Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

azalia20

co zrobić z tym dzieckiem?

Polecane posty

witam.piszę tutaj bo szukam pomocy w podjęciu ciężkiej decyzji. mam dziecko z chłopakiem z którym rozstałam się w ciązy, 3 miesiące temu poznałam chłopaka w którym szybko się zakochałam,ale budowałam ten związek na kłamstwach(gdybym mogła cofnąć czas na pewno bym to zrobiła) rozstaliśmy się ale dowiedziałam się pare dni temu ze jestem z nim w ciąży a nie chce z nim być na siłe że łączyło by nas tylko dziecko. On bardzo chce żebym usuneła bo nie widzi mojej dalszej przyszłości samej z dwójką dzieci z różnych ojców ja też tak uważałam ale w najbliższym czasie wyjeżdzam na drugi koniec polski do rodziny żeby to wszystko przemyślec na dzień dzisiejszy ja bym nie usuneła gdyż boję się że potem sobie nie poradzę z tym psychiczne,wiem ze jak bym została na stałe u swojej rodziny to by mi pomogli a ja nie miała bym wyrzutów sumienia do końca życia bo wiem że nigdy o tym bym nie zapomniała.bardzo proszę o wasze opinie na ten temat.

Gość po co drugi temat o tym samym
?

tam ktoś używał wulgarnych słół a mam zabezpieczenie i nie mogę odczytać postów prosze o porade na prawde potrzebuje jej

Gość szara moria
to okropne co powiem, ale w takiej sytacji bym usuneła...gdybys miala dwojke dzieci , kazde z innym mężczyzną i została sama pewnie przypiętoby ci łatke puszczalskiej. trudno byłoby tez stworzyc zdrową rodzine gdyby na twojej drodze pojawił sie odpowiedni mężczyzna.

rozumiem wszystko... ale z wczesniejszym chłpakiem miałam się pobrać z jego winy się rozstaliśmy... i wtedy też moglam usunąć ale wiedziałam ze nie dam sobie rady potem tu boje sie tak samo

Gość akosksoks
A nie myślałaś o czymś takim jak antykoncepcja? Wiem że to po fakcie, ale ludzie...:O

Gość szara moria
myśle ze za cięzko by było gdybyś miała urodzić i wychowywać teraz drugie dziecko.

ciężko mi czytać nie które posty bo nie oceniaj jak nie znasz. byliśmy razem po tabletki u lekarza a to stało sie przed tym jak mogłam zacząć je brać

Pomyśl o adopcji. Albo podrzuc siostrom zakonnym są specjalne miejsca na to. Ty dziecka nie chcesz ale ktoś inny pragnie

Gość szara moria
asdaeee

Gość tega
nie usuwaj dziecka , wiesz są czyny których już nie cofniesz , a życia nigdy mu nie wrócisz,przeczytaj sobie co piszą dziewczyny które już to zrobiły , kazda z nich załuje, każda gdyby mogła by cofneła czas, życie uczuciowe sie ułozy jestes młoda , zobacz miałas jednego , moze nastepny bedzie akurat tym jedynym, sama mam koleżanke które była w takiej samej sytuacji i poznała cudownego chłopaka który uojcowił jej córeczki, zycze powodzenia i podjęcia właśniwej decyzji

Do szara moria. Nie zwracaj uwagi na takie komentarze to sobie odpuści. Gowniarzowi właśnie o to chodzi żeby ktoś odpisywał na te bzdety. Nudzi się dziecko i musi poszczekać

nie ma takich głupich lasek wiesz co Ty chyba masz jakieś kompleksy i nie masz na kim się wyrzyć to robisz to w internecie nie potrzebuje tu komentowania mnie tylko co by ktos zrobił w takiej sytuacji !! jeżeli masz tak pisac to wyjdz z tego tematu i załóż swój pod tytułem mam problem !

Gość ewlinnnn
usuń i po kłopocie po co się szarpać?

myślę że podejmę taką decyzję że urodzę i w nowym mieście ułoże sobie na nowo życie.. on mi mówi żże sobie z tym nie poradzi ale ja od niego nic nie będe chciała

Gość jakhnjdabhbdfhasb
Ja usunęłam, oczywiscie w państwie gdzie jest to legalne. I nie żałuje, bo wiem że przy mnie było by mu gorzej. i zostałabym bez pracy. Brałam cytotec.

W nowym mieście. Możesz tak zrobić tylko czy w tym nowym mieście sobie poradzisz. Musisz znaleźć mieszkanie pracę no i opiekę do dzieci

Gość zapiekanapyrka
Azalia, trzymam kciuki, zeby Ci sie udalo, jesli mozesz liczyc na pomoc rodziny, to z niej skorzystaj

w nowym miescie bede mieszkala narazie u wujka który mieszka sam i jeżdzi na tirach więc dużogo nie ma wiem że rodzina mi tam pomoże a po usunięciu sobie nie poradze z myślami wiem to

Gość skjanmdjsdnmjasnd
Ja nie mysle o tym. nie sni mi się to. Chodz jak bym mieszkała w polsce też bym się gryzła z myślami, ale tu poszłam do lekarza a on do mnie usówamy czy zostawiamy, pogadałam troche z nim i z psychologiem i nie myślę o tym, powiem więcej jestem szczesliwa. i spokojna.

No jeśli masz tam gdzie zamieszkać to super. Jak czujesz że tak będzie dobrze dla was to zrób to co myślisz. Trzymam kciuki

dzięki Sabrima dajesz mi dużo do myślenia na prawdę i coraz bardziej zastanawiam się czy tam nie ułozyc sobie życia z dwójka dzieci ale już sama nie chce nikogo mieć ale obiecałam ze podejmę decyzję jak już tam wyjade

Azalko. Ja jako jedna z niewielu na tym forum staram się naprawdę coś poradzić a nie tylko ponabijac czy powyzywac. A co do konta to spróbuj zmienić sobie hasło

naprawde wielkie dzięki... biorę pod uwagę i usunięcie i zostawienie dziecka albo urodzenie i oddanie komuś naj bardziej nie chce usunięcia bo sobie potem nie poradze jestem czlowiekiem i tez mam uczucia

Ja myślę że usunięcie to już jest ostateczność. Jak naprawdę nie ma wyjścia. Ty jesteś sama więc pewnie łatwo nie będzie ale myślę że dasz radę. Zawsze się jakoś dobrze układa w takich sytuacjach