Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

porcelanowa12

Czy to już molestowanie? Proszę o pomoc

Polecane posty

Witam. Mam 17 lat, mój brat jest 4 lata starszy. Od pewnego czasu (jakieś 2-3 lata) zauważyłam, że nie lubię, gdy ktoś mnie dotyka, zwłaszcza koledzy. Z jednej strony uznaję to za normalne, takie ot zabawy na przerwach, z drugiej strony gdy trwa to dłuższą chwilę zaczyna mnie to denerwować, w środku aż się we mnie gotuje. Koledzy czasem w żartach pytają, czy ktoś mnie skrzywdził w dzieciństwie. No i tu jest moje pytanie: Czy jeżeli mój brat dotykał mnie, ale nie w jakiś wyuzdany sposób (choć zdarzało się, np budził mnie tak, że leżałam na plecach a on położył mi głowę przy piersiach i mówił, że mam wstawać-jakby nie mógł po prostu powiedzieć "wstań", byłam zakryta kołdrą) albo przytulał mnie, choć mówiłam, że tego nie lubię, to czy to było molestowanie czy tylko przesadzam? Mówiłam mu, że ma mnie tego nie robić, bo nie podoba mi się to, ale powtórzyło się to jeszcze parę razy. Mama mówiła, że przesadzam, nie reagowała... Byliśmy dość zżytym rodzeństwem, kocham brata, ale bardzo dziwnie się przy nim teraz czuję, czasami czuję nawet niepokój. Proszę o porady, sama już nie wiem, co mam o tym myśleć :(

W rodzeństwie to jest często tak, ze druga strona nie ma płci. Po prostu jest bezpłciową osobą, która sie kocha. Jestes przewrażliwiona i zachowujesz się obrzydliwie posoądzajac brata o molestowanie. :O

Very icona czy ty sie dobrze czujesz ? rodzenstwo jest bezpłciowe ????? co ty za brednie wygadujesz. Do autorki, dla mnie takie zachowanie ma ewidentnie podtekst erotyczny, Jesli sobie tego nie rzyczysz to tówj brat nie ma kompetnie żadnego prawa sie tak zachowywac, narusza towją sfere intymna i psychologiczną, troche daje mi do myslenia to ze pomimo iz powiedzials mu ze nie lubisz tego on nadal tak robi ! ma dziewczynę ? mam 17 lat rozwita w tobie kobiecość towój brat to idiota juz nie macie po 4 lata ze razem sobie w wanie baraszkowaliscie, wtedty rodzenisteo jest bezpłociowe a nie w takim wieku, Very icona idiotka z Ciebie

Gość .........//////////////
Życzysz Ty bezmózgie yeti :o I czytaj ze zrozumieniem. Nie chodzi o sytuację obecną, a o to co było. Autorko przesadzasz :o To nie miało żadnego podtekstu erotycznego. Masz po prostu większą niż inni sferę intymną i silniej reagujesz na jej naruszenie. Nie wynika to z sytuacji w dzieciństwie.

Nie przeczytałam całosci. :classic_cool: Jak tam jest o wannie to zaraz doczytam. Ja nie mam rodzeństwa ale zawsze bylam i jestem zreszta blisko z kuzynostwem i jakos ich płeć nie ma dla mnie większego znaczenia. Jak mnie kuzynka weźmie za ręke to mam pomysleć, ze jeebana lesba? Wrazliwi jestescie. :)

spoko ja bym w zyciu nigdy nie położył głowy na biuscie siostry i jeszcze młodszej choć rozumiemy sie bez słów, nie pozwól sobie na to a towja matka to idiotka jesli nie widzi problemu, masz brata jakiegos pomyleńca i zboczura

Na klatce piersiowej przykrytej kołdrą. Przecież nie wciskał nosa w rów między cyckami. :o

Nie, brat nie ma dziewczyny. Mówiłam wprost, że nie chcę, żeby mnie w ten sposób dotykał, że mi się to nie podoba, że ma się odsunąć. Dopiero gdy podniosłam głos i powtórzyłam kilka razy to przestał, ale śmiał się z tego.

vera icona wez sie juz przymknij i nieodzywaj, nie masz nawet rodzeństwa wiec co ty wiesz na ten termat ? kompetnie nic, druga sprawa relacje miedzy kobietami sa inne one sa bardziej emocjonalne wiec takie gesty sa na porzadku dziennym wiec co ty wogole pleciesz ???

.........////////////// - weź mu nie tłumacz, bo to ameba i nie skuma. :O Ja pierrdole, te dzieci teraz to nawet zdania ze zrozumieniem nie potrafia przeczytac. :( "Rzyczę" im śmierci. :( Pewnie wali konia pod pryszcze na torsie swojej siostry. :classic_cool: Porcelanowa - powiedz bratu, jesli az tak cię to drazni, ze ma wypierrdalać, powtarzać do skutku. :D

do bezimmienngo idioty, typowe myslenie, jak jej nie wsadza głowy miedzy cyce to juz nie molestuje, ale zapamietaj sobie idioto ze to ona wyznacza granice swojej sfery cielesnej i intymnej, jest jest z tymzle czuje sie niedobrze wiec brat niech spada na drzewo

moj mlodszy brat ma 15 lat i i jak razem mieszkalismy to kladl mi glowe na brzuchu i go po glowie glaskalam to tez molestowanie??? powalilo was nie przeginajcie poprostu mama nas sama chowala i wyjechala za granice i potrzebowal jakiegos ciepla albo gdy w zabawie pakowal mi sie na kolana az s krzeslem sie przewracalam bo wskakiwal na mnie to jest molestowanie albo zucil mnie na podloge i laskotal to molestowanie ??? to sa zwyczajne wyglupy miedzy rodzenstwem i rodzenstwo nie patrzy ze do cyca sie tuli tylko ze do siostry sie przytulil to naturalne nie??? PRZESADZACIE

Śmiem twierdzić, ze Pan dobra rada był w dziecinstwie molestowany przez starsza siostre albo ojca. :classic_cool: Stad to wierzganie sie jak wsza lonowa po cipkę. :D Znikam stąd. Zaraz zrobi sie tutaj pamietnik Pana dobrej rady i jego traumy wieczornych kapieli z tatełłe :classic_cool: i wielogodzinnym poszukiwań tatowego potwora z Loch Ness. :D

Idiotą to jesteś Ty, a ja mam na imię Magdalena. 😴 Oczywiście, że jeśli to narusza jej strefę intymną to powinna to bratu wyperswadować (sprawdź sobie w słowniku znaczenie, bo pewnie nie znasz :classic_cool:), że jej się to nie podoba i sobie tego nie Życzy, ale to nie jest molestowanie.

JA PIERDOLE !!!!!!!! tobie to nie przeszkadzało a porcelanowej przeszkdza !!!! co za tempi ludzie sa tutaj to szok normalnie, jedna laska lubi jak ja szef klepine po tyku a druga tego nie lubi, to znaczy ze jak tamta co to lubi toleruje to znaczy ze druga tez ma to tolerowac ?????? nie tedy myslenie,. kazdy człowiek ma inna psychikę masakra banda idiotów poprostu

dlaczego na tym forum sa tacy idioci ?!?! kur... pokopenie neostrady, sieczka pustych łbach, a wiedza na temat psychologi na poziomie zerowym, rosnie nam tempe społeczeństwo,

TĘpy to jesteś Ty :D 🖐️

Pan dobra rada - zanim rozpoczniesz wypowiedź pedale, weź se do ręki słownik albo zainstaluj jakikolwiek w przegladarce. :( "tempe (:() społeczeństwo " pozdrawia. :(

przestanci takie zeczy gadac ja po domu chodze w zeczach podniszczonych jak kazda chyba kobieta i cieplo bylo to w spudniczce chodzilam mlody mnie za nia pociagnol bo chcial zebym sie pzewrocila i go poganiala troche poprostu szukal zaczepki ona pekla pewnie to molestowanie bo zostalam w stringach przed nim pewnie chcial zobaczyc mojom dupe porazka wy nienormalni jestescie

vera icona jakbym był takim bezmozgiem jak ty to faktycznie świat interpretowałbym na zasdzie definicji i reguł ustalonych, niestety mam troche wiecej oleju w głowie i wiem że świat nie jest czarnobiały, ty za to jestem tempa do bólu a empatii nie masz za grosz moge sie załozyc ze jak tój maz bedzie gwałcil regularnie córkę tak hipotetycznie to uwierzysz staremu zboczurowi niż dziecku, ehhhh całe zycie z idiotami

duplo1512- chyba nienormalne to by było, gdybym nic nie mówiła i udawała, że podoba mi się to co on robił. A nie podobało mi się.

"ty za to jestem tempa" - no dobrze, ze sobie zdajesz sprawę. :classic_cool: Nie wkładaj mi w usta swoich słów i doswiadczeń,. tępy pajacu. :O 🖐️

bo sie kurwa od patologi nasuchalas o molestowaniu i szukasz u siebie tego bo wiesniaczki z patologi gdzie wszyscy non stop najebani byly molestowane i dla ciebie teraz przytulenie brata jest dziwne z podtekstem rozumiesz twoja podswiadomosc sie zastanawia one byly a ja nie

Gość blablabla ....
wiesz co Autorko, nie sądzę by zachowanie Twojego brata miało podtekst erotyczny (choć to wie tylko on), mój brat wiecznie robił coś czego lubię, bo ... cyt: ona (czyli ja) tak fajnie się złości. Zwyczajnie robił mi na złość. I też kładł mi swój łeb na brzuchu i na przykład spał (straszne chyba traktował mnie jak poduszkę!) A na serio. Autorko, nie wmawiaj sobie molestowania, masz bardzo wąską granicę własnej sfery prywatnej/ intymnej i tyle. A z psychologicznego punktu widzenia, uwierz mi że zdarzają się osoby, które przejawiają objawy znęcania się psychicznego, fizycznego i molestowania. Natomiast w wywiadzie (ani w późniejszej terapii) tego się w ogóle nie stwierdza. Trudno dociec skąd to się bierze. Sporo jest jednak osób, które nie lubią być dotykane, choćby w bardzo nazwałabym to normalny sposób, czyli klepane po ramieniu, obejmowane na powitanie itd. Nie znoszą przebywania w tłumie, środki komunikacji miejskiej to trauma dla nich. Ale nie ma żadnych podstaw wynikających z przeszłości takich osób. Termin molestowanie jest trudny do zdefiniowania zresztą bo dla jednych położenie głowy na brzuchu to molestowanie a dla innych gest oznaczający bliskość.

to nie doświadczenia idiotko tylko postrzegoanie swiata w bardziej szerszej poerspektywie a nie na zasadzie ze jak sie kulki w pustym lbie zderzą to następuje proces myślwy tak jak jest to w twoim przypadku. pozd.

pan dobra rada - ODEJDŹ OBRZYGANY SPAMIARZU. Uczyć sie czytać ze zrozumieniem i o myśleniu w szerokiej perspektywie to mozesz jedynie w kategoriach swojej sraczki. 🖐️

Gość blablabla ....
Przestańcie! Autorka już uciekła przez Was

jakbym miał taką sraczkę jak twój mózg bo ewidetnie masz coś inne innego w głowie to bym cierpail na chronicza biegunkę, wez idiotko nie wypowiadaj sie juz na forum zrob to i zlituj sie nad soba i swoja głupotą