Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TaKaOnaa

Czy można zajśc w ciąże, gdy...

Polecane posty

Gość TaKaOnaa

Witam! Mam ytanie, jak w temacie... i jak pewnie wiele podobnych pytan na tym forum, ale naczytałam się róznych rzeczy tu i aż sama piszę... Kochałam się z chłopakiem (Użylismy prezerwatywy) w 26 dni cyklu (cykle mam co 30,31 dni) a więc jutro lub po jutrze powinnam dostać @, czy jest możliwość zajścia w ciążę? Wiem, że to głupie pytanie ale jak tak się naczytałąm tu róznych rzeczy to już sama się zaczełam nad tym zastanawiać...

Gość karinaKRK
hej. ja zaszlam w ciaze w 28 dniu cyklu, a cykl trwa 32 dni u mnie. moja corka ma teraz pol roku. lekarz mi powiedzial ze cialo kobiety to jedna wielka tejemnica i tak naprawde do zaplodnieniia moze dosc w kazdym dniu, bo sklada sie na to masa czynnikow. a chcesz byc w ciazy czy nie?

Gość fi0lecikk
wg mnie nie ma takiej opcji, zebys byla w ciazy. To nie byly dni plodne, a poza tym Czy byl jakis problem z zabezpieczeniem, ze pytasz?

Gość TaKaOnaa
No wlasnie nie chce byc.... Niby sie zabezpieczylismy no ale tyle sie tu naczytalam, z jedej strony pisza ze przed okresem sa dni nieplodne a z drugiej strony ze wszystko mozliwe...

Gość TaKaOnaa
Problemu z zabezpieczeniem nie bylo

Gość miseczka musli
prawidłowo założona prezerwatywa,, nie powinna pęknąć, jesli nie pękła i wszystko było okey, to jakim cudem chcesz być w ciąży ?

Gość TaKaOnaa
No tak niby wszystko w porzadku... ale jak o tym dluzej mysle to juz rozne rzeczy mi po glowie chodza...

Gość Viooolka
Nie pobudzaj wyobrazni...

Gość TaKaOnaa
Może to i wyobrażnia, ale można od niej zwariować, bo ciągle się denerwuje czy to możliwe.... Jutro albo po jutrze mam dostać @ a do tego czasu chyba zwariuje ;)

Gość TaKaOnaa
Ponawiam ten temat bo już wariuje :( Dzis albo jutro mam dostac @ i tak sie denerwuje ze cos :( Bo jesli mowicie ze nawet przed okresem sa dni plodne to juz mam totalny metlik w glowie...

Dni płodne są ok. 14 dni przed okresem. Do tego trzeba jeszcze dodać kilka dni po szczycie płodności, podczas których też może dojść do zapłodnienia. Powiedzmy 10 dni przed okresem i później nie ma dni płodnych. Ale okres może się przesunąć i nigdy nie wiesz, kiedy się pojawi, więc i dni płodne mogą się przesunąć (a w zasadzie to najpierw przesuwają się dni plodne, a dopiero potem miesiączka :p). Jednak jeśli zabezpieczyliście się prezerwatywą, która nie pękła to nie rozumiem czym się martwisz? Myślisz, że plemniki przegryzły spermę? :classic_cool:

Gość TaKaOnaa
No niby masz rację... ;) Ale tak się denerwuje, że już o wszystkim myśle... A niepokoi mnnie to że mimo że był to 26 dzień cyklu, a @ dostaje przewaznie albo w 30 albo w 31 dniu.. to juz sama nie wiem czy ten 26 dzien to dzień plodny czy nieplodny... Najpierw bylam spokojna ze nieplodny ale po kilku informacjach z forum to juz mi ta pewnosc przeszla :(

Nawet jeśli były dni płodne to się zabezpieczyliście, więc nie ma powodu do zmartwień. Jeśli będziesz się stresować to okres może się opóźnić o kilka dni, a wtedy będziesz się stresować jeszcze bardziej. Samo wyliczanie dni płodnych nie ma sensu, bo cykl może się rozregulować. Jeśli już to tylko obserwacja+mierzenie temperatury daje jakiś obraz tego kiedy są dni płodne, a kiedy niepłodne.

Gość TaKaOnaa
No tak... tylko ciezko się teraz nie denerwowac, ale masz rację... Chociaz wydaje mi sie, że po obserwacji sluzu potrafie stwierdzic kiedy mam dni plodne, a akutar w okolicach dnia 26 prawie w ogole nie bylo sluzu, albo troszke bialego czyli jakby nieplodnego... a co do temperatury to fakt, jej mierzenie bylo by dobre, mozna by bylo z regularnych pomiarow cos wywnioskowac... dzis rano zmierzylam, co bylo bez senu bo w ogole nie mierze, wiec to tak wyrywkowo... ale ze wyszlo mi 37.1 to tylko mnie to poddenerwowalo...czekajac na @ ehhh ;(

Jednorazowe mierzenie nie ma najmniejszego sensu, bo brak skali porównawczej :) Spróbuj się uspokoić i o tym nie myśleć :) W tej chwili nawet na test, który mógłby Cię uspokoić, jest za wcześnie. ;) Powodzenia :)

Gość TaKaOnaa
Perwersja - dzieki, fakt nawet na test za wczesnie, ehh pozostaje mi czekac z niecierpliwoscia na @ ehh i moze nie zwariuje do tego czasu ;)

Gość TaKaOnaa
Eh podnosze temat :( ...dzis albo jutro mam miec ten okres a tu nic :( Tak sie zastanawiam czy to ze go nie ma to stres... czy mialam takiego pecha?? Do tej pory myslalam ze jak mialam ten stosunek w 26 dniu cyklu, a dzis jest 30 dzien cyklu... to mam nadzieje ze byly to dni nieplodne... ehhh napiszcie co o tym myslec... :( Moje nerwy juz siegaja zenitu..

Gość moja kuzynka zaszła
pod koniec cyklu i była zdziwiona,bo chłopak jej powiedział,że ma niepłodne :o ma synka a chłopak jak to chłopak zmył się. Przecież dziecko to poważna zmiana w życiu kobiety. Kobiety nie mężczyzny bo ten zawsze może się zmyć. ;-) Jeśli chce się mieć pewność to trzeba się zabezpieczyć chociaż i to nie daje 100 % Nigdy nie wierzyłam facetowi w tekst,że możemy bez zabezpieczenia bo mam niepłodne i może dlatego nie wpadłam. Te co wierzyły były bardzo zdziwione,że są w ciąży. Dziewczyny sprawę zabezpieczenia trzeba wziąć w swoje ręce bo to my kobiety chodzimy w ciąży,rodzimy i wychowujemy :-)

Gość TaKaOnaa
Ehhh... no z tymi dniami plodnymi to roznie... ale zawsze bylam przekonana ze przy regularnych w miare cyklach przed okresem sa dni nieplodne, szczegolnie ze w srodku cyklu byl sluz taki plodny... wiec w tym 26 dniu powinno byc nieplodne.. ehh Zabezpieczylismy sie ale czytajac tu na forum to juz i to mnie nie przekonuje... ehh nerwica totalna

Gość moja kuzynka zaszła
Jak się zabezpieczyliście to będzie ok ;-) Ja mam regularne cykle ale kilka razy w życiu zdarzyło mi się,że miesiączka spóźniła mi się tydzień-dwa (z powodu stresu najprawdopodobniej) stres na uczelni i takie tam. I chociaż zabezpieczałam się to i tak miałam stracha,że jestem w ciąży.

Gość TaKaOnaa
No tak.. stres to moze duzo w takich sytuacjach :( U mnie to byl 1 stosunek tylko i to w tym 26 dniu cyklu, a normalnie mam 29-30 dniowe cykle... no i z zabezpieczniem... A jednak strasznie sie denerwuje bo dzis nie mam tego okresu... a niby ma byc dzis lub jutro.. ale ten stres to chyba mi nie pomaga..

Gość TaKaOnaa
No i stresu ciag dalszy :( Dzis powinien byc okres a jakos nic mi na to nie wskazuje :(