Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmotoryzowana dziewczyna

czy psycholog pomaga?

Polecane posty

Mam pewne problemy, z którymi nie jestem w stanie sobie poradzic, ciagly brak pracy-a jak juz znajde to popracuje miesiac i do widzenia i to mnie dobija najbardziej,na dodatek brak mi pewnosci siebie.. rodzina doradza mi, zebym poszla do psychologa, ale ja sobie nie wyobrazam, ze przed kims obcym mialabym sie zwierzac jak przed nikim z rodziny nie dam rady sie zwierzyc, a co dopiero przed obcym i nie wiem tak sie zastanawiam czy isc czy nie, jest sens?czy to w ogole by cos mi pomoglo?byl ktos moze z Was?prosze o odp, pozdr!

Gość ciamajda nie jestem
strata kasy.

Gość no i tak to jest
pomaga powinnaś spróbować i sama zobaczysz nic nie tracisz przecież

hmm widzę dwie zupelnie odmienne opinie

Gość dsdffd
wbrew pozorom latwiej sie otworzyc przed kims obcym, a nie przed bliskimi. a psycholog.. raz pomaga raz nie.. roznie. zalezy od dopasowania sie.. zdecydowanie lepiej jest isc do psychoterapeuty i przejsc terapie.. to owszem pomaga. u psychologa to tylko taka pogadanka i czasami cos doradzi i tyle. a terapeuta leczy.

Gość sadze zez
uwazam ze pomaga, ale to nie jest szybka sprawa, ludzie z jakims zaburzeniem do wyleczenia np nerwica chodza na terapie min rok,,, a nawet dłuzej

Gość hiugfufdtrdxcyjgvj
chodze od niedawna na terapie,ale ciezko mi stwierdzic czy pomaga...zauwazylam,ze zaraz po spotkaniu jestem jakas nerwowa i gorzej sie czuje...potem jest juz lepiej. dsdffd jak u Ciebie wyglada terapia?sama rozpoczynasz rozmowe?

dzięki:-)chyba pójdę, w sumie nic mi nie zaszkodzi, zobaczę jak to będzie, każdy mi mówi, że to przez moją nieśmiałość i brak pewności siebie nie mogę utrzymać na dłużej pracy, a to chyba przez to bo miałam ciężkie dzieciństwo...

Gość małaslicznotka
szczerze to proponuje terapeute, on nie mowi co masz robic, tylko opowiadasz, on to widzi, zadaje pytania czemu tak cos odczuwasz a nie inaczej i serio az szok ze sama dochodzisz do ładu psychicznego, a psycholog radzi np ze sprubuj to i tamto.. bla bla, tez dobre ale wiekszosc tych psychologow samych leczyc trzeba ;], znajdz dobrego terapeute w miescie i idz, polecam

ja jeszcze nie chodzę, dopiero chcę pójść

Gość sadze zez
hiugfufgtr... ja tez chodze od pół roku uważam ze na początku - przez pierwsze 2 miesiace mój stan znacznie się pogorszyl, ale teraz po pół roku widzę poprawe

Gość hiugfufdtrdxcyjgvj
no wlasnie...na terapii nie ma gotowych rozwiazan jak zyc.sprobowac zawsze mozesz.ja np nie mam wielkich oczekiwan wobec terapii,ale mam nadzieje,ze chociaz troche bedzie mi lepiej:)

Pomaga pomaga, ale to zalezy od psychologa. sa lepsi i gorsi, mam nadzieje ze trafisz na dobrego

Idź koniecznie do psychologa. Ja kiedyś też miałam takie problemy i długo się wahałam zanim poszłam, ale w końcu się zdecydowałam i dzięki temu moje problemy się skończyły, psycholog na pewno pomoże Ci znaleźć rozwiązanie!

Idź koniecznie do psychologa. Ja kiedyś też miałam takie problemy i długo się wahałam zanim poszłam, ale w końcu się zdecydowałam i dzięki temu moje problemy się skończyły, psycholog na pewno pomoże Ci znaleźć rozwiązanie!

jeszcze raz dzięki🌼jednak na kafe mozna spotkac fajnych ludzi:-) moze to cos mi pomoze, naprawdę chcialabym byc taka jak inni, otwarta na ludzi, pewna siebie, a nie taką szarą myszką

Gość gość
najprawdopodobniej masz syndrom DDA - stąd Twoje problemy. Pomyśl czy alkohol nie był obecny w Twoim rodzinnym domu?

Gość gość
psycholog mi nie uwierzyl

Gość gość
z włanego doswiadczenia powiem Ci ,że nie... byłam u 3 psychologów i żaden mi nie potrafił pomóc, tylko słuchali i przytakiwali..jak sama sobie nie pomożesz to nikt tego nie zrobi, a psycholodzy wyciagają głownie kasę

Gość gość
mnie pomogła :) Pani Ania www.gabinet-psychologiczny.waw.pl

Gość kingxxxx
Mi psycholog pomógł rozwiązać problemy i cieszę się, że zdecydowałam się na wizyty. Chodziłam do psychomedic.pl i nie żałuję. Są tam bardzo dobrzy specjaliści, na prawdę polecam.

Gość gość
Oczywiście że pomaga, przynajmniej mi pomógł. Chodziłam na terapie do http://pro-psyche.pl w Bydgoszczy

Gość ola9654
Tak, psycholog może pomóc, ale wszystko zależy od problemu. Niekiedy wystarczy zwykła psychoterapia, a czasami potrzebna będzie farmakoterapia, czyli branie leków. Myślę, że dobrze zacząć od terapii przez internet, to wygodniejsze i tańsze, tu https://psychomedic.online widziałam, że prowadzą takie terapie online.

Gość gość
Oczywiście że pomaga. Ja np. chodziłam do http://gabinetyszansa.pl na takie spotkania z psychologiem i bardzo mi to pomoglo

Gość gość
Powiedzcie mi czemu starsi ludzie którzy sami nigdy nie korzystali z pomocy psychologa tak często namawiają kogoś na wizytę tam. Czy oni myślą że to jacyś magicy którzy zmienią człowieka w kogoś innego np. nieśmiałego w duszę towarzystwa, niezdolnego w zdolnego itp.?

Gość romka7811
Pewnie, że pomaga. Trzeba tylko iść do dobrego specjalisty, a nie do pierwszego lepszego gabinetu. To jest podstawa. Tutaj https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa/ macie namiar na dobrych psychologów z doświadczeniem. Warto sobie zapisać na nich namiar.

Gość gość
Powiem Ci tak. Zawsze namawialam ludzi aby z powazniejszymi problemami/zaburzeniami poszli do psychologa. Az w koncu okazalo sie ze sama bylam w dolku (depresja poporodowa). Pani psycholog doprowadzila mnie do totalnej ruiny psychicznej a w koncu przez nia prawie rozpadlo sie moje malzenstwo. Okazalo sie ze 3 razy poronila i sama nie mogla miec dzieci wiec w glebi duszy zazdroscila mi i nienawidzila mnie za to ze nie ciesze sie ze swojego. Przestalam do niej chodzic. Na szczescie w pore zorientowalam sie co sie dzieje.... Wierze jednak ze sa terapeuci ktorzy pomagaja naprawde. Nie potrafie Ci jednak nikogo polecic bo moi znajomi rowniez nie maja jakis rewelacyjnych wspomnien.

Gość mikosek90
Wspomniana wcześniej Klinika Psychomedic jest naprawdę super! Można się tam zarejestrować przez 7 dni w tygodniu pod nr 22 253 88 88 . Mają tam niewątpliwe naprawdę świetnych psychologów, ale nie tylko.

Gość gość
Wszystko zależy także od Twojego podejścia, ja byłam tutaj http://pro-psyche.pl i bardzo mi pomogli

Gość marlennna
Pomaga, ale trzeba chodzić regularnie na terapię. Poza tym oczywiście do dobrych specjalistów. Tutaj https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa faktycznie warto zarejestrować się na wizytę. Można w ten sposób sobie pomóc.