Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stom. lub ktoś z implantem

IMPLANT ZĘBA - mam pytanie

Polecane posty

Muszę usunąc dolną szóstke! ze względów zdrowotnych i estetycznych chciałabym wstawic implant. Mam pytanie do osób, które wstawiły sobie implant a także do stomatologów na tym forum. Jaki jest całkowity koszt wstawienia nowego zęba? Może ktoś moglby mi polecic jakis tani gabinet! Najchętniej okolice Warszawy. Z tego co zrozumiałam implant to śrubka którą umieszcza sie w dziąśle, potem trzeba jeszcze nalozyc koronę i własnie nasuwa mi sie pytanie, czy są jakies rodzaje tych koron? czym się różnią i jaka jest cena? szukam czegoś taniego. To nie jest jedynka więc nie musi byc piękny. Bardzo prosze o odpowiedz. i przepraszam że na forum uczuciowym.

Gość senna matylda
Ten temat pasuje jak ulał do implantów :D Zaraz znajdzie się paru fatygantów Którzy też implanty maja i darmowo wspomagają ;) Chyba dzisiaj jednak nie pójdę spać!

Gość senna matylda
Napisz proszę coś jeszcze a ja to innym obwieszczę ;)

pytam poważnie, czy ktos ma jakies doswiadczenia z implantami?

Gość wiem,ze smieszne ale prawdziwe
koło 3.5 tyś musisz liczyć

Gość senna matylda
Strasznie drogie te implanty :D

wiem,ze smieszne ale prawdziwe moze polecasz jakis gabinet?

Gość thtraha
najmniej widzialam 3tys ale nie wiem co dokladnie to obejmuje. srednio ok 4tysiace za wszystko.

Gość wiem,ze smieszne ale prawdziwe
poleciłabym ale ja jestem z Pomorskiego...:D wiesz co wejdz na znanylekarz.pl i jak juz znajdziesz konkretnego poszukaj o nim opinii :) ja tak zrobiłam.

Gość sushi dziewczyna
zalezy od rodzaju impalntu u mnie w klinice to jest ok 2300 za sam implant czyli ta srube wkrecana w kosc 1400 za korone na implancie ale szef mysli o czyms tanszym takze;) czasami u mnie w gabinecie na jednej wizycie lekarz usuwa zeba i od razu wszczepia impalnt;) korony sa zazwyczaj cerkonowe..taka korona jest drozsza od tradycyjnej koronki cerkownowej np na włóknie szklanym (1200) ponieważ trzeba do niej dokupić łaczniki do implantów i stad wyzsza cena

Gość sushi dziewczyna
a co doboru koloru zeba..to lekarz tak dobera zeby wygladało to naturalnie czasami tez wysyłamy pacjentów na indywidualne napalanie do pracowni protetycznej..wtedy kolor bedzie juz na pewno idealny;)

Gość sushi dziewczyna
ja jestem z łodzi

Gość helwierka
w tomaszowie maz masz super kli9nikę którą w świeżo wyrwany kanał wkłada implant i pozwala na zarośniecie. najnowsza technologia i rewelacyjne prawopodobnie efekty :) nie wiem jaki koszt ale mozna poszukać. nazywa się to instytut implantologii w Tomaszowie maz masz z łodzi 50 km ;) Musisz tam zrobic wszystko bo przed wyrwanie musisz łykać antybiotyki aby nie paprala sie rana

gdyby ktoś znał gabinet godny polecenia i podał ceny, najchetniej okolice wawy, będe wdzięczna.

Gość ddfdsdsfdsfdsf
a ja nie kumam po jaką cholerę wstawiać implant 6-kę? przecież to ząb praktycznie niewidoczny nawet przy szerokim uśmiechu.

Gość eeee.......
po to żeby kolejnych zębów nie stracic. brak zęba spowoduje, ze te obok staną się słabsze nie będe miały oparcia, mogą sie przesuwac, będą sie szybciej zuzywac....co w konsekwencji moze spowodowac, ze i one wypadną!

Gość polkaaaaaaaaaa
a jak wygląda higiena jamy ustnej bezpośrednio po zabiegu?? Jakiego płynu i jakiej pasty używać? Tych co zawsze?

Gość Nadia 44
implnt śruba kosztuje 3 tys plus ząb wlaściwy 2 lub 3 tys w zależności od jakości. Taniej nie znzlazłam. Do tego wydałam 190 zł na badania krwi, 80 zł na panoramę szczęki i mam jeszcze zrobić przed samym zabiegiem tomograf szczeki ok 200 zł

Gość Nadia 44
A jeszcz jak wyjdzie w tym tomografie, że trzeba kość nadbudować to coś ok. 3 tys zł. Mam już termin, ale te koszty mnie przerażają. Są śruby po 2400 zł, ale gorsze. Tak, że nie są to dobre wiadomości. Dzwoniłam do Warszawy to koszt 7 tys. Moje ceny to Rzeszów, Milec, Kraków.

Gość Candeo
Szanowni Państwo Wielu z nas błędnie utożsamia pojęcie implantu z całym sztucznym zębem. W rzeczywistości wszczepienie samego implantu nie uzupełnia brakującego zęba. Implant to tytanowa „śruba odtwarzająca korzeń zęba, wkręcona w kość. Do przywrócenia pełnej funkcjonalności konieczna jest jeszcze odbudowa protetyczna na przykład korona, która jest mocowana na implancie. Korony stomatologiczne to uzupełnienia protetyczne pozwalające odbudować kształt i funkcję naturalnego, zniszczonego lub utraconego zęba. Ceramiczna nadbudowa wizualnie nie różni się od naturalnego zęba. To istotne, gdyż najważniejszym celem wszczepienia implantów jest uzyskanie jak największej funkcjonalności i komfortu dla pacjenta. Dobrze wszczepiony implant i założona na nim odbudowa protetyczna jest właściwie nie do odróżnienia od naturalnych zębów. Dzięki temu, że eliminują one dyskomfort ruchomych protez za pomocą stałego połączenia z kością, pozwalają na płynną rozmowę i lepszą wymowę. Odpowiednio pielęgnowane, mogą służyć przez wiele lat. Poznańskie Centrum Stomatologii Candeo

Gość gość
Wiecie może gdzie można zrobić implant zębowy w Tychach. Znacie dobrego lekarza możecie kogoś polecić?

Gość gość
a co to za mecyje w tych czasach,każdy gabinet ma znieczulenia i sedację(uspokajanie gazem) więc każdy zabieg jest bezbolesny,tylko trzeba za to zapłacić a każdy implant ma gwarancję,więc jesli nawet się nie zintegruje z kością,to w tych samych pieniądzach chirurg zrobi powtórny wszczep trzeba poszukać gabinetów,które oferują taką ofertę w regionie,podzwonić i wybrać się na konsultację a nie robić aferę na cafe :O

Gość gość
Gratuluje, że zadajesz takie pytania na forum zamiast udac sie na konsultacje do fachowca. Może jeszcze mam ci wirtualnie założyć implant? Człowieku, jedź do jakiegoś specjalisty, jak choćby doktor Kołosowski z Wrocławia, on ci wszystko na spokojnie wytłumaczy i najlepiej doradzi co zrobić.

Gość gość
Gdyby ktoś potrzebował protetyka z Rzeszowa, mogę polecić swojego lekarza: http://www.nzozalmadent.pl/uslugi leczyłem się u nich, bardzo przyjemni specjaliści. Co najważniejsze nie jest drogo, możesz liczyć na doradztwo ,tkróee się przydaje.

Gość gość
Hej, robiłam implant w www.omnident.pl. Całkowity czas od zabiegu do założenia korony wyniósł około 6 miesięcy, całkowity koszt wyniósł 5000zł (2500zł implant, 2500zł korona). Po wszystkim implant jest wygodny, dopasowany do zgryzu. Noszę go w tej chwili jakieś 4 miesiące od dnia założenia korony więc jeszcze niedługo ale na razie jest bardzo ok.

Gość gość
Ja polecam klinikę na ursynowie Dental Service, miałam robione praktycznie wszystkie zęby, ale jestem bardzo zadowolona z efektu. Jeżeli chodzi o lekarza proszę pytać o Dariusza Pitucha, czytałam o nim sporo, jest jednym z czolowych polski implantologów. Pozdrawiam

Gość gość
Do autorki. Przemyśl koniecznie usunięcie zęba. Nie zawsze jest to to dobre rozwiązanie. Myślę, że w tych czasach jest to ostateczność. Znam osoby, którym stomatolog polecał korony (dużo tańsze też ładnie wyglądają, ale z zachowaniem swoich korzeni), a one uparły się na implanty, po czym implant się nie przyjął. Takie rzeczy się zdarzają, jest to loteria, ale może trafić się Tobie. Także przelecz zęba i choćby był brzydki i krzywy, to nic, najpierw spróbuj z koroną, bo możesz zostać zupełnie bez zęba.

Gość gość
Jeszcze raz autorko apeluję do Ciebie. Przemyśl decyzję. Ja mam mądrą Panią stomatolog, ma koło 45 lat. Jest rozsądna, nie kasuje nie wiadomo ile. Może nie ma najbardziej wypasionego gabinetu w mieście, ale nie jest najgorszy. W tej branży, jak w każdej, jest wielu naciągaczy. Oczywiście wiadomo, wypasiony gabinet musi się spłacić, także może nawet nie nazywałabym tego naciąganiem. Po prostu każdy ma wybór gdzie i do kogo chodzi. Piszesz, że usuwasz z powodów zdrowotnych. Nie da się tego zęba wyleczyć? Bo na pewno nie usuwasz z powodu zgryzu, bo chcesz tam wstawić implant. Dla mnie to jest nie do pojęcia. Usunąć swojego zęba i wstawić implanta za 10tys. Przecież są inne rozwiązania, leczenie, ewentualnie jak korona jest brzydka to można właśnie na niej się skupić. Przemyśl to jeszcze autorko. Idź po poradę do innego stomatologa koniecznie. Być może Twój ma rację, a być może woli robić implanty niż leczyć zęby. Sprawdź to

Gość gość
ja też mam zaufanie do swojego stomatologa, od paru lat chodzę do kliniki Multimed w Zamościu i wiem że każdy ząb byłby najpierw ratowany. Może więc warto jeszcze to z kimś skonsultować.