Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agusia;-)

stosowanie kaszek po 4 miesiacu

Polecane posty

Gość Agusia;-)

Hej DZiewczyny mam takie pytanko moja Wikusia skonczyla 3,5 zaczełam jej dawać kleik ryżowy bo się nie najadała mlekiem wiec mam takie pytanko skończyła już 4 miesiące czy mogę dawać jej kaszki smakowe?

Gość Agusia;-)
Karmie mlekiem zjada mi 210ml

Gość Agusia;-)
Haloo jest tam ktoś??? ;-)

Są kaszki od 4 miesiąca. Ja mam z Bobovity. Są różne smaki. Sama nie wiem czy Ci je polecić, bo Młody nie chce ich jeść. Albo mu nie smakuje, albo musi się do kaszki przekonać. Z Nestle też są od 4 miesiąca, ale są z cukrem.

możesz jej zagęścić mleczko kaszką smakową są takie po 4 miesiącu bananowa i morelowa i chyba malinowa jeszcze. Z kaszkami jest taki problem że dzieci na nich szybko na wadze przybierają. A jak mała skończyła 4 miesiące ugotuj jej ziemniaczka, marchewke powoli i stopniowo zacznie jeść acha i jabłko można też po 4 miesiącu.

Gość kaszkiiii
Mozesz dawac kaszki smakowe, ale czy sprawdzalas na opakowaniu ile cukru ma taka kaszka? jak nie, to sprawdz. Lepsza alternatywa jest dac kaszke bezsmakowa plus owocki- przynajmniej troche chemii mniej zafundujesz dzieciaczkowi.Pozdr Kaszki bobovita tez sa z cukrem i to masą tegoż!!!!

A no faktycznie, też jest cukier ;/ Skusiłam się na tą smakową bananową dla spróbowania, ale teraz wiem, że lepiej kupić zwykłą i dodać trochę jakiegoś owocu. U mnie Bobovita ląduje w koszu niestety.

Gość kaszkiiii
Wlasnie i bobovita i nestle to sam cukier. Jest kaszke nestle ' zdrowy brzuszek' i ona cukru nie ma ale jest po 6 miesiacu ( chyba jest jedna po 4 ryzowa z marchewka jak sie nie myle) ale mozna zamowic w necie albo kupic w sklepie ze zdrowa zywnoscia kaszki HOLLE bez cukru z ziarnami z pelnego przemialu. Moja Zuzka jaglana uwielbia. Pozdr

Gość kaszkiiii
lapia--> sliczny maluch:) Jak mam corcie ze wrzesnia 2010:) pozdr

Gość Agusia;-)
Dziękuje bardzo wszystkim za odpowiedz pozdrawiam ;-)

Gość Agusia;-)
Dziewczyny mam pytanko czy mozna zmieniac dziecku 4 miesiecznemu smaki kaszki czy lepiej pozostac przy jednym smaku ,czekam na odpowiedz pozdrawiam wszystkie mamusie ;-)

Gość xxxxxxyyy
Jak nie ma zadnych reakcji alergicznych to mozesz zmieniac - ale ja bym sie nie upierala przy tych smakowych kaszkach zwlaszcza popularnej Nestle i Bobovicie - sa bardzo, ale to bardzo slodkie i potem jest problem, bo dziecko sie przyzwyczaja i nie bardzo chce jesc warzywa i owoce - lepiej kup kaszki Holle i np. dodaj do nich jakies owoce ze sloika lub uduszone jablko . Choc bez owocow moja tez chetnie te kaszki jadla.

Gość beata mazowieckie
zgadzam sie z xxxxyyyy, nie ma co przyzwyczajac dziecka od poczatku do słodkiego. nawet nie chodzi o te upodobania smakowe potem, ale fakt, ze od małego pracujemy takiemu dziecku na cukrzyce, próchnice, otyłosc...kaszki Holle są równie dobre w smaku, bardziej naturalne. w ogóle nie wiem, skad sie bierze przekonanie ze dziecko MUSI jesc słodkie rzeczy od samego początku. niektóre mamy nawet nie próbuja dac dziecku kaszki naturalnej bo zakladaja, ze i tak dziecko im tego nie zje, bo nie jest słodkie....koszmar :/