Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DearMissJC

Życiowy problem ;P Kolczyk w pępku

Polecane posty

Po świętach robię sobie kolczyk w pępku. Mama, by mnie zniechęcić, podaje setki skutków ubocznych przebicia pępka. Ale że sama takiego kolczyka nie posiada, nie jest dla mnie w tej kwestii żadnym źródłem informacji ;P W związku z tym zwracam się z pytaniem do tych, które takowy posiadają - jak wyglądała kwestia gojenia się rany (jeżeli taka powstala), czy robiły sie jakies stany zapalne w pozniejszym czasie i (najwazniejsze) czy to prawda, ze jesli mam kolczyk w pepku nie zrobia mi cesarki w przyszlosci ? (bo i takie rzeczy w necie znalazłam). Z gory dzieki za kazda odpowiedz ;)

Gość kolczyk ci nie pomoże i tak
jestes brzydka:O

Gość wqcewr2re
najwazniejsze pytanie - kto ci go zrobi?

Gość ta co sie smieje przez sen
poczytaj sobie na body modifications. cesarke zrobia, moze sie paprac, goi sie do 6 m-cy (albo i dluzej jak ci sie stan zapalny wda). ze wzgledu na miejsce latwe do urazenia, latwo migruje.

Gość wqcewr2re
no to on ci wszytsko powie, rana bedzie bo przeklucie samo w sobie jest rana, ja nie robilam nic specjalnego, moze on ci kaze przemywac. Kolczyk w srodku goi sie kilka miesiecy,wiec bedziesz musiala odpuscic sobie basen itd, im pozniej bedziesz kapac sie w jeziorze tym lepiej

lepiej zrobic kolcem tytanowym lub zlotym, nie stal chirurg.

fuck.. skoro mam unikac jeziora i basenu, to chyba przeloze przeklucie na jesien, bo chybabym umarla, gdybym w wakacje nie mogla wejsc do wody.. :) Dzieki za odp ;)!

chlor podraznia a jezioro czy morze ma za duzo bakterii ktore moga wywolac zakazenie

Gość wqcewr2re
zloto??Zloto moze uczulic, najlepiej z bioplastu

do pepka bioplast? nieee... za latwo sie lamie. zloto uczula mniej niz stal chirurg, i niektorym tylko po zlocie chce sie dogoic :) tytan najlepszy

Najwyzej przejde sie na rozmowe, ale na 'zabieg' zglosze sie po wakacjach. Za dlugo na nie czekam, zeby sobie pozniej wszystkiego odmawiac. :)

bioplast jest super na madonne/meduse/lawbret/labret czy jakies surface'y, ale do pepka no nie wiem, to jest takie miejsce ze ja bym jednak wolala tytan

lowbret* :P tez mam, dlatego mam metale szlachetne i bioplast tylko :)

Gość wqcewr2re
ok :)

Gość sthsth
ja mam kolczyka ogolnie to szału nie ma po jakimś czasie się znudzi zobaczysz ja od roku nie nosze, dziura jaka była taka jest nie zarosła u mnie i tylko mysle o tym jak w ciazy mi sie powiekszy. ja po latach bym odradzala ale i tak wiem ze sobie zrobisz

mam kolczyk ale chyba szczesciara jestem, bo przebijalam go sobie sama to po pierwsze na dodatek na szkolnej przerwie w gimnazjum , po drugie nic mnie nie bolalo, po 3 nawet nie mialo sie co goic :P mam go juz 8-9 lat :P

Gość wqcewr2re
ja tez mam z 8 lat i nie znudzil mi sie,ale ja ogolnie uwielbiam piercing:)

"po 3 nawet nie mialo sie co goic " :O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O miało się, przecież to rana kłuta, czyli jedna z trudniejszych typów ran do leczenia :O jesteś tak głupia aż szkoda gadać 🖐️

Moze jednak sie rozmysle, skoro ta dziura ma sie w ciazy powiekszyc.. Dwa pępki mi niepotrzebne ;P Mojemu facetowi tez sie ta wizja nie podoba Levviatan ;P Widac faceci maja inny poglad na sprawe, ;)