nawet anty prespiranty nie są mi potrzebne..........może to od genów zależy?

Gość ZALAMANA ONA 22
wlasnie tu nie chodzi o nadwrazliwosc wechu ze wszystko wyczuwam jakos mocniej niz inni , ja wiem o tym ze mam problem z zapachem ciala bo moje otoczenie tez wyczuwa ten nieprzyjemny zapach i to jest wlasnie najgorsze.

Gość dfvwegweg
nie do lekarza rodzinnego idz, a do ginekologa, a najlepiej do takiego ginekologa, ktory takze ma specjalizacje endokrynologiczna. mieso juz wykluczylismy poniekad, bo ono moze byc przyczyna. ale takze jedzenie b. duzej ilosci slodkich rzeczy, ostrych (np chilli, duzo pieprzu). najlepiej warzyw duzo, kasz, owocow, ryb. sluchaj, czasem nieladny zapach moze byc pewnego rodzaju symptomem choroby "zjadajacej" organizm. udaj sie na badania irydologiczne ale nie do jakiegos samouka a do lekarza medycyny, ktory ma wieksze kwialifikacje i wiedze w diagnozowaniu z oczu. bardzo polecam te metode, bo czasem wlasnie w oczach widac to, czego jeszcze nie widac gdzie indziej albo sa nieduze objawy,.

Gość dfvwegweg
pierwsze co przychodzi mi do glowy, to cukrzyca, nie wiem dlaczego. nie masz z tym problemu? nie masz problemu z sikaniem, z nocnymi skurczami lydek, zawrotami glowy itp? przy nieleczonej cukrzycy takze moze byc taki problem.

Gość ZALAMANA ONA 22
pod względem ginekologicznym jestem napewno zdrowa bo niedawno bylam , cukrzycy tez nie mam . Mięsa praktycznie nie jem , nie slodze ani kawy ani herbaty , slodycze ewentualnie raz w tygodniu , jedzenia na ostro nie znosze tak wiec uzywam bardzo znikome ilosci przypraw , siusiam normalnie tak jak zawsze skurcze łydek tez nie wystepuja.

Gość wój
nie przejmuj sie tym, ciało ludzkie podobnie jak u zwierzat wytwarza taki naturalny zapach, to normalne,ze naturalny zapach ludzkiego ciala bywa nieprzyjemny dla zmyslu powonienia,ale powtarzam to NATURALNY ZAPACH ludzkiego ciała

to zostalo juz opisane medycznie i ma swoja nazwe. ogladalam o tym program na amery. tel kobieta miala takie same problemy co ty, nawet maja swoja grupe wsparcia i radza jak z tym zyc, cos pamietam o specyficznej diecie.

Gość wój
napisalem wyraznie ze ludzkie ciało NATURALNIE smierdzi, ma taki specyficzny zapach jak u zwierzat

Gość on po medycynie
Zalamana ona zrob badania na tarczyce i nerki brzydki zapach ciala pojawia sie rownież przy nie prawidlowej pracy nerek oraz tarczycy. Jesli jestes osobą szczupla prawdopodobnie moze cos dolegac twoim nerkom jesli natomiast jestes przy kosci prawdopodobnie masz niedoczynnosc tarczycowa. Pozdrawiam

Gość v n.l mc;li
jak walisz ryba to to jest choroba, niepamietam nazwy. A jak walisz potem to masz to na swoje wlasne zyczenie, proponuje dorzucic jeszcze ze 2 dodatkowe prysznice dziennie. Glupia dziewucha im czesciej sie myjesz tym szybciej bedziesz capic, do tego tony antyperspirantow fuuuj! dziwne ze jeszcze ci porow nie pozatykalo i nie porobily ci sie wulkany ropne

Gość cvhjkmm
Mieszkam w UK, i kiedyś oglądałam taki program embbarasing bodies, była tam kobieta która Jak ty brzydko pachniala, kazali zmienić jej dietę plus leki i była dużą poprawa, wejdz na player chyba itv albo e4, tam są stare odcinki,albo poszukaj na YouTube

Gość v n.l mc;li
no ona walila ryba, nasilalo sie to wraz z fazami cyklu, dieta pomogla

Gość g45gg
Tanie okna Lublin będą odpowiednim wyborem dla wszystkich, którzy chcą zaoszczędzić sobie zbędnych wydatków związanych z budową domu lub remontem. http://oknadrzwi-lublin.pl

Gość gość
Byłaś albo jesteś z facetem jak to jego wina musiał cie czymś zarazić

Gość doktor vollmond
Jest taka choroba genetyczna nazywa się Zespół Rybiego Odoru poza zapachem te osoby są całkowicie zdrowe. Ale to się zdarza raz na sto tysięcy chyba niemozliwe żebyś byla aż tak pechowa. Jedyne co te osoby mogą zrobić to pracować w fokarium , ZOO albo w przetworstwie rybnym wtedy nikt nie zwróci uwagi. Ale to chyba nie może być to bo wtedy pierwsze skojarzenie jest że kobieta nie myje okolic intymnych.

Gość gość
Sex może być przyczyną