Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myslę o wielkanocy

CZY MOGĘ ZAMROZIĆ DO ŚWIĄT????????

Polecane posty

Gość myslę o wielkanocy

Dostałam w przydziale do zrobienia na święta galaretki drobiowe i pasztet. Sęk w tym, że przed samymi świętami nie będę mogła tego zrobić bo wyjeżdżam w delegację. Mogę zrobić to teraz i pomrozić? Nie trafi tego szlag przez 2 tygodnie w zamrażalniku?

Gość ze tzoooo
glupie pytanie :P jasne, ze mozesz zrobic i zamrozic i nic sie z tym nie stanie :D tylko nie zapomnij przed podaniem na stol odmrozic :classic_cool:

Gość ze tzoooo
malinowamamba. ja mrozilam galaretki i nic im nie było :)

Gość ze tzoooo
albo sie ewentualnie z kimś zamien :) niech ktos wezmie galaretki a ty np nie wiem..jakąś pieczeń

Gość podepnę się pod temat
A ile czasu może leżeń mięso surowe w zamrażalniku? Czy np. mogę już kupić mięso na święta? Przed świętami tylko odmrozić i upiec? Czy jeśli np kupuję udka na tacce z okresem przydatności do 20.04 i od razu je mrożę to nadal są dobre 27.04 bo były zamrożone?

wszystkei skladniki pomieszane do pasztetu mozesz zamrozic, pozniej tylko rozmrozic, przyprawic i upiec. a galaretki nie zamrozisz

Gość to tzooooo
udek na tacce sie nie mrozi, bo jaka masz pewnosc, ze nie byly juz mrozone wczesniej? 2x nie wolno mrozić.. a te sklepowe najczesciej byly mrozone. najlepiej kup takie mrozone od razu i tam bedziesz miala znacznie dluzszy okres przydatnosci do spozycia

Gość galaretki mozna mrozic
tylko po wyjęciu z zamrażalnika trzeba całość jeszcze raz zagrzać i znów poczekać aż zastygną :)

Gość gość
ja dla sprawdzenia zamroziłam galaretkę i po odmorożeniu jest taka sama jak świeża ,polałam octem i zjedliśmy ze smakiem ,jędrna i bez wody kropli. tylko ja zapakowałam we folię aluminiowa może to ma znaczenie nie wiem ale sprawdzony taki sposób polecam.