Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka 86

kto mi odpowie kiedy to bylo chodzi o ciaze

Polecane posty

Gość staraczka 86

ostatni okres mialam 19 lutego potem mialam 18 marca lekkie planiemnie wiec zrobilam test wyszedł pozytywny lekarz potwierdzil ciaze. dzis bylam ponownie lekarz powiedzial ze to koo 4/5 tygodnia dopiwro a ja myslalam ze kolo 8. czy ktos mi odpowie dlaczego tak kiedy doszlo do zaplodnienia i kiedy moge urodzic.

A kto niby ma ci odpowiedzieć kiedy doszło do zapłodnienia? Sama nie wiesz? o jaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co do urodzenia to lekarz ci powinien powiedzieć przybliżoną datę porodu! Pytaj sie lekarza do którego chodzisz! :P

A kto niby ma ci odpowiedzieć kiedy doszło do zapłodnienia? Sama nie wiesz? o jaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co do urodzenia to lekarz ci powinien powiedzieć przybliżoną datę porodu! Pytaj sie lekarza do którego chodzisz! :P

Gość łóóó żesz ty.
a na podstawie jakiego badania stwierdził że 4/5 tydz, czy tak po prostu na podstawie wywiadu?

Gość no nie moge, nie moge
ja tez mialam okres 19 lutego i teraz jestem w 8 tc, potwierdzone usg

Gość staraczka 86
na podstawie badania stwierdzil ze to bedzie kolo 5 tyg serduszko nie bije jeszcze i nie jest to ciaza 8 tygodniowa. myslalam ze do zaplodnienia doszlo 5 marca ale teraz juz sama nic nie rozumiem

Gość staraczka 86
a według tego pamienia ktore mialam w marcu doszloby do zaplodniania 1 kwietnia a to nie mozliwe bo test robilam 31 marca i wyszedł juz pozytywny

Gość poszukałam i świeży sok to ten
czyli zrobił ci usg? Mnie na pierwszym usg z pomiarów wyszło że ciąża ma 6 tyg. a nie 8 jak wynikało z ostatniej miesiączki. Jednak serce już biło. Lekarz powiedział mi że zobaczymy jak się dziecko rozwinie do następnego usg. Na następnym usg wiek ciąży był zgodny z pomiarem z pierwszego usg. Gin stwierdził że widocznie owulacja się przesunęła i do zapłodnienia doszło później. A co tobie lekarz powiedział? Co dalej masz robić -kolejne usg za jakiś czas czy może coś innego?

Gość staraczka 86
lekarz powiedzial ze wszystko rozwija sie prawidłowo nastepne usg za 3 tygodnie i reszta badan. ale mowi ze to 4/5 tydzien bo na 8 jest za male i nie ma jeszcze bicia serca ktore jest juz w 6. teraz juz całkiem sie pogmatwalo

Hm, zastanawia mnie tylko ten test pozytywny 18 marca. Gdyby się owulacja przesunęła to wówczas nie wyszedłby ci wtedy test pozytywnie. Ja robiłam test dopiero po 2tyg. od planowanego okresu. Pozostaje ci tylko czekać albo zrobić sobie betę dwukrotnie i sprawdzić przyrost.

Gość staraczka 86
test zrobilam juz po 18 marca po tym plamieniu czyli doklodnie 31 tak po prostu z głuroty gdyz 5 mialam wizyte u lekarza w sprawie czy godze sie na operacje niedroznosci jajowodow gdyz staralam sie z mezem o dziecko ponad 1,5 roku. i pam test jeden jak i 2 pozytywny lekarz potiwrdzil i dzis powiedzial ze rosnie ale ma kolo 5 tyg

a rozumiem. To ty byłaś u lekarza wtedy i miałaś usg? A jaki wyszedł wcześniej wiek ciąży?

Gość staraczka 86
lekarz nie mowil powiedzial tylko ze jest i 2. bylam wiec dzisiaj i jednoo zanika a drugie rosnie, juz mialam 2 usg 5 kwietnia dosc widoczne bylo i dzis drugie

no to skoro ciąża rośnie prawidłowo wg usg to nie masz się o co martwić. Widocznie jest młodsza i tyle. :)

Gość staraczka 86
teraz tylko sie zastanawiam kiedy to moglo byc i na kiedy moge miec przypuszczalny porod