Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem kobietą i jestem za

jestem za prawem kobiety do aborcji

Polecane posty

jeszcze coś - skoro to taka jednostka samodzielna, stanowiąca o sobie, nie część mojego ciała, to zyłaby beze mnie. skoro nie zyje beze mnie, to jest cześcią mojego ciała, więc nie nadwyręzam Twojego prawa o wolności

Gość |!offerma|
"ok, ale co z prawem do mojej osobistej wolności i o stanoweniu o mojej "ręce"? " masz to prawo i w pełni nim dysponujesz. dysponowałaś nim wtedy gdy szłaś do łóżka a dziecko jest tyko konsekwencją twojego czynu. z seksu biorą się dzieci, takie jest odwieczne prawo natury i nie możesz teraz wypierać się odpowiedzialności i żądać żeby się to dziecko "z ciebie" wyniosło. ta odpowiedzialność jest identyczna jak wtedy gdy wypchniesz kogoś z okna na 10 piętrze. mimo że de facto nie ty go zabiłaś tylko grawitacja to ty za to odpowiadasz bo doskonale wiedziałaś jakie są skutki takiego wypchnięcia. że do góry nie poleci. jasne że spadnięcie z 10 piętra nie trwa 9 miesięcy ale też o tym doskonale wiedziałaś i twoje skargi są całkowicie bezpodstawne.

cóż, sędzio, musze się pochylć nad twoim wyrokiem. sama jestem sobie winna. zgadzam się. więc do kurwy nędzy jeszcze raz - chcę być winna do końca albo proszę o kare za seks pozamałżenski, nieprokreacyjny - by mnie odstraszyła od popełnienia złego.

tak cie zdenerwowalam? Czemu nie śpisz?

nie boj się, ja swojego dziecka nie zabiłabym, ale chcę wolności. nienawidzę jarzma. :) albo skoro dziecko oboje robimy - wspolodpowiedzialności. odpowiednio równej. facet swoim zyciem nie rzykuje, rodząc dziecko, a ma takie same profity - przetrwanie genów.

naprawdę mnie to ciekawi, czemu tyle ze mną gadasz? i nawet się bardzo nie irytujesz...

przypominasz mi kogoś...:) ale to niemozliwe

Gość |!offerma|
czy ja nie wspominałem że równouprawnienie jest sprzecznym z naturą nonsensem? możesz oczywiście się go domagać ale nigdy tego nie będzie bo to kobieta zawsze rodzi i nic się na to nie poradzi. takie jest odwieczne prawo natury czy to się komuś podoba czy nie.

z Toba miałaby dobrze się kobieta-sadystka Ty byś ja obrażał, batozyl słowem, a ona by promieniala :D przepraszam, ale zabralo mi się na zartowanie :P

nawet ze zmeczenia i nudów nie odpowiesz na zaczepkę pozadyskusyjną? hę? twardziel

w końcu jestem kobietą wyklętą, natura mnie zbanowała.

merytorycznie dopowiem jeszcze, że nie, bo nie.

jestem potwornie niekonsekwentna, więc sie na powaznie zbieram, co by popracowac nad zyciem własnym - olewania nie znoszę, bo mi zimno i nie pachnie ładnie, więc dobrołnoc i obysmy jutro wstali w miarę. kulturka, no nie? :P

ale podziwiam pana za konsekwencję i życzę wszystkiego dobrego w zyciu pozainternetowym. dalej uwazam, ze to mój brzuch.