Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonoreczkanka

Moj facet nosi podwojne nazwisko!!! Dzisiaj powiedzial mi ze najlepiej byloby

Polecane posty

Gość eleonoreczkanka

gdyby nasze dzieci nosily jego drugie nazwisko(tylko i wylacznie) bo on jest bardziej zzyty z rodzina matki. Cz jest wogole taka mozliwosc, ja tez wolalabym zeby nasze dzieci mialy jedno nazwisko, ale to nazwisko ktore moj maz nosi pierwsze(po ojcu).

Gość to jak to jest
z tymi nazwiskami?tak można w ogóle? to załóżmy ja nazywam się Iksińska mój mąż Kowalski i ja pozostanę przy swoim nazwisku po ślubie to moje dziecko jak będzie się nazywało? Iksiński - Kowalski ?

Oczywiscie, ze jest taka mozliwosc, mozecie wybrac, ktore nazwisko chcecie dla swoich dzieci: Twoje, lub jego (obojetnie ktore). A jezeli dwa, to chyba nie po jego rodzicach, tylko jedno po nim, ktore wybierze i jedno po Tobie, chyba tak byloby srawiedliwie?

Gość niekompatybilna
jak nazwiecie potomków się zgłasza w usc przy zawieraniu małżeństwa i akcie ślubu jest to napisane

Tyle ze to wszystko powyzej dotyczy ludzi, ktorzy nie maja slubu, jezeli bierzesz slub, to przed nim w urzedzie stanu cywilnego tzreba podac jakie nazwisko lub nazwiska beda nosily dzieci

Gość wow to naprawdę
widzę szereg możliwości...nie wiedziałam że tak można...to ciekawe

Gość eleonoreczkanka
Tylko ze ja swojego nazwiska nie chce przekazywac, a mojemu mezowi bardziej zalezaloby na tym by nasze dzieci nosily jego drugie nazwisko. Zreszta ja bede nosila nazwisko meza ale chcialabym zostawic swoje panienskie.

Gość eleonoreczkanka
Poza tym widze ze rodzina mojego meza ze strony matki nastawia go przeciwko rodzinie ojcu i to mi sie nie podoba.