Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ratowniczka_medyczna

przebarwienie naaa czole-do kosmetyczek

Polecane posty

bralam bardzo dlugi czas tabletki anty(diane35),w celu wyregulowania poziomu hormonów. niedawno je odstawilam..na cz\ole zauwazylam -brazowa plame..:(jest wielka nie wiem jak sie jej pozbyc:( opalalam sie dawniej na solairum i nic sie nie dzialo..przez ost 8 mies na sol. chodzilam barrrdzo sporadycznie. nie biore lekow z dziurawcem ani innych fotouczulajacych.. ma ktos pomysl co to moze byc i jak sie tego pozbyc?

Złuszczanie u kosmetyczki, w domu też złuszczające kwasy (możesz spróbować zacząć od Acnedermu) czy retinoidy, i koniecznie filtr apteczny 50+ cały rok, zero solarium. Jak już raz się przebarwienie zrobiło to przy każdej ekspozycji na UV będzie wracać.

Gość Luszczyca
To nic nie da takie powierzchowne działanie mrowa9435,dziewczyna załatwiła sobie watrobe tymi hormonami,jedyne co moze jej pomóc oczyszczanie wątroby

Gość ahaaaaaaahahhh
Max, nie ukrywaj się, wciskaj swój kit oczyszczający pod własnym nickiem :o

Gość Luszczyca
To nie jest zaden kit to jest prawda,jak wątronba niedomaga pokazuja sie na skórze brazowe plamy,tylko czyszczenie watroby moze pomóc,ja nie Max co to za porównanie???

Gość zgadzam się z łuszczycą
to zupełnie nic nie da, takie powierzchwne złuszczanie ta plamy wątrobowe mrowa zamknij sie jak sie na tym nie znasz, jasne

Gość Luszczyca
No i "ahaaaaaaahahhh"tez niech sie nie odzywa skoro nie ma nic do powiedzenia

Gość ahaaaaaaahahhh
http://www.portal-zdrowia.com/schorzenia/plamy-watrobowe/ "Plamy wątrobowe powstają w wyniku gromadzenia się nadmiaru pigmentu. Dzieje się tak zazwyczaj na skutek długotrwałego wystawiania skóry na działanie promieni słonecznych. Dawka promieniowania słonecznego kumuluje się i z reguły efekt widać dopiero po wielu latach, często w starszym wieku. Jednak u osób, które bardzo dużo przebywają na słońcu, mogą występować już w wieku dwudziestu kilku lat. Także przyjmowanie niektórych leków (między innymi środków moczopędnych, leków na cukrzycę i wysokie ciśnienie krwi) sprawia, ze skóra staje się bardziej wrażliwa na słońce, a to ułatwia tworzenie się plam." I NAJWAŻNIEJSZE: Określenie „plama wątrobowa pochodzi od pojęcia Macua hepatica, oznaczającego przebarwienia skóry o brązowawym, podobnym do koloru wątroby, zabarwieniu." Z wątrobą to nie ma nic wspólnego, "ekspercie".

Gość ahaaaaaaahahhh
ps. nie jestem mrowa, nicki i osoby ci się mylą

Gość ahaaaaaaahahhh
"Plamy wątrobowe inaczej starcze, teraz nazywane także starzeniem posłonecznym, bo pojawiają się u coraz młodszych osób. Powstają na grzbietach dłoni, twarzy i dekolcie (czyli w miejscach najbardziej odkrytych). Tak naprawdę tworzą się w wyniku zaburzonej pracy melanocytów, które w miarę naszego starzenia się, funkcjonują coraz słabiej. A jeśli do tego dołożą się skutki nadmiernego opalania, efekt jest mocniejszy. Co gorsza, nawet jeśli przez ostanie parę lat już nie opalasz, plamy i tak mogą się pojawić jak pamiątka z wakacji sprzed 20 lat. Tu nie pomogą żadne domowe sposoby. Takie przebarwienia usunie tylko dermatolog, np. laserem, azotem lub przez głęboki peeling, np. kwasem trichlorooctowym." http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/cialo-higiena/skora-bez-przebarwien-jak-sie-ich-pozbyc_33845.html

Gość Luszczyca
Oczywiscie,ze ma z watroba sa to typowe plamy watrobowe,a artykół w necie to jest ogrom,nie wszyskie sa prawdziwe,wiesz "ahaaaaaaahahhh"

Gość ahaaaaaaahahhh
Tak, jasne, za to Ty masz monopol na wiedzę

Gość Luszczyca
No wiesz w koncy juz 20l lat nauki praktyki i doswiadczenia swoje robią

Gość ahaaaaaaahahhh
Praktyki w wykładaniu chemii w Biedronce?

Gość Luszczyca
Co Ty mozesz wiedziec ahaaaaaaahahhh,potrafisz tylko zrobić kopiój wklej:)to jest Twoja wiedza:)

Gość ahaaaaaaahahhh
A Ty nawet nie potrafisz uargumentować tego co utrzymujesz. Podaj źródła swojej nadprzyrodzonej wiedzy.

Gość Luszczyca
nie jestem tu od podawania żródeł tylko od przekazywania,wiedzy wiec nie pisz,ze nie umiem

Gość ahaaaaaaahahhh
Wiedza musi skądś się brać, jak nie umiesz podać jej źródła to to jest wróżenie z fusów a nie wiedza.

Gość takie plamy wychodzą od
takie plamy wychodzą od zaburzeń hormonalnych np po tabsach albo w ciąży, ewentualnie skłonności genetyczne mam ten sam problem i o dziwo też przez kilka lat brałam Dianę...przypadek ?! nie sądzę..... kiedyś lekarze wciskali tabsy bez badań profilu hormonalnego...dopiero teraz mówi się o tym jak można sobie namieszać w hormonach jeśli bierze się je bez badań....teraz to już wiem a kiedyś wierzyłam że lekarz wie co robi...

Gość takie plamy wychodzą od
autorce mogę jedynie doradzić peelingi (chociaż teraz to już za późno, lepiej je robić w seriach jesienią, zimą) ewentualnie apteczne kremy wybielające np SVR, Clarena, Ziaja i na codzień filtr 50