Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majk@

są teorie że osoby chore na depresję są opentane przez duchy

Polecane posty

Gość majk@

pierwszy raz sie zetknęłam z takim przekonaniem, a okazuje się że jest to dość popularna teoria , najbardziej w kręgach ludzi głęboko wierzących, czy u egzorcystów. uważają oni bowiem że osoba zaczyna chorowac na depresję, bo wnikł w ich ciało duch osoby zmarłej, i czesto ten duch pcha daną osobe do samobójstwa , by sie z ich ciała wydostać. powstała nawet książka autorki wandy prątnickiej . ja uważam że osoby które mają takie poglądy same są chyba opętane. i że wmawianie osobą chorym na depresję że są opentane pogorszy sytuację, więc przestrzegam by nie wierzyć w takie bzdury ! jak ma się depresję można wyjźć z tego jeśli samemu się chce. trzeba aplikować sobie pozytywne myślenie.może zmienić fryzurę czy kolor włosów. trzeba też zmienić czesto swoje upodobania które nas pogrążają. nie słuchać dołującej muzyki, nie ubierać się na czarno , ani nie otaczać się ciemnymi kolorami! trzeba zacząć dzień od energetycznej pozytywnej muzyki, opejrzeć zabawny film, czy serial, kupować sobie kolorowe ciuchy, kolorowe rzeczy do domu, do otoczenia i to na prawdę pomaga !

depresja jest wynikiem obniżenia serotoniny w mózgu...kupowanie sobie czegoś nie na wiele się zda, jeśli się nie podejmie leczenia farmakologicznego...co do opętania...bardzo wątpliwe, a jeśli już to w nielicznych przypadkach( o ile wogle)

Gość senna matylda
Jak nic nie dadzą mi zewsząd spać ;) Co za bzdury. Poczytaj o depresji choćby w wikipedii 🖐️

Gość majk@
owszem , ale jak w każdym mechanizmie, jest akcja i reakcja. coś wywołuje coś. patrząc na kolory mamy bardziej pozytywne nastawienie, słuchając pozytynej , energetycznej muzyki też ma to wspływ na nasz umysł . jak osobie z depresją powiesz że wygrał milion złotych , to sie ucieszy mimo wszystko. bo adrenalina sprawia że w mózgu zaczynają się wytwarzać te pozytyne enzymy.