Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem studentką medycyny

dlaczego chłopca po gwałcie lub molestowaniu bada learz ginekolog - położnik?

Polecane posty

Mam pytanko. Mamy teraz na zajeciach troszkę o psychologii. Prowadząca powiedziała, że w przypadku podejrzenia gwałtu na chłopcu czy molestowania bada go lekarz położnik ginekolog, pprzeciez jest to lekarz od zenskiego narzadu rodnego? jesli jest ktos z medycyny lub lekarz moze wyjasni mi to? pozdrawiam, studentka drugiego roku

Gość do studentki medycyny
ponieważ u małego dziecka nie ma znaczenia kto przeprowadzi badanie

ok, ale płeć męska to jest płeć meska bez wzgledu na wiek

Gość co za różnica lekarz to lekarz
każdy lekarz potrafi ustalić czy doszło do penetracji zazwyczaj na wskutek gwałtu jest więcej urazów, otarć, zadrapań, ewentualne rany itp nawet laik by się zorientował

Gość co za różnica lekarz to lekarz
pewnie bada ginekolog by zalecić ewentualne testy, leczenie na choroby przenoszone drogą płciową

Gość do studentki medycyny
wiesz, w wieku 10 lat czy tam 12 to nie ma różnicy bo ginekolodzy maja ogolne pojecie ogolnie o płci a gdy mowa o takich dzieciach to nie ma jeszcze rozroznenia na plec, procedura ta sama

Gość martaaaaaaaaah
MASZ RACJĘ. POWINIEN GO KONIECZNIE ZBADAĆ LARYNGOLOG.

Gość jack ill
nie lepiej zadać pytanie prowadzącej?

Gość Meduza Donek
jestem studentką medycyny Mam pytanko. Mamy teraz na zajeciach troszkę o psychologii. Prowadząca powiedziała, że w przypadku podejrzenia gwałtu na chłopcu czy molestowania bada go lekarz położnik ginekolog, pprzeciez jest to lekarz od zenskiego narzadu rodnego? jesli jest ktos z medycyny lub lekarz moze wyjasni mi to? pozdrawiam, studentka drugiego roku To naturalne. Ginekolog sprawdza, czy nie zaszedł w ciążę :classic_cool:

Gość offermiatko
chłopców nikt nie prowadza do ginekologa jak maja klopoty z siusiakiem:p

prowadząca mało wie a zresza u nas tacy arcy madrzy heh. Wg mnie na zdrowy rozum powinien to byc urolog

Gość ale dziecinada
na zdrowy rozum to powinien być PROKTOLOG, bo on zajmuje się odbytem urolog bada siusiaka i jądra

Gość Meduza Donek
A nie proktolog?

Gość jack ill
nie zapytalaś, więc nie wiesz a skoro podała taki fakt to powinna wiedzieć dlaczego tak właśnie jest

Gość ale dziecinada
prowadząca po prostu walneła tekst i się nie zastanowiła w takich przypadkach pewnie bada lekarz, albo pediatra albo ginekolog...zresztą co za różnica, gdy zbada to zobaczy czy są jakieś oznaki gwałtu

Gość ale dziecinada
gdyby Ciebie zgwałcono..naprawdę najważniejsze byłoby dla Ciebie to jakiej specjalności lekarz Cię bada ? chyba bardziej liczyło by się to czy jest to mężczyzna czy kobieta, czy jest delikatny/tna i czy badanie nie powoduje dodatkowego stresu, skrępowania

Gość wiadomo że chłopca bada
mężczyzna bo to dla niego mniej traumatyczne

Gość gość
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Może chodzi, o to że chłopiec powinien zostać zbadany na fotelu ginekologicznym, gdyż badanie w takiej pozycji umożliwia lekarzowi najlepszy dostęp do narządów płciowych i o***tu. Kobiety jak wiadomo też są często badane palcem przez o***t na fotelu właśnie.

Gość gość
Widziałam zgwałconego mężczyznę i badała go internistka w szpitalu chorób zakaźnych.

Gość gość
Możesz mi opisać szczegółowo jak takie badanie wyglądało i jak to się stało, że byłaś tego świadkiem. Pisz na: stomil@interia.pl

Gość gość
Najczęstsze odgłosy jakie kobieta wydaje podczas stosunku to wzdychanie, cichutkie pojękiwanie, stękanie. Piszę o sytuacji, w której zachowuje się naturalnie, jest jej przyjemnie i nie odczuwa bólu.