Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KASIA,,,,,

Do 40 tek

Polecane posty

Gość KASIA,,,,,

Witam, Mam pytanie, w listopadzie skoncze 40 lat, mam juz jedno dziecko lat 7, i chciałabym miec drugie, mam nowego partnera.. Ostatnio czytałam o płodnosci w tym wieku i jestem przerazona, wg badań jest 3% tylko szans.....:( Chce sobie zrobic FSH...ale mam nadzieje,ze jest ok, bo mam bardzo regularne cykle. ale czy to ma znaczenie? czy sa kobiety które bez problemu zaciązyły w tym wieku??? czy cos brałyscie na zwiekszenie płodnosci? kasia

Tak ja jestem po 40 i w 8 miesiącu ciąży mimo zabezpieczeń. Natura sama zdecydowała :) Ale to fakt, że dbałam o siebie: zdrowa dieta, ćwiczenia, wyniki jak 18latka. Może dlatego :)

Gość KASIA,,,,,
Bardzo sie cieszę i gratuluję:)!!! Jakie badania robiłas? i jaka to dieta? jesli mozna to napisz:)

trzecie urodziłam w wieku 41 lat - już się podłamywałam ,że się nie uda...11 miesięcy starań....i to była niespodzianka, bo akurat w tym miesiącu to nie wiem kiedy narozrabialiśmy :P acha no i polecam późne macierzyństwo - jest super!!

Gość KASIA,,,,,
:) Czy Wasz wyglad jakis sie zminił , jak skóra po ciazy? Ja tez słyszałam, ze pozne macierzysnstwo jesat super:) Tylko czy sie uda...

Gość KASIA,,,,,
A która z Was robiła test rezerwy jajnikowej?

testu nie robiłam..zdałam sie na los :P mam teraz więcej energii...czuję sie super...zadnych dolegliwosci

aa no i od początku bardzo pilnowałam diety. startowałam z wagi "ciężkiej" :P 74 kg wiec bałam się że zrobię się jak słoń i potem będzie problem . Przytyłam 8 kg - dziś po 2 latach waże...znowu 74.....i w żaden sposób nie mogę zejść poniżej :D

Gość KASIA,,,,,
ja mam duzo młodszego parnera, wiec to moze tez jakis plus:) a badania na rezerwe zrobie tak z ciekawosci... Podobno pozna ciaza odmładza, ale nie wiem bo rózne opinie..

witaj ...... konczę 39 lat i jestem własnie w 30 tc :) Przez lata borykałam sie z ogromną prolaktyna i ciągle ja zbijałam :) w koncu sie poddałam ...... potem zmieniłam partnera ( tak sie złożyło że jest młodszy "ciut" ode mnie ) pojechaliśmy na wakacje we wrześniu i nagle po powrocie poczułam, że chyba jestem w ciąży. Mówiąc szczerze w ogóle zapomniałam o staraniach się o dziecko a tu taki prezent od losu. Nie robiłam żadnych badań ani nie byłam pod kontrolą ginekologiczną do momentu testu ciążowego. Powiem szczerze, że wszystkie dolegliwości zdrowotne jakie miałam uspokoiły sie w ciaży i teraz wyniki mam doskonałe a nawet porównywalne z młodymi dziewczynami. Życzę więc powodzenia ....... :)

Gość kasiaaaaaaaaaa.
super!!!!!!