Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dghrthr

CO SADZICIE O KIERUNKU PSYCHOLOGIA KLINICZNA?

Polecane posty

Gość dghrthr

czy moze byc ciezko o prace?

Gość ja piertole
psychologia kliniczna to to samo co zwykła psychologia, żeby być psychologiem klinicznym to się po studiach trochę pomęczysz, żeby zdobyć jakikolwiek stopień specjalizacji. jednym słowem, daruj sobie 🖐️

Gość Dodam Nowy
no na pewno to cięższe niż psychologia ogólna albo społeczna, ale perspektywy zawodowwe ciekawsze chociaż ja bym nie chciała być psychoterapeutą

Gość faaf
zeby byc psychoterapeutą po studiach musisz uczyc sie 4 lata i potem jeszcze 2 lata stazu i ubiegac sie o certyfikat psychoterapeuty... ty myslisz ze po 5 latach bedziesz leczyc ludzi?? prowadzic terapie?? no to sie mylisz i to grubo... to jest tylko dla wytrwalych mnostwo nauki, mnostwo praktyki i kasy bo to kosztuje kupe kasy, nauka po studiach wiecej kosztuje niz prywatne studia

Gość Dodam Nowy
emilia pomoge ci ale powiedz z którego swps jestes , wawa?

Gość lewe lewe loff
badanie wypełniłam. a co do tematu, sam kierunek psycho klinicznej chuja ci da poza dodatkowymi przedmiotami. po studiach będziesz magistrem psychologii na kierunku psychologia kliniczna i tyle, żeby zostać klinicystą czeka cię jeszcze długa i kosztowna droga, podobnie jest z psychoterapią i innymi specjalizacjami, więc dla mnie to średnio warte zachodu :P

Gość dobrze mowia tutaj
zeby byc psychologiem klinicznym, trzeba popracowac troche w sluzbie zdrowia i potem cudem dostac sie na specjalizacje, ktora teraz trwa 4 lata i jest platna. studia bardzo ciekawe, praca jeszcze bardziej, pod warunkiem, ze interesuje cie to i masz do tego pociąg. do mnie do pracy przyszla kiedys dziewczynka na praktyki, ktora boi sie nawiazac kontakt z drugim czlowiekiem, nie ma zadnej wiedzy teoretycznej i nic jej nie interesuje z zakresu psychologii. wszystko zrobila przypadkiem, bo tak wyszlo. szkoda mi bylo czasu na kogos takiego. musisz wiedziec, ze chcesz to robic, ze lubisz ludzi, chorych ludzi, zaburzonych, nie bac sie ich.

Gość a moze ktos wie czy
polskie towarzysto psychoterapii integratywnej jest wiarygodna instytucja. spotkalam sie z dosc dziwnym postepowaniem psychologa i nie wiem jak sprawdzic czy ma wymagane kwalifikacje do prowadzenia terapii.

Gość a moze ktos wie czy
niestety nie mam pojecia jakie instytucje reguluja uprawnienia do prowadzenia praktyki moze jednak ktos wie?

Gość dobrze mowia tutaj
dowiedz sie w ptp, napisz albo zadzwon do nch. udziela Ci informacji

Gość a moze ktos wie czy
tak ale chcialabym wiedziec czy to ptp jest jednostka wiarygodna czy samozwancza? siedzicie w temacie to napewno slyszeliscie gdzie mozna sie dowiedziec cos na ten temat.

Gość 6467
PTP to jednostka samozwańcza haha :D no tak NFZ, Państwowa Straż Pożarna albo Wojewoda. Dobre.

Gość gość
A oplaca sie teraz isc na zwykla psychologie?

Gość gość
Wiesz co, no moja siostra skończyła studium tutaj www.psychologia.org i nie ma najgorzej, na razie pracuje jako asystentka w gabinecie