Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojony kot Bonifacy

pyatnie do kafeterianek - lekarek

Polecane posty

Od pewnego czasu mam pewno problemy. Mianowicie mam bardzo silne bóle i zawroty glowy. Problem ten męczy od jakichś pięciu lat. Była u lakerki rodzinnej, odesłała mnie do neurologa (nic nie stweirdził) i okulisty. Po każdym ataku bólów głowy zmniejsza mi sie pole widzenia. Czasami nagle fragment obrazu mi się rozmywa (jak na brudnym monitorze). Po kilku godzinach samo ustępuje. Chodzę rergularnie do okulisty, który podejrzewa jaskrę. (Moja mama ma jaskrę). Prawie wszystko pasuje do tego z wyjątkiem braku podwyższonego ciśnienia w oku. Tydzień temu zdrętwiała mi ręka. Nic nie czuję w tej ręce. Ruszać mogę, ale z koordynacją ruchową, utrzymeniem czegoś w dłoni i reakcją na ból jest cienko. Jutro idę do lekarza, bo mojej lekarki nie było w tym tygodniu. Ale co to może być?? Jaskra na pewno już odpada, nie ma nic wspólnego z ręką. Jakie choroby mogą powodować takie pozornie niepowiązane ze sobą objawy? Z innych nieprawidłowości to ostatnio bardzo spadła mi waga (prawie 10 kg w ciągu 3 mc) bez powodu, nie odchudzam się i jem jak zwykle. Jestem ciągle zmęczona (zmęczenie nieadwekatne do wykonaych czynnośi). Mam 25 lat.

P.S. Ale nie sugeruj się za bardzo tym co napisałem, ja bardziej ekspertem jestem od chorób psychicznych, a na wenerycznych to się raczej nie znam. Ot wydaje mi się że to kiła i tyle.

Kiły nie mam na pewno. proszę o w miarę poważne odpowiedzi.

Gość skrzypiące drzwi
nikt nie postawi diagnozy przez neta...ale nie wygląda to dobrze ...zmuś lekarzy do skierowania cię na dalsze dokładniejsze badania ..

Jutro idę do lekarza. Muszę się jednak wygadać i poradzić. Nie chcę najbliżsych martwić. I tak nawet o tym okulście nie wiedzą.

Gość Podobne objawy
ma moja corka i stwierdzono u Niej po wieeeluuuu badaniach ciężką migrenę.

Gość skrzypiące drzwi
no tak , migrena mogłaby pasować ale tu jest drętwienie kończyny i znaczna utrata wagi

Gość Podobne objawy
No córka miała i ma przy ataku dretwienie rąk ,tak że nawet upuści wszystko z ręki ,złe widzenie tzn.mowi że nie widzi calego obrazu tylko z ubytkiem i mroczki a schudla jak szkapa:) Ataki ma coraz rzadziej po zdiagnozowaniu i braniu lekow. Ale też podejrzewałam najgorsze zanim ją zdiagnozowali.Myślalam że migrena to ból głowy i raczej dla jakiejś salonowej pańci,a tu okazuje się że nadużywa się tego slowa przy zwyklym bólu!!! Prawdziwa migrena to cieżka choroba i koszmar:(

niebrzmi to optymistycznie, ostatni raz głowa mnie bolała jakiś miesiąc temu, a ręka zdrętwiała ot tak, nie wiadomo z kąd, tak że te objawy nie występują razem (na szczęscie) bo sobie niewyobażam czegoś takiego.