Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7miesieczne

dziecko nie probuje samo siadac ani pelzac.

Polecane posty

Gość lukiermarcepan
Przepraszam, mając 7 sam siedział, coś około 7 miesiąca siedział, pomyłka. Ale na siedzenie jest czas do 8 miesiąca, więc ma jeszcze trochę czasu.

Gość da da do
Moja ma ponad 8 miesięcy i sama też nie siedzi tylko na chwilkę a tak żeby dłużej siedzieć to musi mieć oparcie bo inaczej leci do tyłu, ale nie widzę w tym nic niepokojącego.

Gość dfds dsfad
a szkoda..

Gość tak sobie mysleeee
do autorki z dzieckiem wszystko ok. moja corka tez taka byla, a teraz jest juz duza i wszystko u niej ok. po prostu kazde dziecko jest inne, co nie znaczy ze jest chore.

Gość nawetJak
posadzone na sile leci bezwladnie na bok, do tylu albo na twarz? po najwyzej 10 sekundach?

Gość uuuuuTo
na pewno nie powinno byc na sile sadzane w spacerowce, ani w krzeselku do karmienia. to jest wlasnie chora ambicja mamusi.

Gość łóóó żesz ty.
mój syn w wieku 7 miesięcy tez nie siadał, za to raczkował... długo był leniwy w postępach, ale jak mu się zachciało tak 1 czwartek raczkowanie, 2 czwartek stanie, następna środa pierwszy ząb a na koniec w niedzielę siadał. wszystko w ciągu 3 tygodni.

Gość eee,to jednak mimoo
wszystko jest dziwne, ze nie rusza sie wcale. dziecko raczej nie lezy spokojnie.

Gość tak takk
zgadzam sie. jest zle z tym dzieckiem

Gość takaseee
skoro to dziecko koleżanki to po co sie wtrącasz?

Gość tak takk
Pisala juz, ze sie zastanawia. a za takie niewtracenie sie grozi czasem odpowiedzialnosc karna. co za znieczulica!!

Gość aaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
Uważam, że z tym dzieckiem jest coś nie tak. Poszłabym do neurologa, tak na wszelki wypadek.Jeżeli okazałoby się, że wszystko jest w porządku, to tylko pozostałoby się cieszyć. A wyzywanie autorki to brak kultury, to przykre, że piszą to mamy, które wychowują już dzieci. Autorka zapytała się grzecznie. W końcu po to jest forum.Każdy może mieć różne zdanie na dany temat, ale nie jest to przyczyna do oceniania autorki. Wstyd niektóre mamusie.

Gość wariaa
Mój sam usiadł w 10 miesiącu,teraz w 11 podciąga się do stania i drepta w miejscu.Jak miał 7 to chyba nawet nie obracał się z brzucha na placy..i wszystko z nim jest w porządku,po prostu takie ma tempo rozwoju.

Gość wariaa
aha i w 7 miesiącu nie pełzał i nie raczkował,siedzieć z podparciem też nie chciał.

Gość a kiedy pprzes
tal byc karmiony noca?

Gość da da do
Byłam z moją małą na wizycie kontrolnej ( miała 8,5m) i powiedziałam pediatrze że też sama nie siedzi no to pediatra też sie zaniepokoiła i dała skierowanie do neurologa, ale jeszcze tego samego dnia moja córcia usiadła sama i siedzi teraz cały czas, a za tydzien skończy 9 miesięcy także jestem tego zdania, że każde dziecko rozwija sie własnym tempem.

Gość bombo
moje dziecko siedzialo stabilnie majac ok. 7,5 m-ca. Jak mialo niecale 9, to samo z lezenia podnosilo sie do siadu... I tez nie pelzalo, raczkowac zaczelo w wieku 11 mies., a samo puscilo sie do chodzenia przed 15 miesiacem. I jakos nie mialam wielkich ambicji, cieszylam sie jego rozwojem, kazdym nowym etapem i postepem. I w nosie mialam to, ze niektore dzieci kolezanek chodzily majac 11 miesiecy :)

Gość ale z Tym
lozeczkiem, to juz nie halo cos. 7 mieisecy to juz duza dzidzia jest

Gość i nie zastganawialo
was to, ze wasze dzieci satakie duze i zadnych postepow?

Gość Bibziii
Za duzo porownan z innymi dziecmi robicie i za duze wymagania macie. Te matki w tych czasach powariowaly :(

Gość kuywamactwojatz
a pierdolic sie probuje_

Gość malgosiadebil
a nasze to juz kuywa ma dzieci i sra lewitujac

Gość i nie zastganawialo
nie bardzo rozumiem powyzsze wypowiedzi.. w kazdym razie, 7 miesieczne dziecko powinno byc ruchliwe, a nie siedziec jak lalka.

Gość mamMlodsze
ktore jest ruchliwe, wydaje dzwieki,usmiecha sie.. ne3urolog potrzebny temu 7miesieczniakowi

Gość każde dziecko jest inne
więc nie gadajcie głupot o neurologach jeśli nie ma takiej potrzeby

Gość mamMlodsze
No tak.. jedne sa zdrowe, inne chore..

Gość jednak jest
taka potrzeba. to nie jest czepianie sie 10 miesiecznego dziecka ze nie chodzi, tylko poltorarocznego. chodzi o to, ze juz dawno niektore rzeczy pwinna umiec,a tak nie ejst

Gość kazde dziecko inne
moje dziecko w wieku 11 miesięcy już samo chodzi, a dziecko kolezanki nawet jeszcze nie wstaje na nóżki...to wcale nie znaczy ze coś jest z nim żle, po prostu w ciągu dnia tyle nie ćwiczy, woli siedziec, oglądać zabawki i bajeczki..a moja jest jak diabeł, nie usiedzi w miejscu ani minuty wg mnie nie mozna dziecka na siłę do niczego zmuszac, zobaczysz, samo z dnia na dzien zacznie się przemieszczac, najpierw musi to odkryc

Gość aaaaaaaaaaaauuuuuuuuuu
Moje drogie mamy, jeżeli widzimy, że nasze dziecko rozwija się gorzej niż inne stymulujemy jego rozwój, a nie czekamy, aż dojdzie do tego samo.