Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miauczydelko

obrazy w domu-zyd

Polecane posty

zamierzam zmienic meble w pokoju dziennym -zamierzam kupic cos w starym stylu..chce kupic zegar na sciane...zastanawiam sie rowniez nad obrazem olejnym ..i tu mam pytanie...zyd na obrazie ma przyciagac pieniadze...ale czy powiesic taki obraz? nie jestem zydowka a moja babcia z ktora mieszkalam byla wrecz antysemitka z uwagi na to ze mieszkala w poznaniu i tam zaznala od zydow wielu krzywd(jeden wybil jej zeba a miala wtedy 10 lat)

Gość skąd ja to znam
Jest taka teoria, że żyd w domu powinien wisieć, ale to są konkretne "przepisy" gdzie powinien wisieć (chyba w przedpokoju, czy na przeciwko drzwi wejściowych) no i trzeba go w każdą środę czy jakiś inny dzień pogłaskać, żeby dobrze przyciągał pieniądze.

Gość mam taki obraz
Żeby przyciagał pieniądze trzeba go dostać i nie może wisiedz na przeciwko drzwi ("patrzeć" na nie), bo wtedy pieniądze uciekają.

Gość mam taki obraz
wisieć*

podobno trzeba powiesic po lewej stronie od wejscie i niedaleko okna...no u mnie wlasnie tak bedzie wisial ...hmmm...napalilam sie na te zmiane mebli...

Gość dsafsadfas
może zaproś do domu żydowskich spadkobierców gruntu na którym stoi twoje mieszkanie?

Gość pupolina
Taki obraz z Zydem jest teraz u nas w BIEDRONCE :)

niestety ale moje mieszkanie jest w kamienicy w Szczecinie....tu zydow nie bylo...kiedys mieszkalo tu wojsko niemieckie

Gość dziwna sprawa
musi wisieć na przeciwko drzwi do momentu aż zacznie śmierdzieć

Gość dziwna sprawa
padlina bo musisz zywego powiesić

Gość dgfgdsgdf
wiocha:) jak mozna cos takiego wieszac?czy to olej czy to pastele,co za roznica?:) wstretne to...

Gość dsafsadfas
każdy polak który nie ma w domu obrazu żyda jest antysemitą!

Gość ten obraz jest okropny
obrzydliwie kiczowaty, w życiu bym czegoś takiego nie powiesiła...ale skoro lubisz, Twoja sprawa.

Gość fdwefwef
to faktycznie lubisz antyki skoro jakiegos "styliusa"kupujesz:O

Gość rr0
niedawno szukałam obrazy do mojej sypialni koleżanka poleciła mi stronę http://www.printmode.pl/ i jestem bardzo zadowolona fachowa obsługa możliwość wyboru krótki czas oczekiwania... firma godna polecenia !!

Gość gość
A może pomyślicie nad takim http://www.muralik.pl/ artystycznym pomalowaniem ścian. Wygląda to przepięknie i masz pewność, że nie powtórzy się nigdzie indziej.

Gość gość
obrazy nowowczesne polecam, abstrakcja się odnajdzie wszędzie aczkolwiek nie każdy lubi. dużo tego typu obrazów znalazlam tutaj www.dobrasztuka.pl

Gość gość
W przypadku wszelkich remontów polecam zainwestować w fachowców, osobiście sprawdzona firma http://zlota-raczka24h.pl/ - godna polecenia.

Gość gość
Warta uwagi firma. W moim przekonaniu, mam za sobą udany remont, dzięki pomocy danej firmy.

Gość gość
Obrazy wiesza się albo dla estetyki albo dla historii, Twój jest idealnym przykładem pewnej historii i każdy kto zapyta,a co to za obraz, opowiesz mu historię. Na temat obrazów w domach odsyłam tutaj: http://hipstore.pl/obrazy-w-naszych-domach/

Gość Yoram

Trzeba przyznać,że trudno sobie wyobrazić bardziej pustą i tępą osobę od założycielki tego wątku.

Btw wieszanie takiego obrazka jest przejawem antysemityzmu.

Gość Ja i moja banda

W RPA chca miec kawalek albinosa a my portret zyda jakie to przykre, i zyda kazdy zna tylko z tego ze ma kase poprostu super. W jakim ja swiecie zyje co za paranoja.