Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaapsik

Lizaki xylitolowe dla dziecka ?

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaapsik

Gdzie kupię lizaki xylitolowe dla dziecka i inne produkty z xylitolem ? Gdzie wy kupujecie ? Chodzi mi bardziej o internet. I od jakiego wieku podajecie dziecku ?

Gość xxxxxxyyy
W ogole nie podaje dziecku lizakow ani cukierkow, ani innych sztucznie slodzonych rzeczy - na deser je owoce , jogurty, drozdzowke z rodzynkami (bez lukru) , muffinke jagodowa lub gorzka czekolade. Xilotol to sztuczny slodzik dziecki absolutnie niepotrzebny a wrecz szkodliwy. Po co chcesz dziecko tym karmic?

Gość tdssfg
Wpisz w google to ci wyskocza sklepy. Ja kupilam juz dawno i nie pamietam w ktorym sklepie. Ja mam ksylitol cukier i moja mala od 6 miesiaca dostaje w nocy wode slodzona ksylitolem

Gość skfdshfdkjhfjhd
To jest cukier brzozowy !!

Gość tdssfg
Chyba nie wiesz o czym piszesz. Myjesz dziecku zeby. No to sprawdz czym. Ksylitol zwpobiega prochnicy i jest w pascie dla niemowlat

Gość aaaaaaaaaaaaapsik
Dzięki ! Już znalazłam w googlach. Trochę drogo 26 zł za 10 lizaków, ale chyba zamówię. a pani xxxxxxyyy radzę również skorzystać z googla i się dokształcić odnośnie xylitolu :)

Gość xxxxxxyyy
W pascie do zebow to i owszem - ale po co dawac malym dzieciom tego typu slodycze lub slodzic czymkolwiek wode - moja pije nieslodzona i ma sie dobrze - czy wszystko co dziecko je i pije musi byc slodkie ? Nie lepiej zamiast lizaka dac jakis owoc ?

Gość xxxxxxyyy
Jakos nie czuje potrzeby - na szczescie moje dziecko woli owoce od lizakow - a zabki myje chetnie kilka razy dziennie wiec dziekuje obejdzie sie bez xylitolowych lizakow:)

Gość tdssfg
ja slodze po to zeby dodatkowo zabezpieczyc przed prochnica, bo nie wiem czy dobrze myje zabki corce bo ona nie lubi

Gość xxxxxxyyy
:) - doczytalam - faktycznie brzozowe i pomaga zapobiegac prochnicy - ale ja nadal na nie - raczej pozostane przy swoich metodach - dokladne mycie zebow i ograniczenie slodyczy. Nie chce by sie dziecko nauczylo ssania lizakow, by potem nie bylo nieporozumien - dziecku trudno bedzie wytlumaczyc , ze lizak lizakowi nierowny - wole by jak najdluzej nie wiedzialo co to sa te dziwne kulki na patyku przy sklepowej kasie:)