Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania*****

złąmanie ręki- jak to wygląda?

Polecane posty

Gość Ania*****

Piszę w trochę dziwnej sprawie. Moja dobra przyjaciółka od jakiegoś czasu ma obandażowaną cała rękę- twierdzi, że ją złamała, ale bandaż jest bardzo cieniutki i w ogóle nie wygląda to jak gips :/ Podejrzewam, ze historia ze złamaniem to ściema i ona sobie coś zrobiła, albo...jej chłopak coś jej zrobił :( Mieli ostatnio problemy. Bardzo sie o nią boję i chciałabym jej pomóc, ale nie wiem jak :( Czy ktoś z was wie jak wygląda przedramię w gipsie? Z tego co widziałam na zdjeciach w necie gips jest naprawdę gruby i przypomina kołnierz na rękę, a ona ma to takie cieniutkie i wygląda to bardziej na opatrunek :(

Może mieć tzw. łuskę... czyli coś takiego z cienkiego gipsu o grubości ok. 0,5cm i to jest od góry otwarte i przymocowane do ręki bandażem muslinowym (zwykłym) i może to wygladać jak opatrunek. A nie możesz jej jakoś dotknąć za tą rękę? Jak bedzie twarde jak gips, to znaczy, że to to, a jak nie, to może masz racje...

Gość Ania*****
Dziękuję Ci za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś:) Czyli jest ogólnie coś takiego jak cienki gips...nie wiedziałam. Fakt, nie dotykałam tego, bo nie miałam sposobności, ale postaram się to jakoś dyskretnie mimochodem sprawdzić. Na pierwszy rzut oka ręka nie wygląda na usztywnioną, ale masz racje - trzeba by tego dotknąć. W każdym razie, już niedługo będzie to ściągane, więc wynikałoby z tego, ze miała to jakieś 2 tygodnie...można mieć tak krótko gips?

pewnie mozna... zalezy od rodzaju złamania, widać, że to nic poważnego :)

Gość Aniuuu
obmacaj koleżankę, tzn. jej rękę, ale żeby sobie coś złego nie pomyślała :D

Gość nie zawsze gips
nie każde złamanie się gipsuje miałam kiedyś pękniety łokieć, nie zakąłdali gipsu tylko kazali nosić rękę na temblaku moja babcia w tym roku złamała nogę w kostce i też nie założyli jej gipsu tylko specjalny ortopedyczny but, generalnie istnieje opinia że gips to przeżytek