Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARZENCIA1974

NIE SIADA SAM

Polecane posty

MOJ MIKOŁAJ MA 9 MIESIĘCY I NIE POTRAFI SAM SIADAĆ ,NIE RACZKUJE NIE LUBI LEZEC NA BRZUCHU,ALE POSADZONY SIEDZI ,NIE WIEM CZY MARTWIC SIE JUZ I ISC DO LEKARZA ??? POWIEM ZE JEST WCZESNIAKIEM I NIE JEST GRUBASEM .

Gość Jaguarra
Ja bym się nie zastanawiała tylko poszła do lekarza, po co się zamartwiać?

No to skoro jest wczesniakiem to ma prawo robic wszystko pozniej. Moj syn urodzil sie w 36tc, raczkowal dopiero jak mial 10miesiecy, zaczal samodzielnie siadac jak mial niecale 10, pozno tez zaczal siedziec. Jesli siedzi pewnie to jest ok, nas lekarka chciala co wizyte kierowac na rehabilitacje, niepotrzebnie jak sie okazalo, bo wszystko zaczal robic w swoim czasie

Gość mamuśkaka
No to co z tego, nie masz się co martwić. Moja mała ma 9 miesięcy i tez jeszcze sama nie siada, dopiero wczoraj zaczela raczkowac :)

Gość babuszka.............
ja tez jestem mama wczesniaka. nic nie robil pozniej i moja zaufana lekarka, co potwierdzila mi rehabilitantka twierdza, ze dziecko nie powinno sie wolniej roziwjac, bo wczesniak. do 3 miesiecy powinien wszystko nadrobic. ja poszlabym do lekarza/rehabilitantki, bo lepiej isc na darmo niz pozniej zalowac, ze sie cos zaniedbalo.

A wlasnie ze podobno dziecko ma nawet do 2 lat zeby dogonic rowiesnikow urodzonych w terminie. Jest cos takiego jak wiek korygowany i wg tego sie ocenia jak sie dziecko rozwija. Zalezy tez jak wczesnie urodzony, bo 28tc a 36tc to ogromna roznica...

Gość noooojaaacie
spoko moj Mikolaj tez byl leniem. Jesli to cie uspokoi to idz do lekarza ale ja polecam troche dzieciaka pomeczyc i pocwiczyc z nim siadanie, chodzenie, tarzanie po podlodze, lezenie na brzuchu...