Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /kfsdvjjbdfjfvcj

KTÓRA Mama wie ze jej dziecko

Polecane posty

Gość /kfsdvjjbdfjfvcj

od dziś zostało przedszkolakiem ???? Dziś chyba zostały ogłoszone listy dzieci przyjętych do predszkola prawda ??

Gość wiesz coooo.......
ja wiem. Mój jest :)

Gość itilinka
ja dzisiaj zapisałam mała do Klubu Malucha:) od wrzesnia pojdzie, bedzie miec 2lata, troche sie boje jak to bedzie zwłaszcza ze juz usłyszałam pare głupich komentarzy

Gość MARIAAA334687
JAKICH KOMENTARZY??? MAMO CZEMU TWOJ SYN SIE DOSTAL? JAKOIE MACIE WARUNKI, TZN KTO PRACUJE CZY BIEDNI JESTESCIE ITD, DZIEKUJE MOJA SIE NIE DOSTALA.

Gość MARIAAA334687
KLUB MALUCHA TO CHYBA NIE TO SAMO CO PRZEDSZKOLE GDZIE JEST OPIEKA PONAD 8H PLUS WYZYWIENIE ZA SMIESZNE PIENIADZE?

w klubie malucha tez mozesz miec dziecko 8 godzin i wyzwienie tylko ze jak bylam sie spytac to u mnie w miescie klub malucha 8 godzin z wyzywieniem kosztuje 900 zl na miesiac

Gość MARIAAA334687
dlatego zaznaczylam ze w przedszk. za smieszne pieniadze dziecko ma opieke i jedzenie wiec klub malucha finansowo jest jak przedszkole prywatne

Gość ja wiem od wczoraj że mój
synek nie dostał się:(

Gość prawie 3
W Łodzi wyniki 29 kwietnia beda...

ja wiem od 21 marca, ze sie dostał:) ulga - bo teraz jest w prywatnym przedszkolu.

Gość jurataa73276
wielkie szczescie maja dzieciaczki ktore sie dostaly. pozazdroscic. ze beda mogly sie super rozwijac, o niebo szybciej niz te siedzacew domu w czterech scianach w domu. w dodatku za 200-400zl beda mialy opieke i wyrzywienie a rodzice moga normalnie sobie pracowac. finanoso nawet nie odczuja kosztow przedszkola. rewelacja poprostu, szkoda zetak malo przedszkoli jest. to mowisz zew tylko sie pytali czy pracujecie? tz w formularzu oczywiscie. a jak pracowaliscie zglaszajac dziecko do zlobka? kto z nim siedzial? przeciez jak rodzice maja tylko siebie i dziecko to jak takie dziecko ma sie dostac wtedyskoro rodzicie nie maja z kim zostawic dziecka zeby poszukac tej pracy. i kolo sie zamyka

mój synek poszedł do prywatnego przedszkola jak miał 2 latka, ja wtedy wróciłam do pracy. teraz od wrzesnia idzie do państwowego..

Gość jurataa73276
paula naprawde super, tyle pieniedzy zaoszczedzicie :) fajnie fajnie

Gość jaaa2011
u nas jeszcze dodatkowo pytają co rodzice mogą zaproponować przedszkolu? np pomóc finansowo hehe nie źle nie? kurcze ja nie wiem czy mój syn się dostał ;/

Gość jurataa73276
jaaaa hehe dobre, tez gdzies czytalam mama piala ze jej maz byl stolarzem to dyrektorka deliaknie zasugerowala ze szfki nowe by sie do przedszkola przydaly :O

Gość jurataa73276
jak sie nie dostanie to co zrobisz ? pracujesz teraz, a jak nie dostanie sie to sie zwolnisz by z nim siedziec cale dnie?

u mnie szczerze powiem finansowa róznica nie jest tak wielka. Bo synek chodzi do takiego "domowego przedszkola" w bloku, na 10 dzieci. jest super, ale mój musi chodzic do logopedy, a tam tego nie zapewniają. A w państwowym tak. No i wiekszy nadzór, wymagania itp.

Gość jurataa73276
paula dokladnie, wpanstwowym nikt sie z kazdym dzieckiem z osobna nie cacka a w prywatnym rodzice placa to sie jak jajko dziecko traktuje coby to sie nie poskarzylo i rodzice nie wypisali. a ile ma Twoj synek i ile mowi?

Gość jurataa73276
widzepo dacie ur ze ma teraz 2,5 roku, w przedszkolu jak bedzie korzystal z logopedy? inaczej niz panstwowo w gabinecie?

Franek słabo mówi - ponoc po tatusiu:) Nie ma powaznych wad, ale mógłby mówic wiecej. teraz chodzimy co jakis czas prywatnie - 50 zł/30 minut. Bo na NFZ ponoc jeszcze za mały. W przedszkolu mają zajęcia w grupach, za 10/ zł miesięcznie.

Gość jurataa73276
10zl miesiecznie smieszny pieniadz za taka pomoc ehhh, szczescie masz, za angielski potem czy inne tez pewnie jakies symboliczne 30zl dorzucisza bedzie sie uczyl..

dokładnie tak jak mówisz. Dlatego tak zależało mi na państwowym, nie tyle z braku kasy, co ze względu na stałego logopede, obowiązkowe wyjścia na dwór, itp. Obecnie tez jestem zadowolona, ale tego nieszczęsnego logopedy nie ma...

Gość jaaa2011
Wszędzie tak jest że dzieci rodziców pracujących mają pierwszeństwo? Trochę to głupie, bo jak ma iść rodzic do pracy skoro dziecka do przedszkola nie chcą przyjąć

wychowawczy się liczy - bo jestes zatrudniona. Ja przed ciąża pracowałam 10 lat w jednej firmie. Wróciłam bez problemu.

Gość jurataa73276
no a jak ktos nie jest zatudiony to jak maja dziecko przyjac skoro nie pracuje. pisdalam o tym wyzej ze bledne kolo.

no tak... to juz inna sytuacja. Dlatego ja tak długo czekałam z decyzją o dziecku. No a teraz jestem "starszawą" mamą:/

Gość ja czekam jeszcze 2tyg. na odp
pracowalam w prywatnym przedzkolu w Łomiankach - nie chwalcie tak tego miodu - tylko na pozor lepiej:(

Gość chufer
Moja kolezanka wycwanila sie. jej maz pracuje, a ona siedzi w domu. Ma dwoje zieci, jedo 5letnie chodzi do przdszkola a drugiego 3latka nie chcieli przyjac wiec po znajomosci zalatwila mu miejsce w przedszkolu a inne ziecko, ktorego zapewne rodzice pracuja obydwoje zostanie wykopane, a jej przyjete. Mimo ze i tak siedzi w domu. Głupie to jest wg mnie.